Четвер, 18 квітня 2024
• За 12000 доларів тернополянин обіцяв ухилянтам «порішати» з військкоматом • 100-річна ювілярка з Козівської громади • 12-метровий рушник “родом” із Тернопільщини мандрує світом • У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур • За ніч обікрав чотири магазини в Ланівцях • Народила донечку вдома. Медики допомогли породіллі з Теребовлянщини • У Тернополі з новою програмою виступить CHEEV • Хотів “приземлити”. Пригрозив односельчанину, який відмовився донатити на безпілотник • У Києві прощаються з Сергієм Коновалом і Тарасом Петришиним з Тернопільщини
Полуничний сезон настав!

Опубліковано: 8 Червня о 16:39 22


Заманливо апетитна, і доступна протягом короткого періоду, полуниця є найулюбленішою ягодою діточок.


Швидкий пиріг «Фантазія» з полуницями

6 яєць, 2,5 склянки борошна, 150 г вершкового масла, 1,5 склянки цукру, 750 г полуниць, 10 полуниць та волоські горіхи для прикраси, цукрова пудра.

Яйця, цукор і розм’якле масло розтерти до однорідного стану. Додати все борошно і замісити тісто. Форму для випікання змастити і застелити пергаментним папером. На дно форми налити трохи тіста, викласти полуниці й вилити решту тіста. Зверху можна посипати пиріг сухою манкою, тоді у нього вийде хрустка скоринка. Зверху викласти, як підкаже фантазія, волоські горіхи. Посипати посічені або цілі — як бажаєте.

Випікати пиріг 30 хвилин у духовці, розігрітій до 190 градусів. Гарячий полуничний пиріг вийняти з духовки, дати йому трохи постояти у формі. Потім перевернути на стіл, забрати папір. Пиріг нарізати на прямокутники, викласти на таріль, посипати цукровою пудрою і прикрасити полуницями.

Торт «Кошик з полуницями»

200 г борошна, 2 яйця і 5 жовтків, 300 мл молока, 150 г вершкового масла, 400 г полуниць, 50 г мигдалю, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1 ст. ложка цукрової пудри, щіпка солі.

Змішати подрібнений мигдаль, борошно, сіль, 100 г м’якого вершкового масла, яйце, 1 ст. ложку цукру і заміси тісто. Тісто поставити на півгодини в холодильник.

Приготувати крем: розтерти жовтки, яйце, 5 ст. ложок цукру, ванільний цукор, додати тепле молоко. Поставити на водяну баню і, помішуючи, довести до густої консистенції. Потім трохи охолодити масу і ввести 50 г вершкового масла.

У змащену маслом форму викласти тісто, сформувавши з нього кошик. Щоб у процесі випікання кошик з тіста не деформувався, зверху на тісто треба покласти пергаментний папір, насипати на нього квасолю або горох і випікати у розігрітій до 200°С духовці приблизно 15 хвилин. Дістати форму, зняти з кошика папір і квасолю (горох), викласти на тісто крем, змастити край кошика жовтком і випікати протягом 40-50 хвилин при температурі 140°С. На готовий пиріг зверху покласти полуниці, посипати цукровою пудрою.

Полунично-сирний десерт

300 г сиру, 2 жовтки, 10 г желатину, 3 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. цукру, 100 мл вершків 33% жирності, 100 г полуниці, м’ята за смаком.

Замочити желатин за інструкцією на упакуванні. Сир, жовтки і цукрову пудру перемішати у глибокій посудині до однорідної маси. Сюди ж вмішати желатин, щоб він добре розійшовся по всій сирній масі. Збити вершки. Ввести їх в підготовлену сирну масу. Перемішати, викласти в креманки. Полуниці та цукор перемішати в блендері до однорідності. Залити на сирну масу. Поставити в холодильник охолоджуватися. Перед подачею прикрасити м’ятою.

Полунично-м’ятний чай

2-3 чайні ложки листків чорного чаю, 3 листочки м’яти, 3 ягоди полуниці, 1 ч. л. меду.

Чорний чай заварити з м’ятою. Полуниці порізати тонкими пластинками, покласти в горнятко, полити медом. Залити полуниці настояною заваркою. За бажанням долити окріп.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Ще одну схему ухилення від мобілізації припинили тернопільські поліцейські...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:29


15 квітня свій 100-літній ювілей відзначила жителька с.Конюхи Козівської громади Катерина Петрівна Шенклер...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:06


Представники Тернопільщини побували в Чернівцях на передачі вишивальницям Буковини естафети Міжнародного рушника єднання "Цвіт вишиванки"...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:54


Емоційне відновлення співробітників поліції, які отримали поранення у зоні бойових дій, важлива складова їхньої реабілітації...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:08


З пораненням живота та ушкодженнями внутрішніх органів до реанімаційного відділення бригада швидкої допомоги госпіталізувала мешканця Бережан...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:29



Теми дня
17 Квітня
16 Квітня
15 Квітня
13 Квітня
12 Квітня