П’ятниця, 29 вересня 2023
• Один із «Вовків Да Вінчі» • ОБІЙМИ для всієї України. У Бережанах створили унікальну мапу України з ляльок-мотанок • Пів тисячі пряників задля ЗСУ. Тернопільські студентки провели благодійний ярмарок • Молодь українських сіл вчиться впроваджувати зміни в громадах • До лікарні швидкої допомоги приєднають два медичні заклади • Квадрокоптери, радіостанції і планшети для захисників • До шлюбу — з чотирма дітьми! • Віддала косу для ЗСУ • До наших захисників на передову вирушить «Допомога армії від Тернополя» • У Тернополі працював шахрайський кол-центр • Розпочався відбір до об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють» • Опалювальний сезон в умовах війни: чи готовий Тернопіль? • «За борги за комуналку можуть арештувати автомобіль і банківські рахунки» • «ЯМаріуполь»: рік прихистку в Тернополі • Олег Липка: «У ферму я вклав не тільки гроші, а й душу» • День міста Тернополя з 2024 року відзначатимуть 15 серпня • Сучасні апостоли — на передовій • “Пережила не одну війну…” На Тернопільщині привітали 100-річну ювілярку • Молодь із Тернопільщини прибрала територію ботанічного саду • “Нове життя” переселенців на Тернопільщині
Розвантажуємося! ТОП-5 салатів з пекінської капусти

Опубліковано: 30 Січня о 8:00 1217


Готуємо на вихідних - легке і смачне.


Салат з пекінської капусти і болгарського перцю
300 г пекінської капусти, половинка болгарської перчини, 2 невеликих огірки, великий пучок різної зелені (цибуля, петрушка і кріп), 5 варених перепелиних яєць, 2 ст. л. оливкової олії, щіпка солі, кілька крапель яблучного оцту.
Нашаткувати капусту і викласти її в салатник, потім нарізати соломкою половинку болгарської перчини та огірок, зелень дрібно посікти та додати в салат. Заправити оливковою олією, злегка посолити і за бажанням для кислинки додати трохи яблучного оцту або лимонного соку, добре перемішати.

 

 

Салат «Цезар» з пекінською капустою
200 г курячого філе, 300 г
пекінської капусти, 100 г твердого сиру, 80 г домашніх сухариків, 2 ст. л. домашнього майонезу, 1 зубець часнику, 0,5 пучка зелені, 0,5 лимона.
Зварити м’ясо і дати йому охолонути. Розділити м’ясо вздовж на шматочки. Тонко нарізати капусту, помідори – часточками, сир дрібно натерти.
Змішати вичавлений часник, майонез, сік лимона, а також посічену зелень, потім усі готові продукти з сухариками, заправити соусом і відразу подавати на стіл.

Салат з пекінської капусти з тунцем
1 банка консервованого тунця в олії, 6-7 листків пекінської капусти, 7-10 перепелиних яєць, 100 г твердого сиру, 150 г білого хліба, 3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. лимонного соку, 1 великий зубець часнику, 50 г пармезану, суміш перців, сіль за смаком.
Заздалегідь приготувати заправку для салату: змішати оливкову олію, лимонний сік, суміш мелених перців, подрібнений часник і сіль. Пекінську капусту нашаткувати, перекласти в миску для подачі салату, полити більш як половиною заправки і перемішати.
Викласти сир, нарізаний кубиками, зверху на капусту. Наступним шаром розподілити консервований тунець. Полити сухарики заправкою, що залишилася, і додати до салату. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл і викласти зверху на салат. Наприкінці посипати все тертим пармезаном і подати страву до столу.

Салат з пекінської капусти і курки
400 г пекінської капусти, 1 болгарська перчина, 300 г курячого філе, майонез або сметана, сіль за смаком.
Відварити куряче філе впродовж 20 хвилин в підсоленій воді. Повністю охолодити і нарізати філе кубиками.
Пекінську капусту помити, обсушити і порізати досить тонкими смужками. Викласти в глибоку миску. Додати порізані смужками куряче філе та болгарську перчину. Заправити майонезом або сметаною, посолити за смаком і перемішати.

 

Салат з пекінської капусти і кукурудзи
1 невелика пекінська капустина, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 морквина, пучок зеленої цибулі та кропу, сіль за смаком.
Пекінську капусту промити, розрізати уздовж на дві половини і нарізати шматочками. Моркву натерти. Дрібно порізати зелену цибулю і кріп, за бажанням можна додати іншу зелень. У миску скласти капусту, злегка потиснути руками. Додати зелень і кукурудзу.
Заправити можна по-різному: оливковою олією, гірчично-медовим соусом або ж просто лимонним соком. Головне – заправляти салат з пекінської капусти безпосередньо перед подачею.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Ігор Питак із Тернополя несе службу в легендарному батальйоні ...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Подружжя переселенців Оксана та Олекса Муравльови створили у Бережанах унікальну мапу України з ляльок-мотанок...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 15:18


Пів тисячі пряників задля ЗСУ. Тернопільські студентки провели благодійний ярмарок...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:11


Активні юнаки та дівчата завжди є драйверами якісних змін — мають багато цікавих ідей, готові втілювати в життя корисні проєкти, об’єднуватися для розвитку рідних містечок та сіл...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:02


З метою реалізації концепції розвитку галузі охорони здоров’я на території Тернопільської громади, на засіданні сесії міської ради депутати прийняли рішення про реорганізацію двох медичних комунальних некомерційних підприємств міста...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:43



Теми дня
27 Вересня
26 Вересня
25 Вересня