Середа, 15 серпня 2018
• Степан Барна: «Фестиваль «Дзвони Лемківщини демонструє, що ми не збираємося відмовлятися від самоідентичності й історичної пам’яті» • Друга після Марчука: “Наречена” Олесі Гудими Стала маркою • Тернопільська Алея зірок поповниться новими іменами • “Карту тернополянина” безкоштовно отримають всі тернопільські першокласники • Україна поступилася Італії в першому матчі домашнього Євро-2018 з міні-футболу • Легкова автівка врізалася у комбайн: водій загинув, пасажирка у реанімації • “Тернопільську Зайцеву” судитимуть? • Героям Небесної Сотні та Володимиру Стаюрі присвоїли звання “Почесний громадянин Тернопільської області” • Або не йди, або не повертайся • Тернопільська легкоатлетка отримала бронзу на чемпіонаті Європи • Пересувний цирк з тваринами відтепер під забороною • Дружина Шумахера придбала віллу на Майорці • Птах щастя • На Тернопільщині створено нову територіальну громаду • Володимир Кличко і Хайден Панеттьєрі розлучилися? • Вандали на дорогах наражають мешканців Тернопілля на небезпеку • «Дуже хочу до татка на руки…» • Смертельна аварія в Чорткові: загинула 8-річна Анжеліка • Непокаране зло зростає: хто стоїть за нападами на активістів • «Я вам покажу, як управляти країною», або Mercedes для дружини Гройсмана
Солодкий «Листопад» Підсолодіть осінь шоколадним тортом!

Опубліковано: 4 Листопада о 14:00 48


Всі інгредієнти для приготування бісквіта мають бути кімнатної температури.


Для бісквіта: 6 яєць, 1 склянка цукру, 0,5 склянки борошна, 0,5 склянки  какао, 1 ч. л. крохмалю, дрібка солі.

Для крему: 1 банка вареного згущеного молока, 150 г масла.

Для просочення: 2 ст. л. рому або коньяку, 30 г чорного шоколаду, 100 мл води.

Для прикрашання: посічений арахіс, кукурудзяні пластівці, готові листочки та ін.

Всі інгредієнти для приготування бісквіта мають бути кімнатної температури. Білки дуже акуратно відділити від жовтків, додати дрібку солі та збивати міксером на великій швидкості до стійких піків. По ложці додавати цукор, не припиняючи збивати. Зменшити швидкість міксера до мінімальної та ввести по одному жовтки.

Какао змішати з борошном та крохмалем, просіяти до яєчної маси. Акуратно вимішати дерев’яною ложкою або лопаткою. Дно форми (d=24-26 см) вистелити пергаментом, перекласти у неї тісто, розрівняти. Випікати у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин, до «сухого сірника».

Відразу після випікання бісквіт опустити на горизонтальну поверхню (стіл, підлогу) з висоти 30 см (це робиться для того, аби пухирці повітря вийшли з гарячого бісквіта і він не осідав при охолодженні). Залишити у формі до охолодження. Коли бісквіт буде ледь теплий, перевернути його дном догори. Холодний бісквіт розрізати на два, три або чотири коржі.

Для крему згущене молоко збити з маслом. Для просочення до 100 мл води додати 30 г шоколаду, довести до кипіння, додати ром або коньяк.

Коржі просочити, змастити кремом, залишити на ніч. Вранці перед подачею прикрасити «осіннім листям» – арахісом чи кукурудзяними пластівцями, готовими осінніми листочками для тортів або ж так, як підказує вам фантазія.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Про підсумки фестивалю, а також інші нагальні проблеми у житті області ми говорили з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


Привід для урочистостей більш ніж вагомий - введення в обіг поштових марок із зображенням картини Олесі Гудими "Наречена"...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 15:27


Зірки встановлюватимуть вздовж приміщення Державного архіву у напрямку до Майдану Волі...


Рубрика: Опубліковано: о 18:00


За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, картки отримають понад 3 тис. першокласників...


Рубрика: Опубліковано: о 14:00


Україна приймає Євро-2018 з міні-футболу. Нещодавно господарі турніру зустрічалися з Італією
...


Рубрика: Опубліковано: о 10:00



Теми дня
15 Серпня
14 Серпня
13 Серпня
10 Серпня
9 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео