Четвер, 02 липня 2020
• І син, і фільм! Щедрий червень для Джамали • Піци від «Partizano» посмакував – на онлайн виставі побував! • Ігор Комендат: «Наступного сезону БК «Тернопіль» гратиме в Суперлізі!» • «Вимріяла собі долю…» Народна артистка України Ярослава Мосійчук про найдорожче • До нас повернулося велике кіно! • П’яний за кермом: з 1 липня – кримінальна відповідальність і штраф до 51 тисячі гривень • Травниця Наталія Чугалінська: «Люди хворіють, бо відірвалися від землі, сприймають природу, як екзотику» • Найбільше випадків COVID-19 – на Кременеччині, найменше – на Підгаєччині • «Хто сказав, що в селі не читають книжок? Нашій найповажнішій читачці – 92 роки!» • Найактивніші представники молодіжного сектора Тернополя отримали нагороди • Берег турецький вже не тільки сниться… • Професор Петро Масляк: «Мери-націоналісти показують приклад, як будувати нову українську Україну» • «Дністер» утримує лідерство • Децентралізація по-нашому: з таємницями і поспіхом • Українські міста можуть перетворитися на «нові Венеції» • «Слово і Діло»: Сергій Надал – найвідповідальніший мер України впродовж шести років • Без маски – штраф: скількох мешканців Тернопільщини покарали через порушення карантину? • Дві смерті і четверо травмованих… • Планували весілля… У ДТП на Лановеччині загинули наречені Вікторія Мірза і Роман Довгаль • Полуничний бізнес біля Почаєва: коронавірус не вплинув, а дощі завдали збитків
Піст – це нові виклики і можливості. Експериментуйте!

Опубліковано: 10 Березня о 16:00 81


Три пісні рецепти від Євгена Клопотенка.


Піст – особливий період, коли є унікальна нагода очистити душу й тіло. Про користь пісних страв для нашого організму й говорити не доводиться, адже ми відмовляємося від жирної і важкої їжі. Але це не означає, що пісний стіл – нудно і несмачно. Навпаки, як переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко, це нові виклики, можливості та відкриття нових смаків і граней їжі, що допоможуть вам з користю для здоров’я експериментувати на кухні!

Салат із селерою

100 г моркви, 100 г кореня селери, 100 г яблук, 30 мл оливкової олії, 20 мл лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці (якщо любите – французьку, із зернами, або ж класичну),  сіль за смаком.

Моркву, селеру та яблука помити, почистити і нарізати соломкою. Можна зробити це ножем, але зручніше використовувати спеціальну тертку для нарізки соломкою. Приготувати заправку для салату. Для цього змішати оливкову олію, лимонний сік і гірчицю. Полити заправкою салат і добре перемішати.

Квасоля з грибами

400 г червоної квасолі, 200 г печериць, сіль, перець за смаком, олія.

Квасолю промити, залити водою і поставити варитися. Головне – не розварити її, нехай буде трохи твердою. Гриби промити, обсушити і почистити. Нарізати великими шматками – навпіл або четвертинками. Гриби смажити 3-4 хвилини до рум’яної скоринки, щоб рідина в них залишилася і вся до кінця не випарувалася. Додати квасолю, посолити, поперчити і перемішати.

Паста з квасолі а ля хумус

250 г білої квасолі (сирої), сік одного лимона, 75 г кунжуту (або 50 г пасти тахині), 1 головка часнику, 40 мл соняшникової або оливкової олії, дрібка паприки, дрібка зіри, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч.л. солі, 3 г чебрецю.

Квасолю замочити на 2 години в гарячій воді, додавши 1 ч.л. соди. Воду злити і промити холодною водою. Квасолю відварити з чебрецем протягом 30 хвилин (пропорція води 1:4). Процідити, але відвар не виливати.

Кунжут обсмажити на пательні на маленькому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнити його до пастоподібного стану в ступці. Можна також використовувати готову пасту тахині.

Дрібно нарізати часник. Змішати квасолю, пасту з кунжуту, часник, паприку, зіру, сіль і цукор. Додати сік одного лимона. За допомогою блендера довести суміш до однорідної консистенції. Додати олію і 5 столових ложок води, в якій варилася квасоля, знову перебити в блендері. Подавати з лавашем і стеблами селери.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Днями українська співачка та переможниця «Євробачення’2016» Джамала показала прогулянку зі своїм новонародженим сином Селімом-Гіраєм Сеїт-Бекіром Огли Сулеймановим. Відповідні фото з’явилися в соціальних мережах артистки
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:00


Такого ви ще точно не бачили і не пробували! Щоб і вишуканою піцою посмакувати, і подивитися онлайн цікаву, іскрометну комедію «Рятуйте, мене женять» Тернопільського драмтеатру. Оригінальну акцію на підтримку мистецтва започаткували два ветеранські бізнеси, які діють у Тернополі — піцерія «Partizano» та «FAMAmarketing»...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 12:00


Президент БК «Тернопіль-ТНЕУ» розповів про домовленість з ФБУ, плани на міжсезоння та переговори з майбутніми легіонерами із Хорватії та США...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 11:00


Нещодавно народна артистка України, акторка Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т. Шевченка Ярослава Мосійчук відзначила свій ювілей. На жаль, через карантин не було очікуваної прем’єри «46 моментів щастя», де вона виконує одну з головних ролей, не було бенефісу та оплесків шанувальників. Утім, пані Ярослава через те зовсім не журиться. Впевнена: все ще відбудеться, тільки згодом! Нині ж найважливіше, що поруч – найдорожчі її серцю люди, а у душі – додає сили мандрівка у світ щасливого дитинства, коли прийшло усвідомлення себе...


Автор: Рубрика: , , , , Опубліковано: о 10:00


Чудова новина для усіх поціновувачів кіномистецтва. У «Палаці Кіно» завершилися масштабні роботи з модернізації приміщення і демонстраційного обладнання. До нашого міста повертається кіно на великому екрані. Перший технічний показ фільму відбувся
26 червня. У «Палаці Кіно» встановили сучасний проєктор та екран, програму для онлайн продажу квитків, провели ремонтні роботи, оновили місця для сидіння та обладнали фуд-зону...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
2 Липня
1 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео