Понеділок, 25 травня 2020
• “Зеленський і далі гадить”, — Соскін розкритикував владу • Наступного тижня всю Україну накриють дощі та грози • На Тернопільщині за добу 6 нових випадків зараження коронавірусом • “Рік Зеленського – рік реваншу”: від Майдану до будинку президента • Наталія Діденко знає, якою буде погода в останні дні травня • Тернополянин «під градусом» повідомив про замінування банку • 25 травня у Тернополі відновить роботу громадський транспорт • Із 1 червня в Тернополі дошкільнята зможуть відвідувати дитячі садки • Тетяна бореться за життя, бо вдома її чекає донечка • Шпинатна суперсила • Подружжя Попиків із Козівського району вирощує банани, лимони, мандарини, гранати і навіть ананаси! • До «Дальнього пляжу» — пішохідною доріжкою • Блогерка на пенсії: 90-річна бабця Ріна з Закарпаття викликала фурор в Instagram • COVID-19 станом на 24 травня: 1115 випадків на Тернопільщині, 20986 – в Україні • Верховний Суд не пом’якшив покарання вбивцям таксистки Євгенії Кордупель • «Всі обмеження тільки в голові!» • Коли сама собі фотограф… Тернополянка із «Самоізоляцією» перемогла на міжнародному фотоконкурсі • Біля школи №5 облаштовують «Шкільний дворик імені Святої Ядвіги» • Віктор Овчарук: «Дякую всім, хто допомагає тернопільським медикам у подоланні коронавірусу» • COVID-19 забрав життя голови Кременецької районної ради Володимира Стефанського
Пісочний пиріг з чорницями

Опубліковано: 7 Липня о 14:00 513


Пісочне тісто на сметані виходить дуже м’яким.


Для тіста: 200 г розм’якшеного вершкового масла, 120 г
дрібного цукру або цукрової пудри, 2 жовтки, 1 яйце, 2,5 склянки борошна, 100 мл сметани, 0,75 ч. ложки соди, 0,5 ст. ложки оцту, щіпка солі, ванілін на кінчику чайної ложки.
Для начинки й оздоблення: 100-150 мл густої сметани, 400-500 г чорниць, 2 білки, 2 ст. ложки дрібного цукру.

Для приготування тіста відокремити жовтки і білки двох яєць. Білки відкласти для оздоблення верху пирога. Розтерти жовтки з цукром, вершковим маслом і яйцем до повного розчинення цукру. Додати до отриманої маси сметану. Борошно просіяти разом з сіллю і ваніліном. З’єднати борошно з яєчно-масляною сумішшю, додавши соду, погашену оцтом. Вимісити масу до однорідного стану. Тісто готове.
Пісочне тісто на сметані виходить дуже м’яким, його практично неможливо розкачати, тому його треба накладати на лист і розмащувати ложкою. Викласти тісто на змащене жиром і посипане борошном деко, а ще краще вистелити деко папером для випічки. Можна використовувати і роз’ємну форму. Розподілити тісто по деку рівним шаром завтовшки близько 1 см. Зробити краї тіста трохи вищими, ніж до середини, щоб після випікання корж був приблизно однакової товщини. Випікати корж 20-25 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
Готовий корж охолодити до теплого стану, змастити поверхню нетовстим шаром сметани і густо посипати ягодами. Жменю ягід відкласти для оздоблення. Сметана потрібна, щоб ягоди не скочувалися з коржа.
Охолоджені білки збити з 2 ст. ложками цукру в міцну піну. Покрити пиріг збитими білками, посипати ягодами, що залишилися, і трохи занурити їх у білки. Поставити пиріг у негарячу (близько 160°С) духовку приблизно на 15 хвилин, щоб білки набули красивого рожевого кольору. Пиріг трохи охолодити на деці, а потім зняти його на дерев’яну поверхню, щоб низ не розмокнув. Нарізати пиріг на шматочки нагрітим ножем.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

На Тернопіллі наступні десять днів — дощові...


Опубліковано: о 9:44


Станом на 25 травня 2020 року в Тернопільській області, за результатами досліджень методом ПЛР, від початку епідемії підтверджено 1121 випадок коронавірусу (1045 дорослих і 76 дітей), з них 24 летальні. Видужало 791 особа...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:29



Теми дня
25 Травня
24 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео