Не завжди виходить приготувати броколі смачно, але в ніжній соковитій яєчній запіканці індивідуальність броколі розкривається з найкращого боку. Не кажучи вже про апетитний смарагдовий колір, який ми спробуємо зберегти в процесі приготування.
Складники
Броколі — 300 г;
Яйця курячі — 4-5 шт.;
Молоко — 100 мл;
Петрушка — 2-3 гілочки;
Моцарелла — 100 г;
Оливкова олія — 3 мл (тільки для змащування форми);
Сіль (бажано взяти морську) і спеції — за смаком.
Приготування
Щоб броколі в запіканці вийшла м’якою і ніжною, її бажано проварити на середньому вогні 5 хвилин. Попередньо розділяємо пучки на суцвіття. Після варіння зливаємо воду і охолоджуємо.
Яйця з молоком збиваємо виделкою або за допомогою занурювального блендера. Добиваємося однорідності яєчно-молочної суміші.
Зелень промиваємо і дрібно січемо, а моцареллу нарізаємо невеликими шматочками.
За цей час броколі вже охолола, викладаємо її в змащену олією жаростійку форму (наприклад, глиняну), посипаємо зеленню і додаємо моцареллу.
Потім заливаємо все яєчно-молочною сумішшю, але не до країв посуду, а залишаючи трохи місця для «зростання» запіканки.
Суміш поміщаємо в духовку на 20-25 хвилин, виставляємо температуру 180 градусів. Готову запіканку можна подавати в посуді, в якому вона готувалася або порційно, нарізавши на шматочки.
Запіканка з броколі готова.
Як бачите, смарагдовий колір броколі зберігся, а все тому, що варилася капуста у великій кількості підсоленої води не більше 5 хвилин без кришки. Спробуйте приготувати цю дієтичну страву за нашим рецептом, щоб отримати смачно-корисний сніданок або обід без зайвих калорій.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: броколі, рецепт номера