Неділя, 07 березня 2021
• На телеканалі ICTV розповіли про ошуканого пенсіонера-“мільйонера” з Тернополя • На Бережанщині подружжя і їхній 3-річний син отруїлися чадним газом • Тернопільщина серед лідерів за кількістю вакцинованих від COVID-19 • Працівниця поліції Юлія Козевич врятувала життя ветерана АТО • Трагедія на Гусятинщині: гамселила матір палицею до смерті… • Що відомо про загиблих і постраждалих українців у смертельній аварії в Польщі? • Знесла курочка яєчко не просте, для здоров’я – золоте! Ідеї для швидких сніданків з яйцями • Автобус тернопільського перевізника потрапив у ДТП в Польщі: п’ятеро загиблих… • «Віч-на-віч» з… «TVORCHI» • У «Контінентал Фармерз Груп» стартує проєкт стажування для молодих спеціалістів «Майбутнє Контінентал» • Життєві вироки розбиваються об силу жіночої підтримки • У Тернополі сьогодні — сесія міської ради • «Тато казав, що купить мені пожежну машину, а сам помер…» • У «Savich-Park» — справжній могул! • Володимир Мариновський: «Замість того, щоб займатися розвитком футболу в нових територіальних реаліях, керівництво Асоціації футболу Тернопільщини намагається нашвидкуруч зберегти контроль в укрупнених районах» • Максі – сім’я і… мікро – зелень! Тернополяни Олена і Володимир Хабенюки на власній фермі вирощують мікрогрін • Мільйон гривень хабара за «поблажки» бізнесмену • «На сцені я – вогонь!» Олександр Божик – про карантин в онлайні, рок на скрипці і чи переросте сімейний дует у тріо • Верховна Рада призначила позачергові вибори у Теребовлі • Визначатимуть перевізника на маршрут «Овочевий ринок – «Східний масив»
Смачний Кошик: «Висит ябко, висит…»

Опубліковано: 23 Серпня о 9:22 46


«Нас чекають довгі святкові вихідні, а отже – треба мати щось смачненьке, якщо раптом гостина.


Печінка з яблуками

Та й без гостини треба мати щось смачненьке І мені видається, що печінка з яблуками – це добрий варіант, – радить відома українська кулінарна блогерка пані Стефа. – Добрий тим, що, хоча в переписі фігурує теляча печінка, насправді цей перепис можна приготувати з будь-якої. Лише є кілька нюансів: якщо печінка теляча – то я її майже ніколи не вимочую в молоці, а як свиняча – вимочую в молоці або в зимній воді з дрібкою соди, якщо куряча або індича – пильную, щоб не було невидалених жовчевих міхурців, бо гірчитиме, та й плівки в них тонші. А загалом – комбінація печінки і яблук є дуже вдалою».

500 г телячої печінки, 3-4 цибулі, 2-3 яблука, олія для смаження, 1-2 ложки борошна, сіль, перець, зеленина петрушки.

Печінку полити окропом, щоб легше було зняти плівку, вирізати жилки, якщо є, а тоді залити на 2 год. або краще на ніч молоком (тримати миску з печінкою в холодильнику!). Після цього нарізати плястерками, обкачати в борошні, не солити і смажити в до рум’яної шкірочки. Скласти в посуд. На жирі, який залишився після смаження печінки, протушкувати цибулю, нарізану пів плястерками до прозорості. Тоді додати почищені і розрізані на чвертки або натерті на грубій тертці яблука, влити 1-2 ложки води і тушкувати, допоки не приготується. Вимішати з печінкою, потім посолити, поперчити, полити сметаною і посипати зелениною петрушки. На гарнір подати картопляне пюре.

Є ще кілька моментів, які варто мати на увазі.

Я люблю трошки відбивати печінку, щоб була м’якша. Але це не стосується курячої чи індичої.

Якщо печінку покласти смажити в надто зимну олію – вона пустить сік і може затверднути, тому обсмажувати у гарячій олії. Я люблю порізати яблука на чвертки, але можна і натерти – тоді вони розваряться і утворять соус. І, до речі, про яблука: треба вибирати такі, що триматимуть форму і не розґвадзяються – квасніші і твердіші. Крім яблук також можна дати кілька родзинок – вони сюди пасуватимуть. А замість води – дати трошки білого сухого винця. І пильнуйте, щоб не переварити печінку, бо переварена печінка – тверда і несмачна.

Печінка тріски з яблуками

1 бляшанка печінки тріски, 2-3 яблука, пів цибулини, 2-3 варених на твердо яйця, винний оцет, цукор, сіль, чорний перець, зеленина петрушки.

Цибулю дрібно порізати та запарити окропом, потім посолити та скропити оцтом. Печінку тріски дрібно нарізати, додати нарізані на дрібні кубики яблука без шкірки, цибулю, досолити і приправити за смаком соусом із води, оцту, солі та цукру. Подавати на листочках капусти або салати, прикрасити чвертками яєць, посипати зелениною петрушки.
Ще один варіант подачі – з половинок яблук вибрати серединку так, щоб утворилися мисочки, в які скласти салатку. Викласти на полумиску та прикрасити зелениною.

Пляцушки з яблуками

«Взагалі, в книжках ходить назва цієї страви – «присканці», ніби вони «прискають», коли смажаться. Але направду наживо в побуті я ніколи цієї назви не чула. А оладки – це щось із шкільної «столовки». У нас вдома це називалося «пляцушки» або просто пляцочки. Зробити їх можна на молоці, на квасному молоці, дріжджові і без, солодкі чи солоні. Конкретно ці – на кефірі, з дрібкою соди для розпушення, і з тертими яблуками. Такі «дуже ліниві яблука в шляфрочках».

300 мл кефіру, 250-300 г борошна, 1-2 яйця (я люблю два, але достатньо і одного), 2 ложки цукру, дрібка солі, цедра з пів цитрини, дрібка ванільного цукру, 1/4 ч. л. цинамону, 0, 5 ч. л. соди або третина пачечки порошку до печива (розпушувача), 1-2 яблука (залежно, більше чи менше яблучними ви хочете мати пляцки).

Кефір влити в миску, вбити яйця, додати цукор і сіль, разом все розколотити. Борошно розмішати з содою (або розпушувачем) і всипати в миску з сумішшю, додати цедру, цинамон, розмішати. Має бути, як середньої густини сметана (не надто рідке).
Додати потерті на грубій тертці яблука. Можна додати будь-який наповнювач на ваш смак. Смажити з двох боків у невеликій кількості олії. Подавати – з чим хочеться: сметаною, медом, сиропом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

4 березня сім'я із села Рогачин, що на Бережанщині, вчаділа у власному помешканні...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:50


З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплення проти COVID-19 отримали 17 037 людей. За останню добу щепилися ще 1 279 українців...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:43


Подяку від начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола отримала оператор лінії "102" Юлія Козевич. Дівчина у відповідальний момент не розгубилася і доклала всіх зусиль, аби запобігти самогубству, на яке зважився ветеран АТО...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:29


Жахлива трагедія сталася на Гусятинщині: на свій ювілей донька вбила рідну матір.....


Рубрика: , Опубліковано: о 11:25



Теми дня
7 Березня
6 Березня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео