Неділя, 16 грудня 2018
• В «Укрпошті» діє резиденція новорічного чарівника • Як Петро Порошенко зміцнив позиції української мови на радіо, ТБ, в кіно і освіті • Майже 350 мільйонів гривень залучили громади Тернопілля на реалізацію інфраструктурних проектів • «Йде Різдво» –жива автентика від Ірини Музики • Поджазували на славу! • На Тернопільщині створили громадську організацію Спілка воїнів та волонтерів АТО • 12 тернопільських майстрів тайського боксу привезли нагороди з Івано-Франківська • Тернополянка Надія Бенькалович про те, як хвороба перевернула її ставлення до життя • «Сопілка привела до Тернополя, а тут я пізнав… Бога!» • У Тернополі відкрили сучасний офіс «Open Space» • Анатолій Гриценко і Віктор Чумак заявили про об’єднання • Сестра Василя Ломаченка — просто красуня! • Поштарський бунт • Блискавичний успіх Юлії Джими • Василь Ломаченко об’єднав титули • «Ставайте на коліна, бо я вас вб’ю!» • Володимир Колінець: «Буш агітував за збереження Союзу» • Самогубство через… субсидію • «Якби Віктор не стрибнув з балкона, він би згорів…» • Останні слова Стіва Джобса
Страви — відомі, смак — новий

Опубліковано: 10 Грудня о 15:09 46


Курячі ніжки в сметанному маринаді.


1-1,3 кг курячих гомілок, 1 склянка доброї збираної сметани, 1 лимон, 4 зубці часнику, петрушка за смаком, 0,5 ст. ложки сухого орегано, 2 ст. л. олії, 0,5 ч. л. солі, перець чорний мелений за смаком.

Приготування сметанного маринаду розпочинаємо з лимона. Лимон треба ретельно промити під проточною водою, обтерти кухонним рушником і в окрему тарілочку натерти цедру на тертці з маленькими отворами.  Тепер треба вичавити сік з лимона. Достатньо 1 столової ложки.

Петрушку дрібно посікти. Часник теж дрібно порізати. У миску викласти сметану, орегано, лимонний сік з цедрою, часник, олію, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. Додати петрушку і знову перемішати столовою ложкою.

Курячі гомілки ретельно промити під холодною проточною водою. Викласти їх у пакет з міцного поліетилену і акуратно, допомагаючи собі столовою ложкою, перелити маринад. Щільно закрутити пакет і кілька разів перемішати вміст, щоб маринад рівномірно покрив всі  курячі гомілки. Покласти пакет з куркою в холодильник маринуватися хвилин на 30.

Духовку розігріти до 180 градусів, розкласти ніжки у форму для запікання. Запікати м’ясо до готовності приблизно 45-60 хвилин. За цей час курочка повинна повністю запектися і вкритися красивою рум’яною скоринкою. Найбільше смакує теплою.


Деруни з шинкою та сиром

6 картоплин, 1 цибулина, 200 г шинки або вашої улюбленої ковбаси, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 4 ст. л. борошна, пучок кропу, олія для смаження, сіль, перець чорний мелений за смаком.

Цибулю, картоплю, шинку і сир натерти на тертці з великими вічками. Додати яйця, борошно, посічений кріп. Посолити, поперчити, добре перемішати. Викладати масу на добре розігріту сковороду з допомогою ложки, надаючи їй форму оладок. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною.


Відбивні, запечені у соусі

700-800 г свинячої або яловичої вирізки, 100 г збираної сметани, 2 зубці часнику, 1 ст. л. приправи хмелі-сунелі, сіль за смаком.

Приготувати часниково-сметанний соус: додати до сметани подрібнений часник, хмелі-сунелі, трохи солі і все перемішати. Приправа хмелі-сунелі в цьому соусі відіграє вирішальну роль: саме вона надає пікантного смаку відбивним і замінювати її чимось іншим не варто.

Помити м’ясо і порізати поперек волокон на шматки завширшки не більше 1,5 см. Відбити з обох боків. Покласти відбивні на антипригарне деко або ж деко, встелене пергаментним папером, а ще краще — на силіконовий килимок. Змастити зверху кожну відбивну соусом. Запікати м’ясо в духовці при 180 С приблизно 30-40 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

14 грудня у головному відділенні Тернопільської «Укрпошти» розпочала діяльність резиденція новорічного чарівника...


Автор: Опубліковано: о 19:00


Саме за Порошенка Україна остаточно й безповоротно вийшла з російського мовного та інформаційного простору...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Тернопільщина була і залишається лідером децентралізації, що розпочалася майже п’ять років тому. Тоді ж держава віддала ресурси і повноваження на місця...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:00


Нині гурт «Фіра» готує нову програму і вже незабаром — 14 січня у драмтеатрі — репрезентуватиме альбом «Йде Різдво» тернополянам...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Упродовж усіх фестивальних днів у драмтеатрі був аншлаг, а на afterparty в “Козі” збиралося стільки люду, що не те, що яблуку, голці ніде впасти було...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00



Теми дня
14 Грудня
13 Грудня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео