П’ятниця, 25 травня 2018
• «Братина» кличе на гостину • «Вкоротив віку батькові п’яний таксист…» • Як не платити іногороднім за дитсадок у Тернополі? • Тернопільська мерія прагне системно вирішити проблему цілодобового постачання гарячої води, відмовившись від дорогого газу • Тернопільська «Солідарність» провела акцію до Дня Європи • Сергій Надал: «Незалежній державі потрібні герої і символи» • «Нива» відновила виступи, але знову програла • Випав із п’ятого поверху військкомату… • Степан Барна: «Масштаби Інвестиційного форуму’2018 значно перевищують попередні» • Якщо вам вже навіть трішки за 30, є надія вийти заміж за принца! • Тарас Юрик: «Я з футболом усе життя» • «У Почаєві «вкоренився» маленький Янукович у спідниці..» • На день народження Даніеля вкусив… скажений кріт! • Тернопільський МакДональдз — сучасний ресторан з послугою МакДрайв • Наталія Яворська: «Володимир міг би жити, якби не байдужість та недбальство лікарів…» • Андре Тан: «Жінки – зефіринки, які хочеться з’їсти відразу» • У Тернополі – «Podolyany Fashion’2018» • Зірка в обіймах змія • З малої «КіноХвильки» — великий фест! • Найкрасивіший чоловік планети – українець!
Солодкий «Листопад» Підсолодіть осінь шоколадним тортом!

Опубліковано: 4 Листопада о 14:00 47


Всі інгредієнти для приготування бісквіта мають бути кімнатної температури.


Для бісквіта: 6 яєць, 1 склянка цукру, 0,5 склянки борошна, 0,5 склянки  какао, 1 ч. л. крохмалю, дрібка солі.

Для крему: 1 банка вареного згущеного молока, 150 г масла.

Для просочення: 2 ст. л. рому або коньяку, 30 г чорного шоколаду, 100 мл води.

Для прикрашання: посічений арахіс, кукурудзяні пластівці, готові листочки та ін.

Всі інгредієнти для приготування бісквіта мають бути кімнатної температури. Білки дуже акуратно відділити від жовтків, додати дрібку солі та збивати міксером на великій швидкості до стійких піків. По ложці додавати цукор, не припиняючи збивати. Зменшити швидкість міксера до мінімальної та ввести по одному жовтки.

Какао змішати з борошном та крохмалем, просіяти до яєчної маси. Акуратно вимішати дерев’яною ложкою або лопаткою. Дно форми (d=24-26 см) вистелити пергаментом, перекласти у неї тісто, розрівняти. Випікати у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин, до «сухого сірника».

Відразу після випікання бісквіт опустити на горизонтальну поверхню (стіл, підлогу) з висоти 30 см (це робиться для того, аби пухирці повітря вийшли з гарячого бісквіта і він не осідав при охолодженні). Залишити у формі до охолодження. Коли бісквіт буде ледь теплий, перевернути його дном догори. Холодний бісквіт розрізати на два, три або чотири коржі.

Для крему згущене молоко збити з маслом. Для просочення до 100 мл води додати 30 г шоколаду, довести до кипіння, додати ром або коньяк.

Коржі просочити, змастити кремом, залишити на ніч. Вранці перед подачею прикрасити «осіннім листям» – арахісом чи кукурудзяними пластівцями, готовими осінніми листочками для тортів або ж так, як підказує вам фантазія.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Захід розпочнеться 27 травня у дитячому оздоровчому закладі  «Дивосвіт», що в селі Кутянка Шумського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Суд виніс вирок водієві, який смертельно травмував 67-річного тернополянина Андрія Галенду...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Логіка реформаторів полягає в тому, що на місцях краще знають про кількість дітей, яких треба забезпечити дитсадком...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Радянська система залишила велику проблему, безпосередньо пов’язану з можливістю цілодобового гарячого водопостачання...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


У Тернополі з нагоди відзначення Дня Європи Тернопільська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та ГО “Солідарна молодь” провели акцію «Україна. Європа. Солідарність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
24 Травня
23 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео