Неділя, 24 червня 2018
• «Чорний ліс» — вишнева спокуса • Чужа дружина хороша на відстані • Меморандум про відзначення наступного року 100-річчя Чортківської офензиви підписали представники Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей • Виставка тернопільського художника «відчинила» столичні Золоті Ворота • Грудьми — на Америку! Українська модель підкорює США • До друку готують книгу пам’яті про Богдана Хаварівського «Усі ми будемо в архіві…» • Тернопільська область долучилася до проекту Марини Порошенко із впровадження інклюзивної освіти • «Ні — поліцейському свавіллю!» • Олег Тягнибок: «Цей день – це свято української перемоги!» • На двох колесах через Америку! • «Артемка можна було врятувати, якби лікарі вчасно поставили діагноз…» • «Союзянки – це Українки з великої літери» • У Києві тепер росте дерево пам’яті Сергія Сірого • Стриптиз для «леді Ю»: перед Тимошенко оголився чоловік • «Не хотів бути «диванним» патріотом!»Після важкої недуги відійшов у засвіти учасник АТО Михайло Марчук із Ланівців • Сесія Тернопільської міськради: депутати підтримали талановитих випускників і розглянули ще майже 300 питань • Тернополянин хотів стати канадійцем завдяки… OLX • Про вбивство на Борщівщині розповів… 9-річний хлопчик • Маргарита Басалига: «В мене все є і я щаслива? Ні! Я щаслива – і в мене все є» • Голод – їхня зброя!
Піст – на радість!

Опубліковано: 2 Грудня о 14:00 42


5 оригінальних ідей до Різдвяного посту.


Фаршировані капелюшки

Склянка гречки, 1 кг великих печериць, 2 цибулини, олія, сіль і перець – за смаком.

Гречану крупу відварити у підсоленій воді до готовності. Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку. Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати кілька хвилин. Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Паштет з сочевиці та печериць

350 г зеленої сочевиці, 300г печериць, 1 цибулина, 4 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. меленого насіння льону, сіль та перець за смаком, спеції (мускатний горіх, паприка, майоран, орегано).

Сочевиця — надзвичайно корисний продукт, багатий вітамінами, мінералами і амінокислотами, здатний навіть замінити тваринний білок. Тому сочевиця дуже смакує вегетаріанцям, а під час посту страви із неї радимо приготувати усім. Скажімо, паштет із сочевиці та печериць.

Отож, сочевицю треба добре промити та зварити до готовності. Якщо залишилась вода, злити та додати 1 ст. л. олії, перемішати. Цибулю почистити, нарізати на кубики і обсмажити на олії. Додати нарізані печериці і протушкувати до готовності. Всі складники змішати і зробити блендером пюре. Прямокутну форму застелити пергаментом і викласти пюре. Пекти в духовці при 180 гр. 40-50 хв.

Мафіни із скумбрією

1 склянка борошна, 0,5 склянки розсолу, 0,75 ч. л. соди, 1 скумбрія, петрушка, цибуля зелена, олія.

Ці пісні мафіни і не здаються зовсім пісними, дуже смакують як самі у вигляді закуски, так і доповненням до перших страв, салатів.

Спочатку потрібно запекти скумбрію, трішки присоливши. Готову почистити і вибрати кісточки.

У просіяне борошно додати соду і потрошку вливати розсіл. Вимішати ложкою. Тісто має бути, як на оладки. Якщо постите не надто строго, можете до тіста додати яйце. Потім до тіста додати порізану на шматочки рибку і подрібнену зелень. Добре перемішати і викладати у змащені олією формочки. Викладати майже до верху, бо мафіни сильно не піднімаються. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв. Виймати з духовки, коли мафіни зарум’яняться.

Капустяні конвертики

Капустина, склянка гречаної крупи, цибулина, морквина, кріп і петрушка, олія, сіль, перець.

Дуже дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії. Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею. Акуратно розділити капустяне листя, одне за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. Готове листя покласти у друшляк, щоб стекла вода. Якщо на листках є товсті прожилки, їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.

На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.

Овочевий плов по-грецьки

400 г капусти, 200 г рису, 2 цибулини, 1 склянка томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, приправи.

Розігріти в глибокій сковорідці олію. Цибулю нарізати півкільцями, капусту тонко нашаткувати. Покласти в сковорідку цибулю, трохи обсмажити. Додати до цибулі капусту і смажити, помішуючи, поки капуста не стане світло-коричневого кольору. Додати лавровий лист і спеції (кмин, коріандр, паприку, грецькі трави – що любите). Додати промитий рис, томатний сік і приблизно 150-200 мл окропу. Посолити, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати хвилин 25, до готовності рису. Перед подачею посипати зеленню.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Торт «Чорний ліс» або, як його ще називають, шварцвальдський вишневий торт, — один з найпопулярніших десертів у світі...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Десять років забороненого життя. Все, звичайно, стабілізується. Навіть у коханців. Просто заборонений плід завжди солодший, ніж звичний. Той, який і зривати не треба – тільки простягни руку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Сьогодні для нас важливо донести до молоді, до дітей інформацію про героїзм вояків Української Галицької Армії, котрі 100 років тому, не маючи ні зброї, ні амуніції, визволили практично більшість Тернопілля і частину Івано-Франківщини та Львівщини...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


На відкриття виставки завітали: міністр культури України Євген Нищук, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, глядачі та іноземні гості ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Леанна має цілу армію шанувальників в Instagram, на неї підписані 2,6 млн. користувачів. Дівчина любить відверті фотосесії і сміливі образи...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
23 Червня
22 Червня
21 Червня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео