Неділя, 23 лютого 2020
• Ігоря Сопеля «пішли». Хто тепер буде — Танька чи Володька? • Колишній мер Тернополя став дідусем • За секунди від медалей • Тернополянки… а ля «Chanel»! • Що втратить «Манчестер Сіті»?! • Евакуйовані з Китаю українці перебуватимуть на Полтавщині • «На тілі були синці, це не самогубство…» • «Галичанка» поступилася в фіналі Кубка України • Її зброя – спиці й нитки! • Що лежить у «БАНДЕРІВСЬКІЙ СКРИНІ»? • Боксерський мегахіт року • За крок до «Євробачення», або Як «TVORCHI» тернополяни нацвідбір «підірвали» • Дві сумні Славкові дати • 10 років тюрми – за смерть 20-річного Віталія Гнатишина • “Зеленський, ти – зрадник! Хто для тебе Росія?” • БК «Тернопіль» утримує лідерство в чемпіонаті • Теребовлянка Катерина Грод: «Америку недаремно називають країною можливостей!» • Смертельна аварія біля Кременця: за кермом – п’яний працівник поліції… • Чи привезуть українців з Китаю у «Медобори»? • Унікальну частину Тернового Вінка Ісуса Христа привезуть на Тернопільщину
Радимо страви на різні смаки: сирнички з маком – для ніжних панянок, дерун велетенський – з’їдять козаки

Опубліковано: 5 Жовтня о 16:38 112


Печений дерун «Для козаків».


2 курячих філе, 4 великі картоплини, 1 цибулина, 2 великі помідори, півсклянки сметани, 3 яйця, 2 зубці часнику, сіль, перець за смаком.

Філе розрізати і добре відбити, викласти на деко, застелене фольгою, посолити і поперчити. Помідори нарізати на кружальця і викласти на філе. Картоплю натерти на тертці з великими вічками. В окремій мисочці збити яйця, додати сметану, дрібно нарізану цибулю і часник, посолити і поперчити. Усе добре перемішати і додати до натертої картоплі. Знову перемішати. Отриману масу рівним шаром розподілити зверху на філе з помідорами. Запікати в духовці до появи золотистої скоринки.

dranik-s-kurinyim-farshem-zapekaem

Макарони по-панськи

250 г спагетті або букатіні, 200 г білих грибів, 100 г шинки, 75 г вершкового масла, 4 ст. л. томатної пасти, сіль.

Відварити спагетті і гриби до готовності окремо один від одного. Відварені гриби нарізати соломкою, обсмажити на сковороді з маслом до зарум’янювання, додавши також шинку, покласти томат-пасту, перемішати, довести до кипіння, додати суміш до спагетті.

Курочка в грибному соусі

500 г курячого філе, 100 г вершкового масла, половинка лимона, 400 г свіжих грибів, 1-2 зубці часнику, 100 мл сепараторної сметани, сіль, перець за смаком.

Філе нарізати шматочками по 3-4 см. Отримані шматки відбити, трохи посолити і поперчити. Гриби порізати кубиками. На великому вогні розігріти містку сковорідку і змастити її вершковим маслом. Викласти курку і обсмажити її протягом 8-9 хвилин на великому вогні (шматочки потрібно періодично перевертати).

Тепер потрібно розігріти ще одну сковорідку і на ній обсмажити гриби. Туди ж вичавити часник. Смажити 8-10 хвилин на максимальному вогні. Потім зняти сковорідку з вогню і відставити вбік.

Підсмажене куряче філе скропити соком половинки лимона. Гриби рівномірним шаром викласти на м’ясо. Додати сепараторну сметану, поставити на слабкий вогонь. Потрібно дочекатися, поки соус стане густим, але при цьому не дати йому закипіти, тобто тушкувати страву на дуже маленькому вогні. Залишити грудинку з грибами ще на 10 хвилин, іноді помішуючи, на слабкому вогні.

Гарбузова каша в горщику

500 г гарбуза, 750 мл молока, 1 склянка пшона, вершкове масло, сіль, цукор, сухофрукти за смаком.

Пшоно перебрати, ретельно промити до прозорості води, поставити на вогонь. Коли закипить, злити воду, щоб відійшла гіркота, пшоно ще раз промити. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими кубиками. Покласти гарбуз у гаряче молоко, посолити і довести до кипіння. Всипати в каструлю з гарбузом і молоком пшоно, перемішати і варити під кришкою на слабкому вогні 15 хв. Розігріти духовку до 170 градусів. Перекласти кашу в горщики, посолодити за смаком. Можна додати трішки сухофруктів (родзинки, курага, сушені яблука). Зверху в кожен горщик покласти скибочку масла. Накрити кришечками і поставити в духовку на 40 хв.

Сирнички у маковому соусі

e54eb36abc6a2bbc30f7c528db390a63_36242

500 г сиру,  2 яйця, 5 ст. ложок цукру, 100 г родзинок, 100 г борошна, 500 мл сметани, 50 г вершкового масла, 50 г маку.

Сир змішати з яйцями та цукром і добре розтерти. Додати борошно, родзинки і вимішати. З цієї маси скачати маленькі кульки, розплескати у палянички, обваляти їх у борошні і обсмажити на олії з обох боків до золотистого кольору.

Приготувати соус: мак залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин, щоб добре розпарився. Вершкове масло розтопити на водяній бані, додати сметану, мак і цукор. Нагріти соус на слабкому вогні (не кип’ятити).

Сирники розкласти у горщики і залити соусом. Поставити у духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Сьогодні, 22 лютого, президент Володимир Зеленський відправив у відставку голову Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 20:39


Внука Романа Заставного назвуть Яном...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


У першій частині чемпіонату світу з біатлону тернополяни були близькими до нагород...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Маленькі чорні сукні, туфлі на підборах і вишукані намиста з перлин...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:00


Через дворічний бан у єврокубках шейхи позбудуться сотень мільйонів,а у «Сіті» можуть відібрати навіть чемпіонський титул’2013/14...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
22 Лютого
21 Лютого
20 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео