Субота, 20 серпня 2022
• «Алея зірок» поповниться зіркою «Захисникам та захисницям України» • «Тернопільська озеряна’2022»: приєднуйтесь до бігу! • Завершують облаштування укриття в школі-ліцеї №6 ім. Н. Яремчука • «Наша молодь – патріотична, вільна, цілеспрямована» • Рибалили, щоб задонатити ЗСУ • Паляниця на Спаса • 400 комплектів форми – для захисників із Тернопільщини • Де у Тернополі передати пакунок військовому? • Наступна зима буде найскладнішою за всі роки незалежності України • Розмалюйте Тернопіль своїми кольорами! • Усе, що треба знати про облаштування укриттів у багатоквартирних будинках Тернополя • «Пам’ятаю, як у Тернополі радянська влада підірвала костел…» • Незряча переселенка мріє побачити своє дитя • Їхали провідати батька у лікарні… • «Від кожного з нас залежить перемога України» • В якому стані укриття в багатоповерхівках Тернополя • Колаборантка із Почаєва підтримувала дії росії • Чому мер Підгайців часто їздить за кордон? • Міст через річку Серет ремонтують за американською технологією • Підвісний міст у парку «Сопільче» доступний для проходу
Скажіть – сииир!

Опубліковано: 21 Червня о 9:00 58


Що можна приготувати з сиру?.


Сирники з маком
«Цей рецепт – один з перших у моєму житті, який я взагалі навчився готувати, – пригадує відомий український кухар Євген Клопотенко. – Сирники готувала моя мама. Це одна з її улюблених страв. Правда, мама не додавала маку. Але я вирішив поекспериментувати і подивитися, що з цього вийде. І, мушу зізнатися, вийшло дуже круто. Хочу, щоб ви теж їли ці божественні сирники і насолоджувалися – ранком, сніданком, та й взагалі життям».
300 г сиру,1 яйце, 2 ст. л. маку, 60 г борошна (і додатково для формування кульок), 50-60 г цукру, 0,5 ч. л. розпушувача,10 г
ванільного цукру,1-2 ст. л. олії для смаження.
У мисці змішати сир з яйцем, маком, цукром і ванільним цукром. Додати борошно і розпушувач, перемішати до отримання однорідної маси. Насипати трохи борошна на кухонну дошку. Сформувати руками невеликі круглі кульки, сплюснути їх і обваляти в борошні. Розігріти пательню з олією і обсмажити сирники з обох боків до золотистої скоринки.

Сирна запіканка з полуницями
«Для мене сирна запіканка – це ідеальний десерт. Повітряна текстура і дивовижний смак, який подобається і дорослим, і малечі. Ну, а якщо додати до неї сезонні ягоди, вийде просто смакота. Чергова моя любов – сирна запіканка з полуницями. Мені здається, що нічого кращого просто бути не може. Звичайно, ви можете експериментувати і готувати її з іншими ягодами, але в будь-якому разі будьте готові, що цей десерт зникне з вашого столу, не встигнувши охолонути, і всі попросять ще».
550 г домашнього сиру, 500 г полуниць, 45 г манки, 120 г цукру, 20 г вершкового масла, 5 г ванільного цукру, 70 г родзинок, 5 яєць, 50 г сметани, 1 ст. л. меленої кориці.
Духовку розігріти до 180 градусів. Полуниці промити і очистити від хвостиків. У мисці збити з цукром 2 яйця, додати сир, манку, сметану і перемішати до однорідного стану. Ввести в масу по одному яйця, що залишились, додати ванільний цукор і родзинки, добре перемішати. Змастити форму для запікання вершковим маслом. На дно форми викласти полуниці, вилити зверху сирну суміш, посипати корицею і відправити в духовку на 30-40 хвилин, поки поверхня запіканки не почне покриватися коричневою скоринкою. Дістати з духовки і дати охолонути.

Ліниві вареники з йогуртовим соусом
«Ліниві вареники – це спогад з дитинства. Пам’ятаю, мама варила їх, коли часу не було зовсім. Мені здається, що така ж історія була у багатьох моїх однолітків. Та як би там не було, ці прості ліниві вареники дуже подобаються дітям, навіть тим, які не надто люблять сир. Я вирішив трохи освіжити рецепт з дитинства і приготувати ліниві вареники з лимонною цедрою та йогуртовим соусом. Загалом нічого складного, але стара знайома страва звучить вже по-новому».
300 г сиру, 1 яйце, 1-2 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна, дрібка солі, 3 г лимонної цедри (половини лимона).
Для соусу: 200 г натурального йогурту, 1 ч. л. цукрової пудри, 2 гілочки м’яти.
Сир перетерти через сито, щоб вареники вийшли без грудочок. Я рекомендую використовувати домашній сир. З лимона натріть цедру за допомогою тертки. Ви можете експериментувати, додаючи цедру до тіста або ж до соусу. У мисці змішати сир, цукор, сіль, лимонну цедру і яйце. Додати борошно і замісити тісто. Добре вимішати тісто до щільної однорідної маси. Ідеальна структура для тіста, коли воно щільне і легко розривається.
У каструлю налити достатню кількість води і довести до кипіння. Робочу поверхню засипати борошном. Скатати з тіста довгі трубочки і порізати їх на шматочки довільної форми. Трохи притиснути і обваляти в борошні.
Відварити ліниві вареники в киплячій воді протягом 2 хвилин після спливання.
Поки вони варяться, приготувати соус. Для цього змішати йогурт, цукрову пудру і подрібнені листочки м’яти. Я вибираю йогурт з кислинкою, а м’яту січу дуже дрібненько. Подавати вареники з соусом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

28 серпня з нагоди відзначення Дня міста тернопільська «Алея зірок», що на вулиці вул. Петра Конашевича-Сагайдачного, традиційно поповниться новою зіркою...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:20


З нагоди Дня фізичної культури і спорту в суботу, 10 вересня, відбудуться XXVІ легкоатлетичні змагання з бігу «Тернопільська озеряна’2022»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:04


У Тернополі триває активна підготовка закладів освіти до нового навчального року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:30


В Українському домі відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня молоді...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:09


У селі Тилявка Шумської громади відбувся благодійний турнір із риболовлі на підтримку ЗСУ, під час якого вдалося зібрати понад 25 тисяч гривень...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:30



Теми дня
20 Серпня
19 Серпня
18 Серпня
17 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео