П’ятниця, 29 березня 2024
• Тернополянин обливав припарковані автомобілі кислотою • Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Тернопільщини • У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу
Солодка осінь пахне яблуками!

Опубліковано: 8 Листопада о 11:41 55


Яблучні рецепти.


Яблучно-грушевий пиріг з горіхами

3 солодких яблука, 3 груші, 2 яйця, 125 мл молока, 2 ст. л. оливкової олії, 4-5 ст. л. ванільного цукру, 150 г борошна, 1 ст. л. цукру, 1 пакетик розпушувача, дрібка солі, жменя очищених лісових горіхів.

Розрізати яблука на 4 частини, а потім на скибочки, попередньо видаливши серцевину та шкірку.

Зробити те ж з грушами. Горіхи трохи підсушити в духовці і подрібнити ножем.
Збити яйця, ванільний цукор і сіль. Додати олію і молоко. Перемішати. Потім додати просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно розмішати. За консистенцією тісто має нагадувати йогурт.

Форму для запікання (бажано 30х40) змастити олією і посипати борошном. Перекласти на дно трохи тіста і викласти фрукти. Потім додати решту тіста і розкласти фрукти, що залишилися. Зверху посипати подрібнені горіхи, змішані з 1 ст. л. цукру. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці пів години. Пиріг вийде солодкий завдяки фруктам. Якщо любите солодшу випічку, можна додати цукор за смаком.

Яблучна шарлотка на ряжанці

2 склянки борошна, 1 склянка цукру, 2 чайні ложки розпушувача, 3 яйця, 1 склянка ряжанки, 4–5 яблук, кориця за смаком, вершкове масло, щоб змастити форму.

Яйця збити з цукром, додати ряжанку. Борошно просіяти, додати розпушувач. З’єднати рідкі та сипучі інгредієнти, перемішати, щоб вийшло однорідне тісто. Яблука очистити від шкірки та нарізати тоненькими скибочками. У форму для шарлотки покласти пекарський папір та змастити його вершковим маслом. Викласти у форму яблука, посипати корицею, зверху вилити тісто. Випікати до готовності при температурі 180 градусів.

Сирні конвертики з яблуками

300 г домашнього сиру, 150 г цукру, 2 яйця+1 яйце для змащування печива, 12 ст. л. олії, 500 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібка солі, 4-5 яблук, 1 ч. л. лимонного соку, ванільний цукор, кориця.

Сир перетерти крізь сито й змішати з цукром. Додати яйця, дрібку солі, ванілін і ретельно збити. Влити олію, збити до однорідності.

Просіяти борошно з розпушувачем і замісити м’яке еластичне тісто. Залишити його в холодильнику, загорнувши в плівку, на 30 хвилин. Яблука почистити, нарізати тонкими пластинками й скропити лимонним соком. Дістати тісто, розділити його на 4 рівні частини, кожну з яких розкачати в коло приблизно 0,5 см завтовшки. Розділити на 8 сегментів, на кожному з яких зробити по 2 розрізи біля гострого кутика. На широку частину трикутничка викласти шматочки яблук. Присипати їх цукром та корицею. Вузьким кінцем трикутника обгорнути широкий із начинкою, підігнувши куточок під низ конверта. Викласти заготовки на деко, встелене пергаментом. Змастити зверху збитим яйцем Присипати цукром. Випікати в розігрітій до 180ºС духовці близько 20 хвилин. В процесі випікання печиво дуже росте, тому варто робити відступи між ним при складанні на деко. Коли конвертики трішки охолонуть, посипати їх цукровою пудрою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Нещодавно опубліковане

У середині березня до співробітників Тернопільського районного управління поліції почали надходити повідомлення від жителів обласного центру про те, що невідома особа обливала речовиною, ймовірно, кислотою їхні автомобілі, припарковані в дворах житлових будинків...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:27


В Україні реабілітаційна допомога є безоплатною та покривається Програмою медичних гарантій...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:04


У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56



Теми дня
29 Березня
26 Березня
25 Березня
24 Березня