Понеділок, 21 січня 2019
• «У наступному житті я хотів би народитися в Україні і бути футболістом, як Шевченко!» • Короп, запечений у духовці • Олександр Рикун: «Мене одночасно запрошували і до «Шахтаря», і до «Динамо», але на заваді стали проблеми з режимом» • Тернопіль – туристичний форпост України • Картина – пальчики оближеш! • Митрополит Епіфаній: «Обрання було для мене несподіванкою…» • Помстився зятю — спалив авто • 20 облич’2018: Ігор Слюсарчук • Демократичні сили визначилися з єдиним кандидатом у президенти • Наколядували на рекорд! • Фатальна аварія у Ступках • Даринка впала на сцені… • Олександр Шевченко: «Щастя – це коли всі навколо щасливі» • Досі згадувати Кіріла в храмах – це злочин! • Президент Петро Порошенко: «Найважливіший фактор нашої єдності – українська мова» • 20 облич’2018: Роман Задорожний • Вадим Рахліс: «У Тернополі я підготую перших професійних переговорників у Західній Україні!» • У підсудних — «гора» претензій. Судді готові все витримати • Ансамбль «Ходаки» переміг на міжнародному фестивалі колядок • «Олег своєю смертю ніби мав зупинити горе-керівника…»
Пісочний пиріг з чорницями

Опубліковано: 7 Липня о 14:00 142


Пісочне тісто на сметані виходить дуже м’яким.


Для тіста: 200 г розм’якшеного вершкового масла, 120 г
дрібного цукру або цукрової пудри, 2 жовтки, 1 яйце, 2,5 склянки борошна, 100 мл сметани, 0,75 ч. ложки соди, 0,5 ст. ложки оцту, щіпка солі, ванілін на кінчику чайної ложки.
Для начинки й оздоблення: 100-150 мл густої сметани, 400-500 г чорниць, 2 білки, 2 ст. ложки дрібного цукру.

Для приготування тіста відокремити жовтки і білки двох яєць. Білки відкласти для оздоблення верху пирога. Розтерти жовтки з цукром, вершковим маслом і яйцем до повного розчинення цукру. Додати до отриманої маси сметану. Борошно просіяти разом з сіллю і ваніліном. З’єднати борошно з яєчно-масляною сумішшю, додавши соду, погашену оцтом. Вимісити масу до однорідного стану. Тісто готове.
Пісочне тісто на сметані виходить дуже м’яким, його практично неможливо розкачати, тому його треба накладати на лист і розмащувати ложкою. Викласти тісто на змащене жиром і посипане борошном деко, а ще краще вистелити деко папером для випічки. Можна використовувати і роз’ємну форму. Розподілити тісто по деку рівним шаром завтовшки близько 1 см. Зробити краї тіста трохи вищими, ніж до середини, щоб після випікання корж був приблизно однакової товщини. Випікати корж 20-25 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
Готовий корж охолодити до теплого стану, змастити поверхню нетовстим шаром сметани і густо посипати ягодами. Жменю ягід відкласти для оздоблення. Сметана потрібна, щоб ягоди не скочувалися з коржа.
Охолоджені білки збити з 2 ст. ложками цукру в міцну піну. Покрити пиріг збитими білками, посипати ягодами, що залишилися, і трохи занурити їх у білки. Поставити пиріг у негарячу (близько 160°С) духовку приблизно на 15 хвилин, щоб білки набули красивого рожевого кольору. Пиріг трохи охолодити на деці, а потім зняти його на дерев’яну поверхню, щоб низ не розмокнув. Нарізати пиріг на шматочки нагрітим ножем.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Бразилець Андерсон Ферлете Роза зі своєю дружиною Ольгою святкували Різдво на Теребовлянщині
...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Короп, запечений у духовці, дуже простий і швидкий у приготуванні...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:00


"Игра мертва без гения касаний! Виват, Рыкун! Пора за дело, Саня!" – цей банер на трибунах у Харкові найкраще характеризував ставлення фанів «Металіста» до Олександра Рикуна...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


За підсумками 2018 року Тернопіль увійшов до списку десяти найбільших туристичних міст України...


Автор: Рубрика: Опубліковано: о 15:00


Розписані пряники тернопільської художниці є навіть в Японії та США...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
18 Січня
17 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео