Субота, 20 квітня 2024
• Військовий з Тернополя Дмитро Линва два роки бореться з онкологією • «У наш офіс в Харкові прилетіла російська ракета…» • Колишнього начальника Тернопільської державної податкової інспекції засудили за вимагання грошей • На Рівненщині знайшли давню ікону художника з Тернопільщини • Володимир Шкробот: «Життя рахує не кроки, які ти зробив, а сліди, які залишиш для суспільства» • За 12000 доларів тернополянин обіцяв ухилянтам «порішати» з військкоматом • 100-річна ювілярка з Козівської громади • 12-метровий рушник “родом” із Тернопільщини мандрує світом • У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур
Шоколадні секрети Надії Шушайло

Автор: Опубліковано: 2 Листопада о 20:22 463


Тернополянка започаткувала «солодку справу» та виготовляє унікальні цукерки .


Спочатку був шоколад, багато шоколаду… І бажання не просто готувати, а — творити, зробити щось неймовірне, що не лише тануло б на язиці та дарувало насолоду, а вибухало цілим фейєрверком унікальних яскравих смаків. Тоді додались цікавість, проба себе в новому амплуа й очікування реакції, вражень від інших. Так у тернополянки Надії Шушайло з’явилась власна оригінальна солодка справа — вона стала «шоко-феєю», яка виготовляє унікальні солодощі ручної роботи та засновницею бренду «Sweet Silence».
Як вам, скажімо, цукерка «Шоколад-полин»? Оскільки уже куштувала, то підкажу: дуже і дуже… смачно! Трава полин зі смаком «кока-коли» в поєднанні з ніжною трюфельною шоколадною текстурою… А що скажете про італійський пармезан з кайєнським перцем, покритий чорним шоколадом та хрумкою посипкою? Смакота, що тут і казати! Як і малина з ружею та сиром Brie в білому шоколаді, або полуниця з базиліком і сиром Camambert в шоколаді молочному! А хотіли б скуштувати… морозиво з пива?! Похрумтіти солодкими чипсами з кокосової олії, керобу та повітряного рису? Насолодитися вишуканим смаком фруктово-ягідно-овочевих цукерок, поєднаних із запашними травами та пряними спеціями? А якщо усе це зготовано-начакловано (бо як ще назвати дивовижне творення ексклюзивних солодощів неймовірних смаків і форм?!) вручну, і на додачу приправлено добрячою порцією натхнення та любові до своєї справи?
— Як не крути, а виготовлення цукерок вдома – заняття приємне в усіх сенсах, — сміється Надія Шушайло. — Шоколад — це витвір мистецтва! А якщо він ще й ручної роботи та виключно із натуральних інгредієнтів і без рафінованого цукру — це взагалі смаковий фурор. Чому я взялася за цю «солодку справу»? П’ять років тому я сиділа на роботі в бухгалтерії̈ і вмочала зефір в шоколаді в каву з вершками і цукром.. А нині хочу зробити ті самі солодощі, лише в корисній версії і отримувати задоволення від такого десерту, який кусаєш і відчуваєш смак кожного інгредієнту всередині, а не просто приторний “бабах” цукру.. Більше того, хочу знайти найбільш неординарне поєднання смаків в одній цукерці, щоб, коли кусаєш її, в роті відбувався справжній смаковий «феєрверк»!
Митець, що творить… шоколадом!
— Я — тернополянка у першому поколінні, — розповідає пані Надія. — Мої батьки родом з Івано-Франківщини, і там, у невеличкому селі біля Калуша, я часто проводила літні канікули. Мій світ дитинства — це світ солодких вражень! Найперший момент «солодкої тиіш», який запам‘ятався мені, був у п’ять років, коли сусідка на Франківщині пригощала мене свіжоспеченими паляницями з цільнозернової муки (тоді вона була ще не в моді), з печі… Це був просто неймовірний смак і запах! Мій батько (на жаль, його рано не стало – ще коли мені було 8 років) також смачно готував і дуже любив солодощі. Щоправда, у дитинстві я ні кухарем, ні тим паче шоколатьє себе не бачила, моя дитяча мрія була – стати модельєром. Але життя склалося так, що я здобула економічну освіту, працювала бухгалтером. Згодом пішла в декрет, і коли синок трошки підріс, вирішила втілити в життя дитячу мрію і піти на курси крою та шиття. Здавалося б, що це має спільного з цукерками? Потерпіть, ми вже близько… (Сміється, — авт.) Знайшла талановиту тернополянку Олену Куйбіду та її швейну студію «You Сan». Стала там навчатися, потоваришувала з Оленкою і дівчатами, які там були, і на наші посиденьки до чаю почала приносити цукерки, які виготовляла власноруч — хотілося потішити синочка насамперед здоровими та корисними смаколиками. Думала — та що тут такого, це ж просто цукерки, але дівчатам вони дуже засмакували, і вони стали «підбивати» мене започаткувати власну «солодку справу». Я була не дуже впевнена в собі, але Оленка сказала мені – «you can», тобто, ти зможеш, і я взялася до діла, чи то пак, до шоколаду! (Сміється, — авт.)

— Я шоколатьє-аматор, — сміється пані Надія. Спочатку шукала рецепти в YouTube та Pinterest, дивилася відео. Згодом, освоївши технічні «ази», зрозуміла, що мені подобається самі творити та експериментувати з рецептами і смаками. З шоколадом працювати насправді непросто – адже тут потрібна і швидкість, бо він швидко застигає, і водночас спокій і «тверда рука»… Раніше часто робила шоколад на керобі (порошок із висушених стручків рожкового дерева — солодкий, гіпоалергенний і на смак як какао), а нещодавно почала працювати з бельгійським шоколадом – хоч він і недешевий і професійно підготований для потреб кондитерів, проте свої нюанси у роботі з ним все ж є. Я довго шукала найкращі та найкорисніші інгредієнти для цукерок – якісне какао-масло, кокосову олію, ідеальні сухофрукти, джеми, прянощі та трави… Шоколадні цукерки своїми руками відрізняються оригінальністю форми, начинки і смаку, а створення солодких шедеврів – чистої води злиття найрізноманітніших задоволень! Задоволення гурмана, що ласує цукерками, яким можна надати в процесі приготування будь-який смак. А як приємно дарувати витвір своїх рук дорогим людям! Але чи не найбільше задоволення — від творчості, від магії процесу… Якщо хочеться творити, то інструмент вторинний — адже продукуєш не вироби чи картини, а передусім творчі ідеї. То чому не можна творити… з шоколаду?
Коли цукеркою стає… салат!
Натхнення до нових рецептів беру з життя — насправді ідеї просто витають довкола! Скуштувала у подруги на дні народженні сирну нарізку з горіхами і джемом і відразу ж подумала – а чого б не зробити це в цукерках? Спробувала – і так в мене з’явилися нові оригінальні смаки: грецький горіх-мед- сир з пліснявою Gorgonzola в білому шоколаді з горіхами, фісташка-шпинат- сир Dorblu в білому шоколаді та посипкою з фісташок, слива-пряні спеції-фермерський сир місцевого виробництва в молочному шоколаді… Загалом дванадцять унікальних оригінальних поєднань!
Або, наприклад, їла салат і зрозуміла, що хочу таку цукерку – томат, базилік і моцарелла. Звучить незвично, але насправді вийшло дуже смачно! Мені подобається гратися зі смаками, як художник грається з кольорами і відтінками… Моя коліжанка каже: «Чекаю на цукерки з рибою і сиром «Філадельфія!» На що я їй відповідаю: «От ти пожартувала, а я вже знаю, як я їх зроблю!» (Сміється, — авт.) Як на мене, цукерки можна і треба робити не лише зі звиклими традиційними начинками, а й експериментувати із багатьма несподіваними інгредієнтами. Так, наприклад, нещодавно мені «підморгнули» буряки – ми з ними поговорили і я вирішила, що «заангажую» і їх до цукерок… А чом би й ні?!

Мені цікаво постійно пробувати щось нове, каже жінка: так народилося морозиво з пива, а також кокосове і гарбузово-апельсинове морозиво. Зрештою, можна експериментувати не лише з начинкою чи інгредієнтами солодощів, а й із формою: для любителів занурювати шоколад в улюблений напій виготовляю шоколадні ложечки з керобу чи тертого какао без цукру, або з різних видів бельгійського шоколаду для вашої кави, какао чи просто молока… Які цукерки найбільше смакують тернополянам? Комусь до вподоби класичні з бельгійського шоколаду, хтось насолоджується насиченим смаком трюфеля — лимонного, апельсинового, вишнево-макового і ще багатьох інших, а оскільки цукерки без цукру, глютену та молока тваринного походження, то їх сміливо вживають і шанувальниці осиної талії та здорового харчування. Гурмани смакують сирними цукерками – нескромно зазначу, що вони від них просто в захваті! (Сміється, — авт.) А найчастіше замовляють кокосові цукерки: у мене є аж три варіації на тему «Баунті» — у складі яких кокосова паста, стружка та мука, кокосове молоко, кеш’ю, какао-масло, какао терте, кероб та мед.

Подивитися на солодощі, які виготовляє наша землячка, можна тут в Інстраграмі https://www.instagram.com/sweet_silence_sweets/
або Фейсбуці https://www.facebook.com/sweet.silence.sweets.

Чому я назвала свій бренд «Солодка тиша»? — зазначає Надія Шушайло. —Пам’ятаю, як якось довго не їла солодкого, а потім зірвалася, сховалася десь у закутку і смакувала бельгійським шоколадом, наслуховуючи, чи хтось не йде – з цього, мабуть, і почалась моя «солодка тиша»… (Сміється, — авт.) Для мене це насамперед творчість, робота для душі, а ще — тисячі солодких і приємних моментів. Візьміть шматочок улюбленого шоколаду, неспішно ласуйте ним, відчуваючи всі найтонші відтінки смаку, і також почуєте свою «солодку тишу»…

 


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Уже два роки військовий з Тернополя Дмитро Линва бореться із важкою хворобою...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:46


Ірина Ковальчук через війну релокувала бізнес на Тернопільщину...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 20:47


До 6 років позбавлення волі засуджено екскерівника податкової інспекції та його трьох спільників за вимагання 40 тис доларів США неіснуючого боргу...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:52


На Рівненщині виявили ікону 1779 року кременецького художника Федора Лісневича. ...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:28


Майже 22 роки тому керівником Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні призначили Володимира Шкробота – хірурга за фахом і менеджера за покликанням...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:38



Теми дня
19 Квітня
17 Квітня
16 Квітня
15 Квітня