Середа, 24 квітня 2019
• Банді Вовка весело, а в потерпілого… онкологія • Салат «Весняний день» • Пісня тернопільського музиканта стала світовим хітом • «Почесні імена України – еліта держави» • Паразити – загроза здоров’ю! • У ТНЕУ відбувся День кар’єри ЄС • Старший брат вбив молодшого… • Дороги у файному місті ремонтують удень і вночі • 23 квітня в ТОУНБ відзначать Всесвітній день книги • Тернопіль — на «хвилі» дитячого кіно! • Поліцейське авто протаранило зустрічне… • «Поліція знайшла мій телефон через чотири місяці» • Вибори: як голосували на Тернопільщині? • Сергій Надал допоміг всім містам України отримати справедливу освітню субвенцію • Дебати Петра Порошенка та Володимира Зеленського на НСК”Олімпійський” • Батько загиблого Героя Небесної Сотні Володимир Голоднюк: «Настав час, коли треба об’єднатися і зробити правильний вибір» • Що таке несесер і як ми без нього жили? • У Тернополі вперше в Україні запровадили сервіс прямого народовладдя – електронні петиції • Тернополянин створює шедеври з яєчної шкарлупи • Михащук знову зганьбився: п’яний і без водійських прав
Пісочний пиріг з чорницями

Опубліковано: 7 Липня о 14:00 201


Пісочне тісто на сметані виходить дуже м’яким.


Для тіста: 200 г розм’якшеного вершкового масла, 120 г
дрібного цукру або цукрової пудри, 2 жовтки, 1 яйце, 2,5 склянки борошна, 100 мл сметани, 0,75 ч. ложки соди, 0,5 ст. ложки оцту, щіпка солі, ванілін на кінчику чайної ложки.
Для начинки й оздоблення: 100-150 мл густої сметани, 400-500 г чорниць, 2 білки, 2 ст. ложки дрібного цукру.

Для приготування тіста відокремити жовтки і білки двох яєць. Білки відкласти для оздоблення верху пирога. Розтерти жовтки з цукром, вершковим маслом і яйцем до повного розчинення цукру. Додати до отриманої маси сметану. Борошно просіяти разом з сіллю і ваніліном. З’єднати борошно з яєчно-масляною сумішшю, додавши соду, погашену оцтом. Вимісити масу до однорідного стану. Тісто готове.
Пісочне тісто на сметані виходить дуже м’яким, його практично неможливо розкачати, тому його треба накладати на лист і розмащувати ложкою. Викласти тісто на змащене жиром і посипане борошном деко, а ще краще вистелити деко папером для випічки. Можна використовувати і роз’ємну форму. Розподілити тісто по деку рівним шаром завтовшки близько 1 см. Зробити краї тіста трохи вищими, ніж до середини, щоб після випікання корж був приблизно однакової товщини. Випікати корж 20-25 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.
Готовий корж охолодити до теплого стану, змастити поверхню нетовстим шаром сметани і густо посипати ягодами. Жменю ягід відкласти для оздоблення. Сметана потрібна, щоб ягоди не скочувалися з коржа.
Охолоджені білки збити з 2 ст. ложками цукру в міцну піну. Покрити пиріг збитими білками, посипати ягодами, що залишилися, і трохи занурити їх у білки. Поставити пиріг у негарячу (близько 160°С) духовку приблизно на 15 хвилин, щоб білки набули красивого рожевого кольору. Пиріг трохи охолодити на деці, а потім зняти його на дерев’яну поверхню, щоб низ не розмокнув. Нарізати пиріг на шматочки нагрітим ножем.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Уже майже два роки в Тернопільському міськрайонному суді триває слухання резонансної справи щодо кількох розбійних нападів на валютників та інших наших краян, але нема кінця-краю...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 19:21


Салат яскравий, смачний, ситний. Рекомендуємо використовувати саме цибулю-порей, вона надає салату цікавого смаку...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


У березні 2019 р. у видавництві «Логос Україна» побачила світ книга «Почесні імена України — еліта держави». Хоча видання вийшло невеликим тиражем — лише 500 примірників, воно унікальне і за змістом, і за формою: кольоровий друк на дорогому папері, а вага — понад 2 кг...


Рубрика: Опубліковано: о 16:00


Продукція тваринного походження дуже важлива для повноцінного раціону харчування людини. А особливо важко сьогодні уявити святковий стіл без запашних ковбас, шинок, хлібців та інших витворів кулінарного мистецтва...


Рубрика: Опубліковано: о 14:00



Теми дня
23 Квітня
22 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео