Четвер, 20 вересня 2018
• «Винні у смерті мого сина хочуть кинути мене за ґрати” • «Український Єрусалим»: слідами Христа по Зарваниці • Тернополяни віддали ворожці… мільйон гривень • «Cім років тюрми — ніщо порівняно із втратою мого єдиного сина…» • Тарас Юрик: «Будуємо спортмайданчики, відтак закладаємо фундамент для виховання майбутніх чемпіонів» • Роналду в Італії: дорогий маєток, сім’я і Ferrari • «Батьки хотіли смерті цих дітей, а для нас вони – благословення!» • Наталя Фаліон про село і популярність, корову і фортепіано, дружбу з Кузьмою та співочих онуків • Уникнути подорожчання проїзду не можна? • Бабське царство: у бразильському місті живуть лише жінки • «Хай п’янить мене тихо в долонях…» • Наталія Барнич руйнує стереотипи про галицьку господиню – живе, як хоче • Горіхові тістечка з джемом • Програми енергоефективності: влада і громада Тернополя спільно мінімізують «тарифний удар» Києва • Змова Порошенка та Ахметова. Гроші на вибори • У другий тур президентських виборів проходять Порошенко і Тимошенко • Дисидент Микола Кунцевич: «Адвокат Медведчук лив на мене більше бруду, ніж прокурор» • Свіжа соціологія демонструє, що українці об’єднуються навколо Тимошенко • А мотанка не проста, або Як ляльки тернопільської майстрині по світу ходили • Як врятувати Тернопіль від передвиборчого політиканства і популізму?
Піст – на радість!

Опубліковано: 2 Грудня о 14:00 44


5 оригінальних ідей до Різдвяного посту.


Фаршировані капелюшки

Склянка гречки, 1 кг великих печериць, 2 цибулини, олія, сіль і перець – за смаком.

Гречану крупу відварити у підсоленій воді до готовності. Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку. Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати кілька хвилин. Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Паштет з сочевиці та печериць

350 г зеленої сочевиці, 300г печериць, 1 цибулина, 4 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. меленого насіння льону, сіль та перець за смаком, спеції (мускатний горіх, паприка, майоран, орегано).

Сочевиця — надзвичайно корисний продукт, багатий вітамінами, мінералами і амінокислотами, здатний навіть замінити тваринний білок. Тому сочевиця дуже смакує вегетаріанцям, а під час посту страви із неї радимо приготувати усім. Скажімо, паштет із сочевиці та печериць.

Отож, сочевицю треба добре промити та зварити до готовності. Якщо залишилась вода, злити та додати 1 ст. л. олії, перемішати. Цибулю почистити, нарізати на кубики і обсмажити на олії. Додати нарізані печериці і протушкувати до готовності. Всі складники змішати і зробити блендером пюре. Прямокутну форму застелити пергаментом і викласти пюре. Пекти в духовці при 180 гр. 40-50 хв.

Мафіни із скумбрією

1 склянка борошна, 0,5 склянки розсолу, 0,75 ч. л. соди, 1 скумбрія, петрушка, цибуля зелена, олія.

Ці пісні мафіни і не здаються зовсім пісними, дуже смакують як самі у вигляді закуски, так і доповненням до перших страв, салатів.

Спочатку потрібно запекти скумбрію, трішки присоливши. Готову почистити і вибрати кісточки.

У просіяне борошно додати соду і потрошку вливати розсіл. Вимішати ложкою. Тісто має бути, як на оладки. Якщо постите не надто строго, можете до тіста додати яйце. Потім до тіста додати порізану на шматочки рибку і подрібнену зелень. Добре перемішати і викладати у змащені олією формочки. Викладати майже до верху, бо мафіни сильно не піднімаються. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв. Виймати з духовки, коли мафіни зарум’яняться.

Капустяні конвертики

Капустина, склянка гречаної крупи, цибулина, морквина, кріп і петрушка, олія, сіль, перець.

Дуже дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії. Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею. Акуратно розділити капустяне листя, одне за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. Готове листя покласти у друшляк, щоб стекла вода. Якщо на листках є товсті прожилки, їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.

На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.

Овочевий плов по-грецьки

400 г капусти, 200 г рису, 2 цибулини, 1 склянка томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, приправи.

Розігріти в глибокій сковорідці олію. Цибулю нарізати півкільцями, капусту тонко нашаткувати. Покласти в сковорідку цибулю, трохи обсмажити. Додати до цибулі капусту і смажити, помішуючи, поки капуста не стане світло-коричневого кольору. Додати лавровий лист і спеції (кмин, коріандр, паприку, грецькі трави – що любите). Додати промитий рис, томатний сік і приблизно 150-200 мл окропу. Посолити, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати хвилин 25, до готовності рису. Перед подачею посипати зеленню.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Трагічна історія загибелі 20-річного Володимира Солтиса із села Плебанівка Теребовлянського району на аграрному підприємстві «Колос-2» набирає несподіваних обертів...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Закордонні гості привезли до Зарваниці камінь із Гробу Господнього, який вмонтували в «Український Єрусалим»...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


За попередніми даними, жертвами ворожки стало дев’ять мешканців Тернополя та області. Загальна сума збитків – майже мільйон гривень...


Рубрика: , Опубліковано: о 20:51


"Експертиза довела, що якби водій авто їхав за правилами, то міг би пригальмувати"...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 19:47


В Тернопільській області триває масштабна розбудова якісної мережі спортмайданчиків, наголошує народний депутат України, голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
20 Вересня
19 Вересня
18 Вересня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео