Вівторок, 20 жовтня 2020
• Тернопільський ЦНАП видасть паспорти до виборів (графік) • Двоє дітей постраждали в аваріях на Тернопільщині • Освятили новий храм Покладення Ризи Пресвятої Богородиці УГКЦ • У Тернополі відкрили пам’ятник духівнику та патріоту України Володимиру Громницькому • Як пережити COVID-19? Поради лікаря-пульмонолога • В класичний університет Тернополя – за професіями майбутнього! • «Парапланеризм – це небесні шахи!» • Коронавірус забрав життя 39-річної жінки з Теребовлі • Розкрити туристичний потенціал Тернопілля допоможе «Велика реставрація» • Як змінився Тернопіль за 10 років • Вибори в Теребовлі: хто НАПОПЕРЕК волі виборців? • Іван Чайківський без краватки • До уваги тернополян! З 16 жовтня буде змінено розклад руху тролейбуса №10 • Юрій Дзюбан: Розбудуємо громаду. Відродимо Теребовлю! • У Тернополі презентували концепцію покращення дорожнього трафіку • COVID-19 на Тернопільщині: 258 випадків захворювання за добу, три – летальні • Мама підозрюваної у вбивстві студента з Конго просить зменшити розмір грошової застави • Коронавірус живе на поверхні телефону 28 днів • Не стало лікаря-анестезіолога Тернопільської ЦРЛ Олега Петренка • Суд закрив 47 проваджень щодо тернопільських керівників шкіл і дитячих садочків
Шпинатна суперсила

Опубліковано: 24 Травня о 15:00 433


Приготуйте для своїх рідних!.


Припущений шпинат з часником і лимоном
«Цей рецепт ідеальний своєю простотою і смаком. Неймовірно, але лише за
5 хвилин можна приготувати дуже смачну і корисну закуску або ж гарнір для м’яса чи риби. Припущений шпинат з лимоном і часником – один з тих рецептів, які потрібно завжди тримати на замітці, – переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко. – Тим паче тепер, коли ринкові прилавки починають ломитися від зелені».
250 г листя шпинату,
1 зубець часнику, сік половини лимона, сіль, перець за смаком.
Листя шпинату добре промити, дати воді стекти, обрізати товсті стебла. Часник почистити і порізати тонкими пластинками. На сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити часник буквально одну хвилину, додати листя шпинату і припустити їх, поки вони не стануть м’якими. Додати сік лимона і тушкувати ще одну хвилину.

Зелений борщ зі шпинатом
«Мене завжди дивувала назва цієї страви. Чому саме борщ, а не просто зелений суп? Але якщо не вдаватися в термінологію, хочу сказати, що зелений борщ – найкращий суп із зелені, який тільки можна собі уявити. Дуже легкий і водночас насичений за смаком. Я рекомендую приготувати його на овочевому бульйоні, взявши в якості зелені листя шпинату, петрушки і зелену цибулю».
1 велика морквина,
2 невеликі цибулини, 2 картоплини, 1 лавровий листочок, 1 пучок шпинату, 2 пучок петрушки, 1 пучок зеленої цибулі, 2 ст. л. соняшникової олії, 2 перепелиних яйця, сіль, перець за смаком.
Одну цибулину і половину великої морквини почистити. Моркву порізати на товсті кружальця, а цибулю залишити цілою. Перекласти овочі в каструлю ємністю 1,5-2 літра, залити літром води, додати лавровий лист і кілька дрібок солі. Довести до кипіння і варити овочевий бульйон упродовж 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату. Коли бульйон буде готовий, видалити шумівкою овочі та лавровий лист і залишити на маленькому вогні.
Другу половину моркви порізати дрібними кубиками. Одну невелику цибулину дрібно порізати. Дві невеликих картоплини порізати приблизно такими ж кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно. Пучок шпинату добре промити, зрізати нижню частину і порізати досить крупно. Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помити, скласти разом і теж крупно посікти. Додати всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і довести до кипіння. Додати 2 ст. л. соняшникової олії і варити протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова. Розлити зелений борщ по тарілках і додати в кожну одне відварене та розрізане на дві частини перепелине яйце.

Фріттата зі шпинатом, або зелений омлет
«У модному слові «фріттата» немає нічого незвичайного. Насправді – це звичайний омлет в італійській кухні. Нюанс лише в тому, що готують його обов’язково з начинкою. У збиті яйця італійці додають овочі, зелень, сир, м’ясо або ковбасу. Я пропоную вам приготувати «зелений» омлет – зі шпинатом, зеленою цибулею і зеленим горошком».
200 г шпинату, 4 яйця,
4 пір’їни зеленої цибулі, 1 ст. л. вершкового масла, 60 г сиру (фети або звичайного твердого), 50 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого), 2 гілочки кропу, сіль, перець за смаком, 1 ч. л. цукру.
Яйця збити в мисці з сіллю і перцем. Сир натерти на крупній тертці. Горошок відварити протягом трьох хвилин у підсоленій і підсолодженій киплячій воді.
Вершкове масло розтопити на сковороді і обсмажити на ньому половину шпинату протягом трьох хвилин, постійно помішуючи. Додати дрібно нарізану зелену цибулю, смажити ще хвилину. Додати горошок і залити збитими яйцями. Посипати сиром і відправити на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. При подачі викласти другу половину листя шпинату і скласти омлет удвічі.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У Центрі надання адміністративних послуг можна отримати виготовлені паспорти громадянина України...


Опубліковано: о 13:41


Дві автопригоди трапилося на дорогах Тернопільщини минулими вихідними...


Опубліковано: о 19:47


18 жовтня у Тернополі відбулося урочисте освячення храму Покладення Ризи Пресвятої Богородиці УГКЦ...


Опубліковано: о 16:44


У неділю, 18 жовтня, на території історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка відкрили пам’ятник українському греко-католицькому священнику, релігійному та громадському діячу Володимиру Громницькому...


Опубліковано: о 12:31



Теми дня
20 Жовтня
19 Жовтня
18 Жовтня
17 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео