Вівторок, 16 квітня 2024
• У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур • За ніч обікрав чотири магазини в Ланівцях • Народила донечку вдома. Медики допомогли породіллі з Теребовлянщини • У Тернополі з новою програмою виступить CHEEV • Хотів “приземлити”. Пригрозив односельчанину, який відмовився донатити на безпілотник • У Києві прощаються з Сергієм Коновалом і Тарасом Петришиним з Тернопільщини • Четверо бандюків із Тернополя вимагали в чоловіка 8 тисяч доларів “боргу” • Купував “Mavic” у… шахрая. Тернополянин втратив 60 тисяч гривень • Вистава для підтримки ЗСУ. В Шумську відновив роботу аматорський театр
Рецепти до посту: 5 ідей для страв з квасолі

Опубліковано: 5 Квітня о 9:00 310


Кому смакує квасоля - готуйте вже.


Салат із заморожених овочів
700 г замороженої броколі, 700 г замороженої зеленої квасолі, 400 г шампіньйонів, 50 мл оливкової олії, сік з половини лимона, 50 мл води або розсолу з грибів, 2-3 зубці часнику, за смаком сіль, суміш італійських трав або інших будь-яких улюблених.
Заморожені овочі відварити у підсоленій воді. Варити не дуже довго, бо вони готуються швидше, ніж свіжі. Мариновані шампіньйони нарізати половинками. Змішати інгредієнти для заправки: воду або розсіл, олію, сіль, лимонний сік і приправи. Змішати заморожені овочі з грибами та полити заправкою.

Квасоля з овочами
1 склянка квасолі, 300 г шампіньйонів, 3 цибулини, 2 морквини, 1 болгарська перчина, томатна паста, сіль, перець, олія за смаком.
Відварити до готовності квасолю. Гриби почистити, порізати тонкими скибочками і обсмажити на олії. На іншій сковорідці обсмажити до прозорості нарізану півкільцями цибулю. Додати потерту на великій тертці моркву і нарізаний смужками перець. Додати томатну пасту за смаком. Коли овочі готові, додати квасолю, гриби, сіль та перець і протушкувати ще кілька хвилин. Страва смакує і теплою, і холодною.

Квасоля, тушкована з грибами
1 склянка білої квасолі, 200 г лісових відварених грибів (якщо нема – будь-які), 2 цибулини, олія, кріп, петрушка, перець чорний мелений, соєвий соус, борошно за смаком.
Щоб приготувати квасолю з грибами, найкраще використовувати відварені й заморожені білі гриби. Якщо ж їх немає, можна використовувати печериці, попередньо відваривши їх впродовж 10-15 хвилин.
Попередньо потрібно замочити квасолю – хоча б на 6 годин. Потім відварити її до готовності. Гриби нарізати великими шматками, цибулю – великою соломкою.
У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажити в ній цибулю до гарного золотистого кольору. Смажити треба на великому вогні і без кришки, часто перемішуючи, щоб цибуля обсмажилася рівномірно. Додати до цибулі гриби і обсмажувати ще 5-6 хв., постійно помішуючи.
Додати до обсмажених грибів і цибулі відварену квасолю. Поперчити і зовсім трошки посолити, оскільки основна сіль буде додаватися з соєвим соусом. Додати пів склянки гарячої води і тушкувати все під кришкою на слабкому вогні 15 хвилин.
Приготувати соус: у горнятку змішати 1 ст. л. борошна і 1-2 ст. л. соєвого соусу, розвести невеликою кількістю кип’яченої води. Соєвий соус досить солоний, тому, швидше за все, додатково солити страву більше не доведеться. Залити квасолю соусом, добре перемішати і тушкувати на маленькому вогні до 10 хвилин. Якщо ж усе-таки треба, додатково посолити і поперчити. Готову квасолю з грибами розкласти у тарілки і посипати дрібно посіченою зеленню.

Квасоля, тушкована в сметані
2 скл. квасолі, 1 скл. сметани, 1 цибулина, сіль, перець, лавровий листок, інші приправи за смаком.
Попередньо замочену квасолю відварити до м’якості. Коли буде майже готова, посолити. У глибоку сковорідку влити трохи олії й обсмажити порізану цибулину. Додати відварену квасолю, можна разом із рідиною, в якій вона варилася (якщо її не надто багато). Додати туди сметану і приправи: перець, сіль, улюблені спеції. Тушкувати близько 15 хвилин. Якщо потрібно, долити рідини. Подавати гарячою.

Паштет з квасолі і тунця
1 склянка вареної білої квасолі, 1 маленька банка консервованого тунця, 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. соку лимона, сіль, перець чорний мелений за смаком.
У чашу від блендера помістити квасолю, тунець, оливкову олію і змолоти в пюре, додати трішки солі, свіжозмеленого перцю, соку лимона та ретельно перемішати. Подавати з грінками або з лавашем.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Емоційне відновлення співробітників поліції, які отримали поранення у зоні бойових дій, важлива складова їхньої реабілітації...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:08


З пораненням живота та ушкодженнями внутрішніх органів до реанімаційного відділення бригада швидкої допомоги госпіталізувала мешканця Бережан...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:29


Про це перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук домовився з головою правління Латвійської залізниці пані Вітою Дололе-Андрес під час робочого візиту в Латвійську Республіку...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:04


Перевезення школярів до місця навчання — особливо актуальне питання для жителів віддалених населених пунктів...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:44


Верховний головнокомандувач України Олександр Сирський заявив, що ситуація на східній лінії фронту "значно погіршилася", і українська армія щосили намагається зупинити багатосторонній наступ РФ, що посилюється...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:37



Теми дня
16 Квітня
15 Квітня
13 Квітня
12 Квітня
11 Квітня
10 Квітня