Четвер, 27 січня 2022
• Горбатюк не зміг бути на засіданні, бо переніс хірургічну операцію • Смертельна аварії на вулиці Микулинецькій • «Рускій мір» зблизька, або Хто вони, ординці біля кордону • З 26 січня у Тернополі запровадили додаткові карантинні обмеження • У «Голосі країни» – «кіборг» з позивним «Маестро»! • Ворог біля воріт. Чи готова Україна дати відсіч Путіну? • На Бучаччині водію, який скоїв ДТП, де загинуло двоє людей, дали 5 років позбавлення волі • ДТП у Тернополі: 17-річну дівчину з Козови шпиталізували до реанімації • Хто такі «фантомні патрульні», які вже можливо завтра почнуть працювати на тернопільських дорогах? • У Лондоні помер 40-річний чоловік із Бучача • У День Соборності України в Тернополі відслужили поминальний молебень за полеглими Героями • За підробку довідок про ПЛР-тестування двом тернополянам “світить” п’ять років тюрми • Під колесами автомобіля на Кременеччині загинув пішохід • М’ясний бенкет! Три ідеї для страв зі свинини • У художньому музеї – «Зимова феєрія»! • Сергій Надал запевнив власників індивідуального опалення, що оплату за ізольовані транзитні стояки буде скасовано • І колядували, і вертепи парадували! • Все, що треба знати про обігрів площ загального користування • Двоє вбивць Віталія Ващенка вже на свободі, ще двом залишилось відсидіти небагато. Що вирішить касація? • Тернопільщина – у “помаранчевій” зоні через захворюваність на ковід
Смачний Кошик: «Висит ябко, висит…»

Опубліковано: 23 Серпня о 9:22 50


«Нас чекають довгі святкові вихідні, а отже – треба мати щось смачненьке, якщо раптом гостина.


Печінка з яблуками

Та й без гостини треба мати щось смачненьке І мені видається, що печінка з яблуками – це добрий варіант, – радить відома українська кулінарна блогерка пані Стефа. – Добрий тим, що, хоча в переписі фігурує теляча печінка, насправді цей перепис можна приготувати з будь-якої. Лише є кілька нюансів: якщо печінка теляча – то я її майже ніколи не вимочую в молоці, а як свиняча – вимочую в молоці або в зимній воді з дрібкою соди, якщо куряча або індича – пильную, щоб не було невидалених жовчевих міхурців, бо гірчитиме, та й плівки в них тонші. А загалом – комбінація печінки і яблук є дуже вдалою».

500 г телячої печінки, 3-4 цибулі, 2-3 яблука, олія для смаження, 1-2 ложки борошна, сіль, перець, зеленина петрушки.

Печінку полити окропом, щоб легше було зняти плівку, вирізати жилки, якщо є, а тоді залити на 2 год. або краще на ніч молоком (тримати миску з печінкою в холодильнику!). Після цього нарізати плястерками, обкачати в борошні, не солити і смажити в до рум’яної шкірочки. Скласти в посуд. На жирі, який залишився після смаження печінки, протушкувати цибулю, нарізану пів плястерками до прозорості. Тоді додати почищені і розрізані на чвертки або натерті на грубій тертці яблука, влити 1-2 ложки води і тушкувати, допоки не приготується. Вимішати з печінкою, потім посолити, поперчити, полити сметаною і посипати зелениною петрушки. На гарнір подати картопляне пюре.

Є ще кілька моментів, які варто мати на увазі.

Я люблю трошки відбивати печінку, щоб була м’якша. Але це не стосується курячої чи індичої.

Якщо печінку покласти смажити в надто зимну олію – вона пустить сік і може затверднути, тому обсмажувати у гарячій олії. Я люблю порізати яблука на чвертки, але можна і натерти – тоді вони розваряться і утворять соус. І, до речі, про яблука: треба вибирати такі, що триматимуть форму і не розґвадзяються – квасніші і твердіші. Крім яблук також можна дати кілька родзинок – вони сюди пасуватимуть. А замість води – дати трошки білого сухого винця. І пильнуйте, щоб не переварити печінку, бо переварена печінка – тверда і несмачна.

Печінка тріски з яблуками

1 бляшанка печінки тріски, 2-3 яблука, пів цибулини, 2-3 варених на твердо яйця, винний оцет, цукор, сіль, чорний перець, зеленина петрушки.

Цибулю дрібно порізати та запарити окропом, потім посолити та скропити оцтом. Печінку тріски дрібно нарізати, додати нарізані на дрібні кубики яблука без шкірки, цибулю, досолити і приправити за смаком соусом із води, оцту, солі та цукру. Подавати на листочках капусти або салати, прикрасити чвертками яєць, посипати зелениною петрушки.
Ще один варіант подачі – з половинок яблук вибрати серединку так, щоб утворилися мисочки, в які скласти салатку. Викласти на полумиску та прикрасити зелениною.

Пляцушки з яблуками

«Взагалі, в книжках ходить назва цієї страви – «присканці», ніби вони «прискають», коли смажаться. Але направду наживо в побуті я ніколи цієї назви не чула. А оладки – це щось із шкільної «столовки». У нас вдома це називалося «пляцушки» або просто пляцочки. Зробити їх можна на молоці, на квасному молоці, дріжджові і без, солодкі чи солоні. Конкретно ці – на кефірі, з дрібкою соди для розпушення, і з тертими яблуками. Такі «дуже ліниві яблука в шляфрочках».

300 мл кефіру, 250-300 г борошна, 1-2 яйця (я люблю два, але достатньо і одного), 2 ложки цукру, дрібка солі, цедра з пів цитрини, дрібка ванільного цукру, 1/4 ч. л. цинамону, 0, 5 ч. л. соди або третина пачечки порошку до печива (розпушувача), 1-2 яблука (залежно, більше чи менше яблучними ви хочете мати пляцки).

Кефір влити в миску, вбити яйця, додати цукор і сіль, разом все розколотити. Борошно розмішати з содою (або розпушувачем) і всипати в миску з сумішшю, додати цедру, цинамон, розмішати. Має бути, як середньої густини сметана (не надто рідке).
Додати потерті на грубій тертці яблука. Можна додати будь-який наповнювач на ваш смак. Смажити з двох боків у невеликій кількості олії. Подавати – з чим хочеться: сметаною, медом, сиропом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

"Не зможе брати участь у відеоконференції, бо йому важко переміщатися після перенесеного хірургічного втручання", - повідомили сьогодні через онлайн-зв'язок із Дрогобицької колонії перед початком судового засідання про засудженого Андрія Горбатюка із Тернополя ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


ДТП із летальним наслідком трапилася в обласному центрі 27 січня близько 7:30...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:31


Слухаючи сьогодні путіна-лаврова та численну пропагандистську нечисть Кремля на кшталт жириновського-соловйова-кисельова-захарової-скобєєвої, кожна притомна людина навіть не дивується їхній нахабності, лицемірству, брехні. Не дивується, якщо знає хоч трохи історію. Знає звідки ноги, «то бішь, рогі растут…»...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:32


У зв’язку із різким зростанням захворюваності на COVID-19 у Тернопільській громаді впродовж останнього тижня і з метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації відбулося засідання міського оперативного штабу...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:45


«Я прийшов на «Голос…», аби хоч трохи, поки є можливість, побути тим, ким би я міг бути, якби не війна», – зізнається Ярослав Гав’янець...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:42



Теми дня
27 Січня
26 Січня
25 Січня
24 Січня
23 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео