Середа, 17 квітня 2024
• У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур • За ніч обікрав чотири магазини в Ланівцях • Народила донечку вдома. Медики допомогли породіллі з Теребовлянщини • У Тернополі з новою програмою виступить CHEEV • Хотів “приземлити”. Пригрозив односельчанину, який відмовився донатити на безпілотник • У Києві прощаються з Сергієм Коновалом і Тарасом Петришиним з Тернопільщини • Четверо бандюків із Тернополя вимагали в чоловіка 8 тисяч доларів “боргу” • Купував “Mavic” у… шахрая. Тернополянин втратив 60 тисяч гривень • Вистава для підтримки ЗСУ. В Шумську відновив роботу аматорський театр
Страви до посту – смачно і просто!

Опубліковано: 21 Березня о 9:00 78


Готувати потрібно з гарними думками і чистим серцем.


Картопляні зрази з грибами
700 г картоплі, 500 г грибів, 2 цибулини, 4,5 ст. л. борошна, 1 ч. л. куркуми, сіль, перець за смаком.
Очищену картоплю відварити до готовності, наприкінці посолити і додати для кольору куркуму. Дрібними шматочками нарізати гриби і цибулю, посолити, поперчити і обсмажити до випаровування всієї рідини. Зварену картоплю збити на пюре. Потім підсипати 2 ст. ложки борошна і ретельно вимішати. З картопляної маси ліпити коржик, класти на нього грибну начинку, защипати краї, формувати зраз і панірувати в борошні. Обсмажити зрази на сковороді з гарячою олією по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Подавати з улюбленим соусом.

Лобіо 
1 склянка червоної квасолі, 1 цибулина, 1 морквина, 2-3 ст. ложки томатної пасти, 1 ст. ложка борошна, олія, сіль, перець, спеції за смаком, дрібка цукру (за бажанням), 1-3 зубці часнику, зелень (кріп, петрушка, кінза) за смаком.
Квасолю промити і залити холодною водою на кілька годин. Воду злити, залити свіжу. Варити квасолю в несолоній воді до готовності (щоб квасоля варилася швидше – підливати холодну воду). Варити треба близько 30-60 хвилин (залежно від квасолі). Коли квасоля готова – злити відвар в окрему посудину, а квасолю охолодити.
Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці. Розігріти в пательні олію. Смажити овочі на середньому вогні, помішуючи, 3-4 хвилини. Додати борошно, перемішати. Додати томатну пасту, смажити, помішуючи, 1 хвилину. Додати спеції, сіль і цукор. Залити відваром від квасолі до стану рідкої сметани, щоб вийшов соус. Викласти в соус квасолю і тушкувати лобіо на маленькому вогні 10-15 хвилин. Зняти з вогню. Дрібно нарізати зелень і часник. Коли квасоля буде кімнатної температури, додати зелень і часник, добре перемішати.

Запечена риба з овочами
2 шт. рибного філе, 1 помідор, 1 болгарський перець, 1 цибулина, можна додати будь-які овочі, що любите: цвітну капусту, броколі, кабачок та ін., 200 г печериць, 2 зубці часнику, 2 ст. ложки оливкової олії, щіпка меленої паприки, чорний і білий мелений перець за смаком, сіль за смаком.
Овочі та гриби нарізати довільно і скласти в деко. Посолити, поперчити, полити оливковою олією. Поставити овочі запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Рибне філе натерти сіллю і спеціями. На готові запечені овочі викласти рибу, полити овочевим соком і поставити в духовку на 10 хвилин. Потім перевернути і готувати ще 5 хвилин.

Часникова картопля по-італійськи
3 картоплини, 1 пучок петрушки, 2 зубці часнику, оливкова олія, сіль, мелений перець.
Картоплю відварити в кожушках у підсоленій воді до готовності. Зняти шкірку і розім’яти виделкою в окремій мисочці. Можна використовувати велику сковороду (26 см) і приготувати відразу всю картоплю, але можна і розділити на 2 порції. На сковороді нагріти оливкову олію і обсмажити посічений часник до золотистого кольору, щоб дав аромат. Потім часник дістати з олії. На сковороду викласти картоплю, додати подрібнену петрушку, посолити і поперчити. Виделкою ще трохи прим’яти картоплю, формуючи один плоский млинець. Обсмажити на сильному вогні хвилин 5 до золотистого кольору. Тепер треба його перевернути. Можна зробити це за допомогою обробної дошки: перевернути на неї млинець і акуратно перенести назад в сковороду. Можна додати ще трохи олії. Готову картоплю потрібно подавати відразу, поки скоринка хрумка. Смакує зі сметанним або будь-яким вашим улюбленим соусом.

Паштет з квасолі та грибів
500 г квасолі, 300 г грибів, 2 цибулини, 4-5 ст. л. олії, 2 зубці часнику, сіль, перець, кріп, кінза за смаком.
Сиру квасолю замочити на ніч. Вранці злити воду, долити свіжої. Варити близько години. Бульйон не виливати!
Обсмажити на середньому вогні в олії гриби і цибулю протягом 8-10 хвилин.
Додати в сковорідку квасолю, перемішати, влити 100-200 мл квасолевого бульйону. Тушкувати під кришкою 15 хвилин.
Перекласти масу в блендер, додати подрібнені часник і зелень, перемішати до однорідності. Якщо квасолевий паштет вийшов дуже густим, долити трохи бульйону або олії і ще раз збити.
У рецепт квасолевого паштету з грибами можна додати моркви (обсмажити разом із цибулею) чи волоських горіхів. Смак буде більш насичений і ніжний.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Емоційне відновлення співробітників поліції, які отримали поранення у зоні бойових дій, важлива складова їхньої реабілітації...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:08


З пораненням живота та ушкодженнями внутрішніх органів до реанімаційного відділення бригада швидкої допомоги госпіталізувала мешканця Бережан...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:29


Про це перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук домовився з головою правління Латвійської залізниці пані Вітою Дололе-Андрес під час робочого візиту в Латвійську Республіку...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:04


Перевезення школярів до місця навчання — особливо актуальне питання для жителів віддалених населених пунктів...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:44


Верховний головнокомандувач України Олександр Сирський заявив, що ситуація на східній лінії фронту "значно погіршилася", і українська армія щосили намагається зупинити багатосторонній наступ РФ, що посилюється...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:37



Теми дня
16 Квітня
15 Квітня
13 Квітня
12 Квітня
11 Квітня
10 Квітня