Вівторок, 19 березня 2019
• Тернопіль відвідав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак • За 2018 рік на Тернопільщині Агрохолдинг “МРІЯ” сплатив 304,4 млн. грн. податків і 15,5 млн. грн. соціальної підтримки громадам • При використанні пестицидів у сільському господарстві подбайте про безпеку бджіл! • Розбився мотоцикліст із Настасова • Тернопіль увійшов до ТОП-10 найпрозоріших міст України • Кримінальна кампанія: як Юлія Тимошенко намагається повернути собі шанс на вихід у другий тур • На в’їзді до Теребовлі дорожники уклали нове покриття • Столиця «української Бразилії» стала містом-побратимом Тернополя • Не гірше, ніж у Відні: як тернополяни балювали та гроші на благодійність збирали! • Нападника затримали через два роки! • За кермом… 13-річна дівчина • «Ми не збираємося нікого і нічого покривати!» • «Tik Tu» заспіває у Тернополі • Другі половинки кандидатів: хто вони? • На Тернопіллі стартує страхова медицина • Тимчасовий адвокат для Закутнього • «Пропонували закрити справу взамін на лояльність. Я не пішов на торги…» • Повний Ulitakis від гурту «Tik Tu»! • Квантовий стрибок у ХХI століття, або Чому Тарас Шевченко не зовсім такий, яким ви його собі уявляєте • Аспірантка вистрибнула з третього поверху…
Страви — відомі, смак — новий

Опубліковано: 10 Грудня о 15:09 49


Курячі ніжки в сметанному маринаді.


1-1,3 кг курячих гомілок, 1 склянка доброї збираної сметани, 1 лимон, 4 зубці часнику, петрушка за смаком, 0,5 ст. ложки сухого орегано, 2 ст. л. олії, 0,5 ч. л. солі, перець чорний мелений за смаком.

Приготування сметанного маринаду розпочинаємо з лимона. Лимон треба ретельно промити під проточною водою, обтерти кухонним рушником і в окрему тарілочку натерти цедру на тертці з маленькими отворами.  Тепер треба вичавити сік з лимона. Достатньо 1 столової ложки.

Петрушку дрібно посікти. Часник теж дрібно порізати. У миску викласти сметану, орегано, лимонний сік з цедрою, часник, олію, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. Додати петрушку і знову перемішати столовою ложкою.

Курячі гомілки ретельно промити під холодною проточною водою. Викласти їх у пакет з міцного поліетилену і акуратно, допомагаючи собі столовою ложкою, перелити маринад. Щільно закрутити пакет і кілька разів перемішати вміст, щоб маринад рівномірно покрив всі  курячі гомілки. Покласти пакет з куркою в холодильник маринуватися хвилин на 30.

Духовку розігріти до 180 градусів, розкласти ніжки у форму для запікання. Запікати м’ясо до готовності приблизно 45-60 хвилин. За цей час курочка повинна повністю запектися і вкритися красивою рум’яною скоринкою. Найбільше смакує теплою.


Деруни з шинкою та сиром

6 картоплин, 1 цибулина, 200 г шинки або вашої улюбленої ковбаси, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 4 ст. л. борошна, пучок кропу, олія для смаження, сіль, перець чорний мелений за смаком.

Цибулю, картоплю, шинку і сир натерти на тертці з великими вічками. Додати яйця, борошно, посічений кріп. Посолити, поперчити, добре перемішати. Викладати масу на добре розігріту сковороду з допомогою ложки, надаючи їй форму оладок. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною.


Відбивні, запечені у соусі

700-800 г свинячої або яловичої вирізки, 100 г збираної сметани, 2 зубці часнику, 1 ст. л. приправи хмелі-сунелі, сіль за смаком.

Приготувати часниково-сметанний соус: додати до сметани подрібнений часник, хмелі-сунелі, трохи солі і все перемішати. Приправа хмелі-сунелі в цьому соусі відіграє вирішальну роль: саме вона надає пікантного смаку відбивним і замінювати її чимось іншим не варто.

Помити м’ясо і порізати поперек волокон на шматки завширшки не більше 1,5 см. Відбити з обох боків. Покласти відбивні на антипригарне деко або ж деко, встелене пергаментним папером, а ще краще — на силіконовий килимок. Змастити зверху кожну відбивну соусом. Запікати м’ясо в духовці при 180 С приблизно 30-40 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

18 березня у ТОДА відбувся брифінг міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака. Захід було проведено за участі очільника Тернопільської області Степана Барни...


Автор: Рубрика: Опубліковано: о 9:38


Підтримав Агрохолдинг і духовність краю. Сума, виділена ним на духовні потреби громад, сягнула в 2018 році 1,5 млн. грн...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


За детальною інформацією та консультаціями звертайтесь: Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області м. Тернопіль, вул. Чернівецька, 24, тел. (0352) 52-18-14...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


9 березня в селі Чистилів Тернопільського району не розминулися вантажівка та мотоцикліст...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00


Тернопіль також отримав один з найвищих в Україні рейтинг прозорості бюджету...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
19 Березня
18 Березня
15 Березня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео