Понеділок, 17 лютого 2020
• Різниця між урядами Гройсмана і Гончарука тільки в тому, що останній їздить по Кабміну на самокаті • ЗНО — без стресу! • Хто забив найбільше голів в історії футболу? • Тернополянин, який пересувається на візку, проінспектував автобус 35-го маршруту • Після звернення міського голови та міської ради Тернополя уряд має намір скасувати «другу платіжку» за газ • Сергій Тарашевський: «Конфлікт через «Торгтехніку» — це наука для нас усіх…» • «ЗСУ перетворилися на відрижку совкового рабства. Така армія здатна тільки прийняти бій і героїчно загинути» • У Зарваниці — арт-студія повітряного пензля • Тернополяни шанують шлюб • У Тернополі тепер є сучасна баскетбольна арена! • Ох, і круть! • Держава в смартфоні стартувала з додатку «Дія» • Іван Марчук: «Люблю, коли жінки плачуть біля моїх робіт» • Тернополяни проти наркоторговців • «Сіті» без… «Сінема»? • «13 (!) років обіцяють провести рекультивацію кар’єру…» • «Хотіла, щоб під час її народження… падав сніг» • Тернопіль у списку – третій… • Смертельна аварія у Почаєві • Національна комісія НКРЕКП підвищила тарифи на воду по всій Україні
Шикарні закуски до пінного

Опубліковано: 11 Вересня о 18:00 159


Порізати куряче філе на невеликі шматочки, підсолити і посмажити до готовності на олії.


Сирні кульки у фритюрі

200 г твердого сиру, 3 білки, 3 ст. л. борошна + 0,5 скл. для панірування, дрібка солі, 300 мл олії                  для смаження.

Зробити сирну стружку, подрібнюючи сир на тертці з дрібними отворами. Збити в чистій посудині білки, відокремлені від жовтків, з дрібкою солі. Збивати до утворення стійкої піни. Додати до білків сирну стружку, 3 ст. л. просіяного борошна. Вимішати руками, поки не утвориться однорідна маса, злегка липка. Якщо кульки з неї зліпити не вдається, доведеться додати ще трохи борошна.

Посипати широке блюдо борошном. Змоченими у воді руками формувати невеликі кульки однакового розміру. Добре обкачати їх у борошні. Зайве борошно потрібно обтрусити. У низькій широкій каструлі добре розігріти рафіновану олію. Кульки акуратно викладати шумівкою невеликими порціями так, щоб вони плавали в жирі і одна одної не торкалися. Періодично помішувати кульки, підтримуючи їх весь час на поверхні олії.

Гострі крильця

Щоб страва вдалася пікантною і добре просочилася прянощами, крильця попередньо маринують. Їх можна їсти і гарячими, і холодними, з будь-яким соусом, а також з майонезом.

0,5 кг курячих крилець, 0,5 скл. соєвого соусу, 3 зубці часнику, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0, 25 ч. л. меленого імбиру, 2 ст. л. французької гірчиці.

У вимитих крилець відрізати крайню частину і розрізати їх по суглобу. Змішати соєвий соус, перець, пропущений через часникодавку часник, імбир і приправити все це гірчицею. Залити маринадом підготовлені крильця. Витримати 2 години в холодильнику, не забуваючи перемішувати. Відцідити і викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в гарячій духовці близько 40 хвилин, поки не з’явиться рум’яна скоринка.

Куряче філе у клярі

Маринад: 1 ст. л. майонезу, 1 ст. л. соєвого соусу, кілька зубців часнику, 0,5 ч. л. меленого імбиру, третина ч. л. каррі.

Кляр: 0,5 скл. борошна, 2 білки, 0,5 скл. гарячої води, третина ч. л. солі, 1 ч. л. кунжутного насіння, 0,5 скл. борошна.

Всі продукти розраховані на два великих курячих філе.

Куряче філе порізати на плоскі шматочки завтовшки півтора сантиметра і розміром 3х3 см. Для маринаду змішати соєвий соус, імбир, майонез, пропущений через часникодавку часник, каррі. Залити цією сумішшю порізане куряче філе.

Для кляру розмішати борошно в гарячій воді і посолити. Грудочок у клярі не повинно бути. Білки з дрібкою солі збити міксером до густої піни. У білках навіть сліду від жовтків бути не повинно, інакше вони не зіб’ються. Додати білки до борошняної суміші, всипати кунжут. Перемішати – кляр готовий.

Розігріти в сковороді олію. Шматочки курки нанизувати на виделку, мачати в кляр і викладати на сковороду. Обсмажувати на середньому вогні, поки не зарум’яняться. Шматочки зручно перевертати за допомогою двох виделок. Обсушувати на паперовому рушнику, забираючи надлишки жиру.

Гарячі канапки

4 скибочки житнього хліба, 200 г курячого філе, 50 г твердого сиру, кілька зубців часнику, 1 ст. л. вершкового масла, 4 листочки базиліку, олія для смаження, сіль за смаком.

Порізати куряче філе на невеликі шматочки, підсолити і посмажити до готовності на олії. Натерти сир на тертці з великими отворами. Масло, розм’якшене при кімнатній температурі, ретельно розмішати з подрібненими часником і базиліком. Змастити  маслом шматочки хліба і викласти на нього по дві скибочки готового філе. Посипати тертим сиром, викласти на деко і витримати у гарячій духовці 5-7 хвилин, поки не розплавиться сир. Відразу подавати до столу.

Свинячі реберця

1,5 кг свинячих реберець, 1-2 ст. л. гірчиці, 60 г меду, 6 зубців часнику, лавровий лист і чорний перець горошком, сіль за смаком.

Промиті свинячі реберця потрібно обсушити серветкою, натерти гірчицею, медом, сіллю і перцем. Викласти на деко не щільно, прошарком жиру доверху. Покласти між реберцями кілька горошин чорного перцю і лаврових листочків. Запікати в гарячій духовці  приблизно 1,5 години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У поточній роботі – ті ж пустопорожні обіцянки і популізм...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


Тернополянка Ірина Ваврик безкоштовно готує усіх охочих до ЗНО...


Рубрика: Опубліковано: о 13:00


«Що за безглузде запитання! Звісно, що Король футболу Пеле», — скаже більш-менш обізнана в футболі людина. Та чи так це насправді...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Віктор Старущак, який пересувається на візку, перевірив водія великого низькопідлогового автобуса 35-го маршруту у Тернополі. Свою поїздку в автобусі чоловік зняв на відео...


Рубрика: Опубліковано: о 11:00


Тернополян підтримали громади і мешканці багатьох інших міст України...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
17 Лютого
15 Лютого
14 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео