Понеділок, 18 лютого 2019
• Яценюк іде в прем’єри • Президент Петро Порошенко: «Ми йдемо своїм шляхом, і цей шлях — до членства України в ЄС і НАТО» • Тернопіль прощається з отцем Анатолієм Зінкевичем (фото,відео) • Підозрюваний у вбивстві: «Ми знали, що Ващенко комусь заважав…» • Два кольори українства: Дмитро Павличко написав вірш-присвяту Президентові Петру Порошенку • Сергій Надал: «Відповідальність — наша національна риса» • «Ми провели романтичний вечір у римських термах. Це був мій найпрекрасніший день народження!» • «Тернопільська пісня» розвернула на «Голосі…» суддівські крісла • Чи полетять «голуби миру» на «Євробачення»? • Здолати бідність в Україні за п’ять років • «Поки водій був у супермаркеті, викрали його Toyota Land Cruiser…» • «Винні у смерті двох дітей повинні сидіти в тюрмі!» • На Руській і надалі буде аптека, попри маніпуляції недобросовісного орендаря • Юлія Тимошенко на Тернопільщині говорила про мир, духовність та перемогу • Трагічну загибель Еміліано Сала підтвердили офіційно • Усі — на бал!.. Віденський! • У мікрорайоні «Дружба» облаштують новий приватний дитсадок • Відійшов у вічність отець Анатолій Зінкевич • Сезон ще не почався, а «Нива» «вляпалася» у букмекерський скандал • «Опілля» сплатило на 21% більше податків, ніж минулого року
Піст – на радість!

Опубліковано: 2 Грудня о 14:00 46


5 оригінальних ідей до Різдвяного посту.


Фаршировані капелюшки

Склянка гречки, 1 кг великих печериць, 2 цибулини, олія, сіль і перець – за смаком.

Гречану крупу відварити у підсоленій воді до готовності. Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку. Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати кілька хвилин. Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Паштет з сочевиці та печериць

350 г зеленої сочевиці, 300г печериць, 1 цибулина, 4 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. меленого насіння льону, сіль та перець за смаком, спеції (мускатний горіх, паприка, майоран, орегано).

Сочевиця — надзвичайно корисний продукт, багатий вітамінами, мінералами і амінокислотами, здатний навіть замінити тваринний білок. Тому сочевиця дуже смакує вегетаріанцям, а під час посту страви із неї радимо приготувати усім. Скажімо, паштет із сочевиці та печериць.

Отож, сочевицю треба добре промити та зварити до готовності. Якщо залишилась вода, злити та додати 1 ст. л. олії, перемішати. Цибулю почистити, нарізати на кубики і обсмажити на олії. Додати нарізані печериці і протушкувати до готовності. Всі складники змішати і зробити блендером пюре. Прямокутну форму застелити пергаментом і викласти пюре. Пекти в духовці при 180 гр. 40-50 хв.

Мафіни із скумбрією

1 склянка борошна, 0,5 склянки розсолу, 0,75 ч. л. соди, 1 скумбрія, петрушка, цибуля зелена, олія.

Ці пісні мафіни і не здаються зовсім пісними, дуже смакують як самі у вигляді закуски, так і доповненням до перших страв, салатів.

Спочатку потрібно запекти скумбрію, трішки присоливши. Готову почистити і вибрати кісточки.

У просіяне борошно додати соду і потрошку вливати розсіл. Вимішати ложкою. Тісто має бути, як на оладки. Якщо постите не надто строго, можете до тіста додати яйце. Потім до тіста додати порізану на шматочки рибку і подрібнену зелень. Добре перемішати і викладати у змащені олією формочки. Викладати майже до верху, бо мафіни сильно не піднімаються. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв. Виймати з духовки, коли мафіни зарум’яняться.

Капустяні конвертики

Капустина, склянка гречаної крупи, цибулина, морквина, кріп і петрушка, олія, сіль, перець.

Дуже дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії. Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею. Акуратно розділити капустяне листя, одне за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. Готове листя покласти у друшляк, щоб стекла вода. Якщо на листках є товсті прожилки, їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.

На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.

Овочевий плов по-грецьки

400 г капусти, 200 г рису, 2 цибулини, 1 склянка томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, приправи.

Розігріти в глибокій сковорідці олію. Цибулю нарізати півкільцями, капусту тонко нашаткувати. Покласти в сковорідку цибулю, трохи обсмажити. Додати до цибулі капусту і смажити, помішуючи, поки капуста не стане світло-коричневого кольору. Додати лавровий лист і спеції (кмин, коріандр, паприку, грецькі трави – що любите). Додати промитий рис, томатний сік і приблизно 150-200 мл окропу. Посолити, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати хвилин 25, до готовності рису. Перед подачею посипати зеленню.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Лідер "Народного фронту" пояснює: головне для наступного глави держави — безпека й зовнішня політика. Президент має "узаконити шлюб" України з ЄС і НАТО...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Верховна Рада України ухвалила 335 голосами президентський законопроект щодо закріплення у Конституції України курсу на членство України в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Похорон відбудеться завтра, 16 лютого, об 11-ій годині, у храмі Свято-Троїцького духовного центру...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 20:05


Нападники впізнали Віталія Ващенка за його фотографією, яку мав підозрюваний в організації вбивства Олександр Закутній.....


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 20:00


Вражаюче? Так. З належним громадянським пафосом? Безумовно. Здатне схвилювати й підняти бойовий дух? Безперечно...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
18 Лютого
15 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео