Середа, 08 квітня 2020
• Загинув 23-річний військовий з Підгаєччини • За порушення карантину тернополянин понесе адміністративну відповідальність • У МОЗ повідомили показник летальності від коронавірусу в Україні • У двох медиків Тернопільської обласної університетської лікарні підтвердили коронавірус • Місце у СІЗО за 500 доларів… • Боротьбу з пандемією веде місцеве самоврядування • Скільки апаратів штучної вентиляції легенів потрібно Тернополю • У Тернополі дружина не пустила додому чоловіка, який повернувся з Польщі • Гурт ZAБАVA виконав карантинну пародію на пісню “Синя смужка” • Пік COVID-19 в Україні прогнозується на 14-15 квітня – МОЗ • Як правильно носити медичну маску та рукавички? • У Франції від COVID-19 помер житель Тернопільщини • В Україні діють нові карантинні обмеження • Від коронавірусу помер священник із Заліщиків • Святослав Вакарчук втратив батька • Головний санітарний лікар України відвідав Тернопільщину • Учасник АТО Михайло Усар залишився сам із шістьма дітьми • На в’їздах в Тернопіль облаштовують контрольно-пропускні пункти • У лікарнях Тернополя перебуває 20 хворих на COVID-19 • Ліки від малярії, ВІЛ і артриту. Чим лікуватимуть українців від коронавірусу?
Шоколадний торт з черешнями

Опубліковано: 28 Червня о 18:00 165


Для тіста окремо змішати суху і рідку частини.


Тісто: суха частина – 225 г борошна, 25 г какао, 150 г цукру, 2 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. соли, чверть ч. л. мускатного горіха; рідка частина – 1 яйце, 100 г олії, пакетик ванільного цукру, 180 мл молока, а також 100 г шоколаду.

Крем: 400 г свіжих черешень без кісточок, 220 г масла, 90 г цукру, 25 г крохмалю, 2 ст. л. лимонного соку.

Глазур: 40 г цукру, 30 г вершкового масла, 2 ст. л. молока, 1 ст. л. какао.

Прошарок: кілька столових ложок  конфітюру з черешень чи вишень, столова ложка лимонного соку. Потрібні також шоколад і черешні для прикраси.

Для тіста окремо змішати суху і рідку частини. Влити рідку частину в суху, перемішати не до однорідності, тільки поки все борошно не зволожиться. Наприкінці додати посічений шоколад. Випікати в змащеній маслом формі діаметром 20 см при 200 С до готовности, перевірити дерев’яною шпажкою. Потім отриманий корж розрізати на три. Тісто дуже повітряне і крихке, тому, якщо є можливість, краще випікати тричі або ж у трьох формах.
Для крему: черешні подрібнити блендером, додати 10 г цукру, довести до кипіння. Змішати крохмаль з лимонним соком, поступово додати до гарячого пюре і проварити ще хвилину. Збити масло з 80 г
цукру. Змішати з пюре, що охололо.

Для прошарку: змішати конфітюр з лимонним соком.

Для глазурі: все викласти в каструльку, нагріти, постійно помішуючи. Коли всі компоненти добре перемішаються до однорідної маси, поварити ще кілька хвилин. Зняти з плити, дати охолонути до кімнатної температури.

Для прикрашання: шоколад посікти, черешні вимити. Збираємо торт: змастити перший корж конфітюром з лимонним соком, потім кремом, покласти другий корж, знову крем, третій корж і знову крем, боки торта теж змастити кремом. Прикрасити глазур’ю, січеним шоколадом і черешнями.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

На Херсонщині під час служби в армії загинув Володимир Баліцький ...


Рубрика: Опубліковано: о 14:04


На дитячому майданчику (вул.Купчинського) двоє тернополян розпивали алкоголь...


Рубрика: Опубліковано: о 12:00


В Україні від COVID-19 померли 52 людини...


Рубрика: Опубліковано: о 10:40


COVID-19 лабораторно підтвердили у двох лікарів. Обидва медики контактували з жінкою з Бучаччини, яка хвора на коронавірус...


Рубрика: Опубліковано: о 18:00


Сільський голова одного із сіл Заліщицького району вимагав гроші у місцевого підприємця ...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00



Теми дня
8 Квітня
7 Квітня
6 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео