П’ятниця, 14 серпня 2020
• Тернопільські флористи позмагаються на День міста • Рейтин Зеленського вдвічі вищий ніж у Порошенка • Отець Сергій з Білорусі, який живе у Тернополі, молиться за своїх земляків • Які продукти найбільше подорожчали від початку року? • Два наступні тижні Тернопіль буде у “жовтій” зоні • COVID-17 на Тернопільщині: із 3539 хворих 2336 осіб одужали • Водій скутера і мікроавтобуса – у лікарні • “Справа про загибель мого сина і його колеги нарешті зрушилася з мертвої точки” • У різних мікрорайонах обласного центру триває ремонт тротуарів • “Кажу тільки правду, мені нема що приховувати, а Тарашевські брешуть…” • Сергій Надал піде на вибори від «Свободи» • На Тернопільщині сформовано 22 територіальні виборчі комісії • Рідні вже тиждень розшукують 15-річну Іринку з Теребовлянщини • 76 випадків зараження коронавірусом за добу на Тернопільщині • Як у Тернополі будуть вчитися діти в умовах адаптивного карантину • Як тернополянка на Карибах карантинила • Через зміни у законодавстві та заборгованість споживачів КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» може заплатити за розподіл газу, необхідного для роботи, лише на рівні 5-6% від потреби • Червону зону скасовано, або Як Тернопіль виграв інформаційну війну в уряду • «Стіну моєї хати сусіди зробили огорожею…» Галина Барнай з Кременця доведена до відчаю через земельний конфлікт • Микола Довгошия: «На всіх об’єктах «Великого будівництва» на Тернопільщині контроль якості здійснюють на двох рівнях»
Шикарні закуски до пінного

Опубліковано: 11 Вересня о 18:00 207


Порізати куряче філе на невеликі шматочки, підсолити і посмажити до готовності на олії.


Сирні кульки у фритюрі

200 г твердого сиру, 3 білки, 3 ст. л. борошна + 0,5 скл. для панірування, дрібка солі, 300 мл олії                  для смаження.

Зробити сирну стружку, подрібнюючи сир на тертці з дрібними отворами. Збити в чистій посудині білки, відокремлені від жовтків, з дрібкою солі. Збивати до утворення стійкої піни. Додати до білків сирну стружку, 3 ст. л. просіяного борошна. Вимішати руками, поки не утвориться однорідна маса, злегка липка. Якщо кульки з неї зліпити не вдається, доведеться додати ще трохи борошна.

Посипати широке блюдо борошном. Змоченими у воді руками формувати невеликі кульки однакового розміру. Добре обкачати їх у борошні. Зайве борошно потрібно обтрусити. У низькій широкій каструлі добре розігріти рафіновану олію. Кульки акуратно викладати шумівкою невеликими порціями так, щоб вони плавали в жирі і одна одної не торкалися. Періодично помішувати кульки, підтримуючи їх весь час на поверхні олії.

Гострі крильця

Щоб страва вдалася пікантною і добре просочилася прянощами, крильця попередньо маринують. Їх можна їсти і гарячими, і холодними, з будь-яким соусом, а також з майонезом.

0,5 кг курячих крилець, 0,5 скл. соєвого соусу, 3 зубці часнику, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0, 25 ч. л. меленого імбиру, 2 ст. л. французької гірчиці.

У вимитих крилець відрізати крайню частину і розрізати їх по суглобу. Змішати соєвий соус, перець, пропущений через часникодавку часник, імбир і приправити все це гірчицею. Залити маринадом підготовлені крильця. Витримати 2 години в холодильнику, не забуваючи перемішувати. Відцідити і викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в гарячій духовці близько 40 хвилин, поки не з’явиться рум’яна скоринка.

Куряче філе у клярі

Маринад: 1 ст. л. майонезу, 1 ст. л. соєвого соусу, кілька зубців часнику, 0,5 ч. л. меленого імбиру, третина ч. л. каррі.

Кляр: 0,5 скл. борошна, 2 білки, 0,5 скл. гарячої води, третина ч. л. солі, 1 ч. л. кунжутного насіння, 0,5 скл. борошна.

Всі продукти розраховані на два великих курячих філе.

Куряче філе порізати на плоскі шматочки завтовшки півтора сантиметра і розміром 3х3 см. Для маринаду змішати соєвий соус, імбир, майонез, пропущений через часникодавку часник, каррі. Залити цією сумішшю порізане куряче філе.

Для кляру розмішати борошно в гарячій воді і посолити. Грудочок у клярі не повинно бути. Білки з дрібкою солі збити міксером до густої піни. У білках навіть сліду від жовтків бути не повинно, інакше вони не зіб’ються. Додати білки до борошняної суміші, всипати кунжут. Перемішати – кляр готовий.

Розігріти в сковороді олію. Шматочки курки нанизувати на виделку, мачати в кляр і викладати на сковороду. Обсмажувати на середньому вогні, поки не зарум’яняться. Шматочки зручно перевертати за допомогою двох виделок. Обсушувати на паперовому рушнику, забираючи надлишки жиру.

Гарячі канапки

4 скибочки житнього хліба, 200 г курячого філе, 50 г твердого сиру, кілька зубців часнику, 1 ст. л. вершкового масла, 4 листочки базиліку, олія для смаження, сіль за смаком.

Порізати куряче філе на невеликі шматочки, підсолити і посмажити до готовності на олії. Натерти сир на тертці з великими отворами. Масло, розм’якшене при кімнатній температурі, ретельно розмішати з подрібненими часником і базиліком. Змастити  маслом шматочки хліба і викласти на нього по дві скибочки готового філе. Посипати тертим сиром, викласти на деко і витримати у гарячій духовці 5-7 хвилин, поки не розплавиться сир. Відразу подавати до столу.

Свинячі реберця

1,5 кг свинячих реберець, 1-2 ст. л. гірчиці, 60 г меду, 6 зубців часнику, лавровий лист і чорний перець горошком, сіль за смаком.

Промиті свинячі реберця потрібно обсушити серветкою, натерти гірчицею, медом, сіллю і перцем. Викласти на деко не щільно, прошарком жиру доверху. Покласти між реберцями кілька горошин чорного перцю і лаврових листочків. Запікати в гарячій духовці  приблизно 1,5 години.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Під час святкування 480-ї річниці Дня міста Тернополя, 28 серпня, в парку ім. Т.Г.Шевченка відбудеться конкурс «Квіткові композиції»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 21:40


Рейтинг чинного президента Володимира Зеленського більше ніж у два рази перевищує показники колишнього лідера Петра Порошенка...


Опубліковано: о 12:00


Державна служба статистики оприлюднила дані про середні споживчі ціни на товари та послуги в Україні станом на липень 2020-го року...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:30


На позачерговому засіданні 13 серпня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила поділ України на карантинні зони. Відповідно до епідеміологічної ситуації, у Києві та ще дев’яти обласних центрах запроваджуються обмеження через поширення коронавірусу, інформує «РБК-Україна»...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
14 Серпня
13 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео