Субота, 04 липня 2020
• Ті, заради кого Мартен Фуркад завершив свою блискучу кар’єру • Катя Бужинська вперше показала личка своїх двійнят • «Боротьба за справедливість триває…» Суд оголосив вирок фігурантам справи щодо вбивства Віталія Ващенка • В обласному центрі запроваджують шкільний громадський бюджет • Тернопільська «Нива» вийде з відпустки 15 липня • Сергій Надал привітав військовослужбовців 44-ої окремої артилерійської бригади • Сьогодні суд оголосить вирок по справі щодо вбивства Віталія Ващенка • «Казав – повернуся за рік, а повернувся у труні…» На війні загинув сержант із Тернополя Іван Дедюх • Де навчають… «на тата», або «Тато-клуб» для тернополян • Легендарні львівські «Карпати» не дограють сезон? • Тернопіль оновлюється попри карантин та різке зменшення фінансування • І син, і фільм! Щедрий червень для Джамали • Піци від «Partizano» посмакував – на онлайн виставі побував! • Ігор Комендат: «Наступного сезону БК «Тернопіль» гратиме в Суперлізі!» • «Вимріяла собі долю…» Народна артистка України Ярослава Мосійчук про найдорожче • До нас повернулося велике кіно! • П’яний за кермом: з 1 липня – кримінальна відповідальність і штраф до 51 тисячі гривень • Травниця Наталія Чугалінська: «Люди хворіють, бо відірвалися від землі, сприймають природу, як екзотику» • Найбільше випадків COVID-19 – на Кременеччині, найменше – на Підгаєччині • «Хто сказав, що в селі не читають книжок? Нашій найповажнішій читачці – 92 роки!»
Смакуємо літо по-галицьки!

Опубліковано: 28 Червня о 9:52 5


Як пережити літо на самих салатках і ягідних коктейлях?.


Тепла салатка з язиком і смаженим кабачком

– Не знаю, як ви, але я б могла пережити літо на самих салатках і ягідних коктейлях, – переконана відома українська кулінарка, авторка кулінарного блогу пані Стефа (Маріанна Душар). – От, наприклад, ця тепла салатка з язиком і смаженим кабачком може бути як сніданком, так і обідом чи вечерею. Смачно, здорово (сподіваюся) і головне просто та скоро робиться.
2-3 молодих невеликих кабачки, пів звареного телячого язика (який цілком можна замінити на будь-яке варене м’яско), кілька смачних помідорів, кріп, базилік, «Зелений когут», оцет яблуковий або бальзаміковий, сіль, цукор, перець.
Кабачок порізала соломкою «як пів мізинця» і підсмажила швиденько на гарячій олії. Можна це зробити в воку чи на пательні, головне, що кабачок має лиш трошки підрум’янитися і ледь зм’якнути, але не розлізтися.
Тим часом язик порізала негрубою соломкою.
У мисці змішала 1 ложку «Зеленого когута» і 2 ложки яблукового оцту, додала ложечку цукру і троха чорного перцю. Додала сюди порізаний язик і вимішала гарно.
Помідори (в мене були маленькі малинові «сливки») нарізала на чвертки. Якщо помідори більші – просто ріжте на кавальчики відповідної форми. В мисці з’єднала заправлений язик, кабачок щойно-з-пательні, помідори, додала січеного кропу і кілька листків базиліку.
Що таке «Зелений когут»? То зелений часник, сіль, добра пахуча олія. Можна перед вживанням ще додати трошка цитринового соку або оцту і водички, щоб було рідше. Геніально-просте: до картопляних пляцків, полити молоду барабольку або палюшки… Зрештою, намастити на кусок хліба.

Шпараги зі шпинатом і яйком на м’яко

Відразу поясню, що шпараги – це спаржа, ще називають «заячий холодок».
Шпараги мають здерев’янілі кінчики і одну суперсилу – їх стебло ламається саме в тому місці, де межа між м’яким і здерев’янілим. Тому раджу «набити руку» і саме відламувати, а не відрізати кінчики. Потім «економкою» легенько почистити стебла до середини, щоб не були ликаві.
Варяться шпараги в ледь підсоленій воді, швидко, десь 2-3 хв. після закипання.
Яйця варила «5-хвилинні» – яйця кімнатної температури обережно опускаю в окріп і варю 5 хв. Потім під зимну воду і чищу. Виходять ідеальні «яйка на м’яко».
На великій пательні розтопила ложку масла, дала 2 розчавлені часникові зубчики (люди їх зазвичай виймають після того, як вони віддадуть маслу аромат, але я лишаю, бо мені це смакує). Коли масло добре розігрілося – поклала шпараги, за 3 хв. перевернула на другий бік. Поруч поклала шпинат, він повинен просто зм’якнути в маслі. Буквально
2 хв. і все готове.
Викладаю це все на таріль: шпараги, збоку масляний шпинат з часничком, 2 яйка – жовтки будуть заодно соусом до цього всього. Трошки солі-перцю і просто смакота.

Бита мізерія

Бита мізерія – це моя варіація на тему китайських битих огірків pai huang gua, така галицько-китайська салатка. На автентичність не претендую, але смачно, гостро і хрумко.
На 1 мисочку (2 невеликі порції) я взяла 2 середніх огірки «з прищиками», четвертину червоного солодкого перцю, восьму частину червоного гострого перцю, букетик кінзи, сіль, 1 ложка соєвого соусу, 1 ложка сезамової олії, 1 ложечка меду, 1 ложка чищеного товченого арахісу.
Огірки помила, відрізала «дупки» й носики і чистилкою легенько почистила, не повністю, а так тільки – «прищики позрізала». Розрізала навпіл і ложечкою вибрала насіння. Поклала зрізом вниз і побила пласкою стороною широкого ножа, так, щоб вони потріскалися на довільні шматки (через це вони і «биті»). Потім порізала впоперек, посолила і лишила на 5 хв., щоб потекли, сік злила. Приготувала заправу з соєвого соусу, сезамової олії і меду. Порізала досить грубо кінзу і обидва перці.
Змішала огірки з зелениною і перцями, полила заправою, посипала арахісом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Наприкінці минулого сезону великий французький біатлоніст Мартен Фуркад прийняв рішення піти зі спорту. Красивого прощання не вийшло — сезон був завершений достроково і без глядачів. Але в своїй останній гонці, яку Фуркад виграв, він особисто попрощався з кожним біатлоністом, який перетнув фінішну лінію...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:00


Співачка Катерина Бужинська стала мамою вдруге 27 грудня 2016 року. Вона народила своєму чоловікові, Дімітару Стойчеву, близнюків – сина Дмитрика і доньку Катю...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Тернопільський міськрайонний суд сьогодні оголосив вирок фігурантам справи щодо замовного вбивства громадського активіста Віталія Ващенка...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:30


Депутати Тернопільської міської ради затвердили Положення «Про шкільний громадський бюджет». Його за сприятливих епідеміологічних умов у нашому місті будуть реалізовувати уже з 1 вересня...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:00


Минулого тижня на клубній базі "Ватра" відбулася зустріч керівництва футбольного клубу "Нива" з тренерським штабом та гравцями...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:00



Теми дня
4 Липня
3 Липня
2 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео