Вівторок, 15 жовтня 2019
• Українка отримала титул найкрасивішої мами Європи • Українська письменниця Марія Матіос втратила єдиного сина • «Обжинки» по-тернопільськи: зі співами, танцями, парадом домашніх тварин і конкурсом на кращу консервацію • Дзідзьо вразив виконанням Державного гімну перед матчем з Литвою • Збірна України вартує 172 мільйони євро • Тернопіль переміг у престижному всеукраїнському конкурсі як найбільш відкрите інноваційне місто • Де моє авокадо? • «Розбрат у власних рядах б’є сильніше, ніж меч кривдника» • Змагання, після якого… не підеш «на пиво» • Чи встигнуть об’єднані громади використати державні кошти? • «Свободівець» Олег Сиротюк: «Скажи «Ні!» капітуляції 14 жовтня на майдані Незалежності в Києві» • Подружжя поверталося з Італії. Повернулось у трунах… • Як тернополяни на краю світу побували • «My Pol» – поліція у смартфоні! • Усик – без суперника • А ви йдете… на «Культурні пікніки»? • Помер депутат облради Олександр Башта • У п’ятницю – вирішальна гра! • Скільки коштує зняти кліп? • «Нам сурми свободу заграли»
Радимо страви на різні смаки: сирнички з маком – для ніжних панянок, дерун велетенський – з’їдять козаки

Опубліковано: 5 Жовтня о 16:38 109


Печений дерун «Для козаків».


2 курячих філе, 4 великі картоплини, 1 цибулина, 2 великі помідори, півсклянки сметани, 3 яйця, 2 зубці часнику, сіль, перець за смаком.

Філе розрізати і добре відбити, викласти на деко, застелене фольгою, посолити і поперчити. Помідори нарізати на кружальця і викласти на філе. Картоплю натерти на тертці з великими вічками. В окремій мисочці збити яйця, додати сметану, дрібно нарізану цибулю і часник, посолити і поперчити. Усе добре перемішати і додати до натертої картоплі. Знову перемішати. Отриману масу рівним шаром розподілити зверху на філе з помідорами. Запікати в духовці до появи золотистої скоринки.

dranik-s-kurinyim-farshem-zapekaem

Макарони по-панськи

250 г спагетті або букатіні, 200 г білих грибів, 100 г шинки, 75 г вершкового масла, 4 ст. л. томатної пасти, сіль.

Відварити спагетті і гриби до готовності окремо один від одного. Відварені гриби нарізати соломкою, обсмажити на сковороді з маслом до зарум’янювання, додавши також шинку, покласти томат-пасту, перемішати, довести до кипіння, додати суміш до спагетті.

Курочка в грибному соусі

500 г курячого філе, 100 г вершкового масла, половинка лимона, 400 г свіжих грибів, 1-2 зубці часнику, 100 мл сепараторної сметани, сіль, перець за смаком.

Філе нарізати шматочками по 3-4 см. Отримані шматки відбити, трохи посолити і поперчити. Гриби порізати кубиками. На великому вогні розігріти містку сковорідку і змастити її вершковим маслом. Викласти курку і обсмажити її протягом 8-9 хвилин на великому вогні (шматочки потрібно періодично перевертати).

Тепер потрібно розігріти ще одну сковорідку і на ній обсмажити гриби. Туди ж вичавити часник. Смажити 8-10 хвилин на максимальному вогні. Потім зняти сковорідку з вогню і відставити вбік.

Підсмажене куряче філе скропити соком половинки лимона. Гриби рівномірним шаром викласти на м’ясо. Додати сепараторну сметану, поставити на слабкий вогонь. Потрібно дочекатися, поки соус стане густим, але при цьому не дати йому закипіти, тобто тушкувати страву на дуже маленькому вогні. Залишити грудинку з грибами ще на 10 хвилин, іноді помішуючи, на слабкому вогні.

Гарбузова каша в горщику

500 г гарбуза, 750 мл молока, 1 склянка пшона, вершкове масло, сіль, цукор, сухофрукти за смаком.

Пшоно перебрати, ретельно промити до прозорості води, поставити на вогонь. Коли закипить, злити воду, щоб відійшла гіркота, пшоно ще раз промити. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими кубиками. Покласти гарбуз у гаряче молоко, посолити і довести до кипіння. Всипати в каструлю з гарбузом і молоком пшоно, перемішати і варити під кришкою на слабкому вогні 15 хв. Розігріти духовку до 170 градусів. Перекласти кашу в горщики, посолодити за смаком. Можна додати трішки сухофруктів (родзинки, курага, сушені яблука). Зверху в кожен горщик покласти скибочку масла. Накрити кришечками і поставити в духовку на 40 хв.

Сирнички у маковому соусі

e54eb36abc6a2bbc30f7c528db390a63_36242

500 г сиру,  2 яйця, 5 ст. ложок цукру, 100 г родзинок, 100 г борошна, 500 мл сметани, 50 г вершкового масла, 50 г маку.

Сир змішати з яйцями та цукром і добре розтерти. Додати борошно, родзинки і вимішати. З цієї маси скачати маленькі кульки, розплескати у палянички, обваляти їх у борошні і обсмажити на олії з обох боків до золотистого кольору.

Приготувати соус: мак залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин, щоб добре розпарився. Вершкове масло розтопити на водяній бані, додати сметану, мак і цукор. Нагріти соус на слабкому вогні (не кип’ятити).

Сирники розкласти у горщики і залити соусом. Поставити у духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

37-річна львів’янка Наталія Тропак отримала престижний титул на конкурсі «Місіс Європа’2019» у номінації «Мама Європи» (Mrs. Mother of Europe 2019)...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Трагедія сталася 10 жовтня...


Опубліковано: о 17:00


Навіть якщо ви не знали, що таке обжинки, то упродовж цих вихідних мали нагоду на власні очі їх… побачити! 4-6 жовтня у парку ім. Тараса Шевченка «дебютував» новий для тернополян фестиваль “Обжинки’2019”! ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Нині під орудою Андрія Шевченка перебуває склад вартістю 172 млн. євро, вважає авторитетний transfermarkt.de. До матчів відбору Євро’2020 проти Литви (11 жовтня, Харків) і Португалії (13 жовтня, Київ) нині готуються 24 футболісти національної збірної України...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
14 Жовтня
11 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео