Вівторок, 28 березня 2023
• У парку «Загребелля» виявлено факти незаконного збирання березового соку • Студентка-нігерійка Джульєтта заспівала “Черемшину” для коханого • Кохання, загартоване війною • У Тернопільській громаді триває двомісячник благоустрою • Жива легенда УПА: мешканка Тернопільщини святкує поважний ювілей • Вчинив домашнє насильство – зумій понести за нього відповідальність • «Контінентал» розпочав весняну посівну • 77 тисяч гривень – за неіснуючий квадроцикл • Викрав телефон із-під прилавка • Сергій Добалюк: «У час війни кожен із нас мусить бути волонтером» • Майстриня з Тернопільщини втратила понад 15 тисяч гривень • «Війна знімає маски. На фронті всі — справжні» • «Гаряча лінія» для підтримки родин полеглих Героїв • Міський голова Тернополя відвідав на передовій захисників із 44-ої тернопільської бригади • Волонтерка Тіфані привезла допомогу до Тернополя • «Я не прийшов вбивати, а — захищати рідну землю» • Ляльки Лідії Лапки — для перемоги • Іконописець Володимир Шерстій пройшов пекельні бої на Харківщині • Фонд житла — для тимчасового проживання переселенців • Російська ракета вдарила по Підгаєччині
Солодкий «Листопад» Підсолодіть осінь шоколадним тортом!

Опубліковано: 4 Листопада о 14:00 136


Всі інгредієнти для приготування бісквіта мають бути кімнатної температури.


Для бісквіта: 6 яєць, 1 склянка цукру, 0,5 склянки борошна, 0,5 склянки  какао, 1 ч. л. крохмалю, дрібка солі.

Для крему: 1 банка вареного згущеного молока, 150 г масла.

Для просочення: 2 ст. л. рому або коньяку, 30 г чорного шоколаду, 100 мл води.

Для прикрашання: посічений арахіс, кукурудзяні пластівці, готові листочки та ін.

Всі інгредієнти для приготування бісквіта мають бути кімнатної температури. Білки дуже акуратно відділити від жовтків, додати дрібку солі та збивати міксером на великій швидкості до стійких піків. По ложці додавати цукор, не припиняючи збивати. Зменшити швидкість міксера до мінімальної та ввести по одному жовтки.

Какао змішати з борошном та крохмалем, просіяти до яєчної маси. Акуратно вимішати дерев’яною ложкою або лопаткою. Дно форми (d=24-26 см) вистелити пергаментом, перекласти у неї тісто, розрівняти. Випікати у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин, до «сухого сірника».

Відразу після випікання бісквіт опустити на горизонтальну поверхню (стіл, підлогу) з висоти 30 см (це робиться для того, аби пухирці повітря вийшли з гарячого бісквіта і він не осідав при охолодженні). Залишити у формі до охолодження. Коли бісквіт буде ледь теплий, перевернути його дном догори. Холодний бісквіт розрізати на два, три або чотири коржі.

Для крему згущене молоко збити з маслом. Для просочення до 100 мл води додати 30 г шоколаду, довести до кипіння, додати ром або коньяк.

Коржі просочити, змастити кремом, залишити на ніч. Вранці перед подачею прикрасити «осіннім листям» – арахісом чи кукурудзяними пластівцями, готовими осінніми листочками для тортів або ж так, як підказує вам фантазія.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Щоб пограти в азартні ігри, які описуються на Чемпіон Клуб сьогодні, не потрібно їхати в інше місто чи країну. Слоти, рулетка, покер та інші розваги доступні з ПК, ноутбуків і смартфонів...


Рубрика: Опубліковано: о 17:59


Програші не любить ніхто, особливо затяті гравці в азартні розваги. Тим не менш, вони продовжують грати, розуміючи, що можна втратити солідну суму...


Рубрика: Опубліковано: о 17:48


22 березня в Тернопільській громаді у парку «Загребелля» патрулюючи місто вранці, працівники управління муніципальної інспекції спільно з поліцейським офіцером громади затримали громадян, які здійснювали незаконний збір березового соку...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:57


Тернопільська студентка-нігерійка Джульєтта заспівала пісню «Черемшина» українською мовою в подарунок чоловікові...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:55


У Бучацькій громаді на рушничок щастя стали військовослужбовець Володимир Гутнік та його кохана Тетяна...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:10



Теми дня
25 Березня
24 Березня
23 Березня