П’ятниця, 23 серпня 2019
• Чортків мотофестом шаленів • Наїхав на жінку і дітей… • У Тернополі сходи фонтану “Сльози Гронського” доповнюють новими атрибутами • Боровся за Україну, втратив життя на чужині… • То й що, що вже «за десять осінь»? Душа ще трохи в мандри просить… • Пішов із життя викладач ТНЕУ Олег Бакалюк • Коржики з медом і маком від Наталки Потурай • Свято…з вогником! • Де святкуватимуть День прапора і День Незалежності • Біда за бідою… • «Дій активно! Живи позитивно!» Коли життя — мед! • 43-річна Мілла Йовович стане мамою втретє • Моніка Левінскі розкаже свою правду про секс-скандал з Біллом Клінтоном • Три ідеї для легкого літнього обіду • Зарядка для пам’яті: як перестати все забувати • Поблизу Кооперативного коледжу авто збило жінку • Українська краса до Голлівуду дійде! • Нова українська школа: влада і громади повинні об’єднати зусилля для успішної реалізації завдань • Термомодернізація житлового фонду Тернополя прийшла на вул. Новий Світ, 45 • Андрій Крисоватий: «Пріоритет нині – це якісна освіта для студентів»
Шоколадний торт з черешнями

Опубліковано: 28 Червня о 18:00 106


Для тіста окремо змішати суху і рідку частини.


Тісто: суха частина – 225 г борошна, 25 г какао, 150 г цукру, 2 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. соли, чверть ч. л. мускатного горіха; рідка частина – 1 яйце, 100 г олії, пакетик ванільного цукру, 180 мл молока, а також 100 г шоколаду.

Крем: 400 г свіжих черешень без кісточок, 220 г масла, 90 г цукру, 25 г крохмалю, 2 ст. л. лимонного соку.

Глазур: 40 г цукру, 30 г вершкового масла, 2 ст. л. молока, 1 ст. л. какао.

Прошарок: кілька столових ложок  конфітюру з черешень чи вишень, столова ложка лимонного соку. Потрібні також шоколад і черешні для прикраси.

Для тіста окремо змішати суху і рідку частини. Влити рідку частину в суху, перемішати не до однорідності, тільки поки все борошно не зволожиться. Наприкінці додати посічений шоколад. Випікати в змащеній маслом формі діаметром 20 см при 200 С до готовности, перевірити дерев’яною шпажкою. Потім отриманий корж розрізати на три. Тісто дуже повітряне і крихке, тому, якщо є можливість, краще випікати тричі або ж у трьох формах.
Для крему: черешні подрібнити блендером, додати 10 г цукру, довести до кипіння. Змішати крохмаль з лимонним соком, поступово додати до гарячого пюре і проварити ще хвилину. Збити масло з 80 г
цукру. Змішати з пюре, що охололо.

Для прошарку: змішати конфітюр з лимонним соком.

Для глазурі: все викласти в каструльку, нагріти, постійно помішуючи. Коли всі компоненти добре перемішаються до однорідної маси, поварити ще кілька хвилин. Зняти з плити, дати охолонути до кімнатної температури.

Для прикрашання: шоколад посікти, черешні вимити. Збираємо торт: змастити перший корж конфітюром з лимонним соком, потім кремом, покласти другий корж, знову крем, третій корж і знову крем, боки торта теж змастити кремом. Прикрасити глазур’ю, січеним шоколадом і черешнями.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Минулої п’ятниці, 16 серпня, спокій Чорткова порушив рев «залізних коней», які на три дні заполонили місто...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Аварія, в якій потерпіла молода жінка з двома малолітніми дітьми, трапилася у п’ятницю, 9 серпня, близько 16-ої години у селі Ковалівка Монастириського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


У Польщі загинув ветеран АТО Андрій Савчук із Чорткова...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


Ви ще встигаєте «застрибнути в останній вагон» відпочинку...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
22 Серпня
21 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео