Субота, 22 січня 2022
• М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини • У художньому музеї – «Зимова феєрія»! • Сергій Надал запевнив власників індивідуального опалення, що оплату за ізольовані транзитні стояки буде скасовано • І колядували, і вертепи парадували! • Все, що треба знати про обігрів площ загального користування • Двоє вбивць Віталія Ващенка вже на свободі, ще двом залишилось відсидіти небагато. Що вирішить касація? • Тернопільщина – у “помаранчевій” зоні через захворюваність на ковід • Леонід Шкробот: «Від багатьох лікувальних закладів ми вирізняємося комплексним підходом, спільним онкологічним консиліумом і суворим дотриманням стандартів лікування» • «Велике будівництво’2021»: Тернопільська область • Як тернопільський стоматолог став… фудблогером • Вчитель із Кременця Ігор Бендасюк виграв суд щодо відсторонення через невакцинацію • Михайло Головко: «Всеохоплююча підготовка населення до війни – це те, що може вберегти нашу країну від повномасштабного вторгнення ворога!» • Володимир Добрянський: «Чорні копачі задля власного збагачення знищують історію нашого краю» • «Похрестимо нашу Елізабет, а тоді повінчаємось із дружиною» • Володимир Зозуля сидітиме довічно за вбивство Діани Муринки • У Тернополі провели обстеження понад 40 багатоквартирних будинків, які отримують послуги із постачання теплової енергії • Тернополянин попросив у сусідки води і… пограбував • Спогад про Надію Моховик • Понад 13 мільйонів пасажирів за рік – тернопільські тролейбусники прозвітували за 2021 рік • Зоряна Замкова: “Що означає бути письменником”
Шпинатна суперсила

Опубліковано: 24 Травня о 15:00 445


Приготуйте для своїх рідних!.


Припущений шпинат з часником і лимоном
«Цей рецепт ідеальний своєю простотою і смаком. Неймовірно, але лише за
5 хвилин можна приготувати дуже смачну і корисну закуску або ж гарнір для м’яса чи риби. Припущений шпинат з лимоном і часником – один з тих рецептів, які потрібно завжди тримати на замітці, – переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко. – Тим паче тепер, коли ринкові прилавки починають ломитися від зелені».
250 г листя шпинату,
1 зубець часнику, сік половини лимона, сіль, перець за смаком.
Листя шпинату добре промити, дати воді стекти, обрізати товсті стебла. Часник почистити і порізати тонкими пластинками. На сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити часник буквально одну хвилину, додати листя шпинату і припустити їх, поки вони не стануть м’якими. Додати сік лимона і тушкувати ще одну хвилину.

Зелений борщ зі шпинатом
«Мене завжди дивувала назва цієї страви. Чому саме борщ, а не просто зелений суп? Але якщо не вдаватися в термінологію, хочу сказати, що зелений борщ – найкращий суп із зелені, який тільки можна собі уявити. Дуже легкий і водночас насичений за смаком. Я рекомендую приготувати його на овочевому бульйоні, взявши в якості зелені листя шпинату, петрушки і зелену цибулю».
1 велика морквина,
2 невеликі цибулини, 2 картоплини, 1 лавровий листочок, 1 пучок шпинату, 2 пучок петрушки, 1 пучок зеленої цибулі, 2 ст. л. соняшникової олії, 2 перепелиних яйця, сіль, перець за смаком.
Одну цибулину і половину великої морквини почистити. Моркву порізати на товсті кружальця, а цибулю залишити цілою. Перекласти овочі в каструлю ємністю 1,5-2 літра, залити літром води, додати лавровий лист і кілька дрібок солі. Довести до кипіння і варити овочевий бульйон упродовж 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату. Коли бульйон буде готовий, видалити шумівкою овочі та лавровий лист і залишити на маленькому вогні.
Другу половину моркви порізати дрібними кубиками. Одну невелику цибулину дрібно порізати. Дві невеликих картоплини порізати приблизно такими ж кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно. Пучок шпинату добре промити, зрізати нижню частину і порізати досить крупно. Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помити, скласти разом і теж крупно посікти. Додати всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і довести до кипіння. Додати 2 ст. л. соняшникової олії і варити протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова. Розлити зелений борщ по тарілках і додати в кожну одне відварене та розрізане на дві частини перепелине яйце.

Фріттата зі шпинатом, або зелений омлет
«У модному слові «фріттата» немає нічого незвичайного. Насправді – це звичайний омлет в італійській кухні. Нюанс лише в тому, що готують його обов’язково з начинкою. У збиті яйця італійці додають овочі, зелень, сир, м’ясо або ковбасу. Я пропоную вам приготувати «зелений» омлет – зі шпинатом, зеленою цибулею і зеленим горошком».
200 г шпинату, 4 яйця,
4 пір’їни зеленої цибулі, 1 ст. л. вершкового масла, 60 г сиру (фети або звичайного твердого), 50 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого), 2 гілочки кропу, сіль, перець за смаком, 1 ч. л. цукру.
Яйця збити в мисці з сіллю і перцем. Сир натерти на крупній тертці. Горошок відварити протягом трьох хвилин у підсоленій і підсолодженій киплячій воді.
Вершкове масло розтопити на сковороді і обсмажити на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи. Додати дрібно нарізану зелену цибулю, смажити ще хвилину. Додати горошок і залити збитими яйцями. Посипати сиром і відправити на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. При подачі викласти другу половину листя шпинату і скласти омлет удвічі.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Після різдвяних свят і далі хочеться посмакувати щось смачненьке? Приготуйте м'ясні страви...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


Різдво Христове та Новий рік – найулюбленіші свята більшості українців. Створити новорічний настрій вирішили і у художньому музеї, організувавши виставку «Зимова феєрія»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:00


За наслідками проведеної робочими групами інвентаризації квартир тернополян міський голова Тернополя Сергій Надал доручив КП «Міськтеплокомуненерго» переглянути нарахування для абонентів індивідуального опалення за грудень-січень щодо зменшення...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:30


Уже багаторічною доброю традицію для Тернопілля є парад вертепів та новорічно-різдвяний концерт «Нова радість стала»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 9:00


З грудня минулого року вступила в дію низка законів та постанов Кабінету Міністрів України, якими зобов’язані послуговуватися комунальні підприємства. Основні положення цих законодавчих норм передбачають ключові зміни...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:00



Теми дня
22 Січня
21 Січня
20 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео