П’ятниця, 29 березня 2024
• У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу • Стрім із… лелечого гнізда • Віртуальна подруга шантажувала інтимними фотографіями
Смакуй вересень! Три ідеї для осіннього перекусу

Опубліковано: 5 Вересня о 8:49 33


Смакуйте з родиною.


Рататуй
1 кг стиглих, м’ясистих помідорів,
1 середній баклажан, 1 середній кабачок,
3 солодкі перчини, 1 велика ріпчаста цибулина, 3 зубчики часнику, 70 мл оливкової олії, 2, 5 ч. л. солі, прованські трави.
Вимиті і обсушені перці запікати в розігрітій духовці при 200 °С протягом 40 хвилин. Половину помідорів обмити холодною водою, облити окропом і зняти шкірку. М’якоть порізати акуратними кубиками.
Цибулину порізати кубиками і злегка обсмажити (буквально 2-3 хвилини) у невеликій кількості (приблизно 1 ст. л.) оливкової олії. Цибуля не повинна добре просмажитися – вона має ввібрати в себе трохи олії, але залишитися твердою. Смажити до золотистої скоринки або до м’якості не потрібно.
Як тільки цибуля досягне потрібного стану, додати до неї порізані кубиками томати. На середньому вогні залишити овочі томитися хвилин 10. Не закривати їх кришкою і не перемішувати.
Вийняти з духовки запечені перці, відразу покласти в прозорий пакет, щільно закріпити кінці і залишити остуджуватися. Як тільки перці охолонуть, очистити їх від шкірки, видалити насіння і плодоніжку. Порізати перці кубиками і додати до овочів. Продовжувати тушкувати суміш ще 5 хвилин.
Далі вогонь вимкнути, овочеву масу посолити, приправити спеціями та ароматними травами. Додати всі, окрім часнику. Отримана суміш буде соусом до основної страви.
Баклажани, кабачки і залишки томатів порізати кружальцями середньої товщини. Баклажани покласти в окрему ємність і посолити (близько 1 ч. л. солі), потримати їх так 15-20 хвилин, щоб позбутися специфічної для цього овоча гіркоти.
Змішати оливкову олію, 0,5 ч. л. солі з подрібненим часником. У глибоку посудину для запікання вилити соус, зверху розкласти овочі, чергуючи їх одні з одними, і покропити оливковою олією з часником. Можна приправити невеликою кількістю спецій.
Посудину для запікання з овочами щільно обгорнути фольгою і поставити в духовку на 1,5-2 години (при температурі 180ºС). За 20 хвилин до завершення запікання зняти фольгу. До столу рататуй подавати гарячим.
Сливовий пиріг
1,5 склянки борошна, 2 ч. л. розпушувача, 0,75 скл. цукру, 0,25 скл. олії, 1 яйце, 0,5 скл. молока, дрібка солі.
Для начинки і посипки: 500 г слив,
2-3 ст. л. цукру, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. вершкового масла, цукрова пудра.
Змішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. Окремо збити цукор, яйце, олію і молоко. З’єднати і перемішати інгредієнти. Викласти тісто на змащене олією і присипане борошном деко (діаметром 20-23 см). Викласти зверху сливи, розрізані навпіл, злегка вдавлюючи їх у тісто. Посипати цукром і корицею, розкласти зверху маленькі шматочки вершкового масла. Випікати при 180°С 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити і посипати цукровою пудрою.
Яблучні млинці
3 яйця (жовтки відділити від білків), 250 мл вершків 20%, 125 мл молока,
30 г вершкового масла (розтопити), 160 г борошна, дрібка солі, 1 ст. л. цукру,
0,5 ч. л. соди, 0,25 ч. л. оцту (звичайного 9%), 2 середні яблука (почистити, натерти на крупній тертці), олія для змащування пательні для смаження.
Для подачі: 50 г цукрової пудри, 2 ч. л. меленої кориці, мед для поливання млинців.
У глибоку миску помістити: жовтки, вершки, молоко, масло, цукор та оцет. Збити все до однорідності. Додати борошно та соду й ще раз все збити. Білки окремо збити зі щіпкою солі. Додати до тіста терті яблука та збиті білки, обережно мішаючи. Пательню для млинців змастити тонким шаром олії. Ополоником налити тісто в сковорідку, нахиляючи її в різні боки, щоб тісто розтеклося рівномірно. Коли на поверхні яблучного млинця з’являться бульбашки, перевернути на інший бік. Смажити до готовності. Під час смаження час від часу злегка змащувати сковорідку олією.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56


100 доларів і 500 гривень пропонував працівникам поліції мешканець Тернопільського району, якого зупинили на дорозі...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:52


Причини чотирьох аварій, які трапилися на дорогах Тернополя та області, встановлюють слідчі...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:32



Теми дня
26 Березня
25 Березня
24 Березня
22 Березня