Понеділок, 18 грудня 2017
• Борці з… самими собою • Сяй, ялинко, лампочками! • «Любов — це коли обом шалено добре» • Олександр Вільчинський: «Якщо людину любиш, то любиш і її недоліки» • «Золотий м’яч» — знову в Криштіану! • У книгарні «Є» репрезентували книги видавничого центру «Академія» • Василь Ломаченко познущався над «кубинською легендою» • «Кінопрорив» по-тернопільськи, або Все буде кіно! • Районні чиновники вирішили «виїхати на горбі» батьків діток у садочках і посварити громади • Олег Боков чверть століття грає Святого Миколая • Едуард Кольцов: «Усі нові закони, проекти та сервіси Мін’юсту допомагають людям і спрощують їм життя» • Костю жорстоко катували, а потім кинули в криницю… • Сергій Надал: «Військовим на передовій важливо відчувати підтримку з дому» • Збаразький військовий коледж цілодобово забезпечений гарячою водою, і це стало можливим завдяки співпраці з польськими партнерами • «Вбивця мого єдиного сина може утекти до Росії…» • Незгода руйнує, а згода будує • Голова Тернопільської ОДА Степан Барна: «У 2017-ому ми залучили в область більше іноземних інвестицій, ніж за 25 попередніх років» • Щоб приховати замовника, підозрювані у вбивстві Віталія Ващенка говорять про побутовий конфлікт з активістом • Народ вирішив жити по-новому! • В аварії на проспекті Степана Бандери загинула 21-річна Марта Зінчук із Борщова
Піст – на радість!

Опубліковано: 2 Грудня о 14:0020



5 оригінальних ідей до Різдвяного посту.


Фаршировані капелюшки

Склянка гречки, 1 кг великих печериць, 2 цибулини, олія, сіль і перець – за смаком.

Гречану крупу відварити у підсоленій воді до готовності. Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку. Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати кілька хвилин. Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Паштет з сочевиці та печериць

350 г зеленої сочевиці, 300г печериць, 1 цибулина, 4 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. меленого насіння льону, сіль та перець за смаком, спеції (мускатний горіх, паприка, майоран, орегано).

Сочевиця — надзвичайно корисний продукт, багатий вітамінами, мінералами і амінокислотами, здатний навіть замінити тваринний білок. Тому сочевиця дуже смакує вегетаріанцям, а під час посту страви із неї радимо приготувати усім. Скажімо, паштет із сочевиці та печериць.

Отож, сочевицю треба добре промити та зварити до готовності. Якщо залишилась вода, злити та додати 1 ст. л. олії, перемішати. Цибулю почистити, нарізати на кубики і обсмажити на олії. Додати нарізані печериці і протушкувати до готовності. Всі складники змішати і зробити блендером пюре. Прямокутну форму застелити пергаментом і викласти пюре. Пекти в духовці при 180 гр. 40-50 хв.

Мафіни із скумбрією

1 склянка борошна, 0,5 склянки розсолу, 0,75 ч. л. соди, 1 скумбрія, петрушка, цибуля зелена, олія.

Ці пісні мафіни і не здаються зовсім пісними, дуже смакують як самі у вигляді закуски, так і доповненням до перших страв, салатів.

Спочатку потрібно запекти скумбрію, трішки присоливши. Готову почистити і вибрати кісточки.

У просіяне борошно додати соду і потрошку вливати розсіл. Вимішати ложкою. Тісто має бути, як на оладки. Якщо постите не надто строго, можете до тіста додати яйце. Потім до тіста додати порізану на шматочки рибку і подрібнену зелень. Добре перемішати і викладати у змащені олією формочки. Викладати майже до верху, бо мафіни сильно не піднімаються. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв. Виймати з духовки, коли мафіни зарум’яняться.

Капустяні конвертики

Капустина, склянка гречаної крупи, цибулина, морквина, кріп і петрушка, олія, сіль, перець.

Дуже дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії. Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею. Акуратно розділити капустяне листя, одне за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. Готове листя покласти у друшляк, щоб стекла вода. Якщо на листках є товсті прожилки, їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.

На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.

Овочевий плов по-грецьки

400 г капусти, 200 г рису, 2 цибулини, 1 склянка томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, приправи.

Розігріти в глибокій сковорідці олію. Цибулю нарізати півкільцями, капусту тонко нашаткувати. Покласти в сковорідку цибулю, трохи обсмажити. Додати до цибулі капусту і смажити, помішуючи, поки капуста не стане світло-коричневого кольору. Додати лавровий лист і спеції (кмин, коріандр, паприку, грецькі трави – що любите). Додати промитий рис, томатний сік і приблизно 150-200 мл окропу. Посолити, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати хвилин 25, до готовності рису. Перед подачею посипати зеленню.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Світлина від Юрка Веселовського.
Нещодавно опубліковане

Відсталі люди все-таки оті функціонери з ООН — додумалися до ідеї боротьби з явищем, яке ставить під загрозу діяльність  усіх основних інституцій, аж у 2003 році...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


— Надзвичайно подобається процес створення ялинкових прикрас, а результат взагалі зачаровує! — ділиться враженнями майстриня...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Жінки у житті головного ревізора країни...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Письменник Олександр Вільчинський вважає, що кожна жінка – це досконалість. Чому він так думає, коли насправді знає, що нічого нема досконалого? Сьогодні пан Олександр розповідає «НОВІЙ…» про те, як він розуміє жінок і кохання...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


У протистоянні з Мессі португалець відігрався з 1:4...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Світлина від Юрка Веселовського.
Теми дня
16 Грудня
15 Грудня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео