Неділя, 20 травня 2018
• Зірка в обіймах змія • З малої «КіноХвильки» — великий фест! • Віктор Куценко: «Нині новонародженим дітям, які ще 20 років тому були при-речені, у більшості випадків вдається надавати ефективну допомогу» • КайФАЙНЕмо? • Нове коло судового пекла… • У Варшаві побили заробітчанина з Тернопільщини • Віталія Коника розшукали в Польщі! • Прощавай, суд! Суддя Стадник завалив іспити… • Марш Сили Нації «За українське майбутнє без олігархів!» у Тернополі • Біля церкви у Зборові відкриють… спортивний майданчик! • Ветеран полку “Азов” відмовився потиснути руку Порошенку • Відому українську кінострічку «Червоний» відтепер можна переглянути на YouTube • Проти Лома нема прийому! Навіть перший у професійній кар’єрі нокдаун не завадив Василю Ломаченку нокаутувати потужного суперника • Степан Барна: «Разом ми виробимо спільну стратегію ремонту місцевих доріг!» • Гриценко як альтернатива • У Тернополі надрукували та продають календар, на якому зображено Крим у складі Росії • День Європи урочисто відзначать на Тернопіллі • У Тернополі презентували Мистецький кластер • Децентралізація — крок вперед і два назад • «Музейна дивоніч»: із майстер-класами та пошуком скарбів
Страви — відомі, смак — новий

Опубліковано: 10 Грудня о 15:09 43


Курячі ніжки в сметанному маринаді.


1-1,3 кг курячих гомілок, 1 склянка доброї збираної сметани, 1 лимон, 4 зубці часнику, петрушка за смаком, 0,5 ст. ложки сухого орегано, 2 ст. л. олії, 0,5 ч. л. солі, перець чорний мелений за смаком.

Приготування сметанного маринаду розпочинаємо з лимона. Лимон треба ретельно промити під проточною водою, обтерти кухонним рушником і в окрему тарілочку натерти цедру на тертці з маленькими отворами.  Тепер треба вичавити сік з лимона. Достатньо 1 столової ложки.

Петрушку дрібно посікти. Часник теж дрібно порізати. У миску викласти сметану, орегано, лимонний сік з цедрою, часник, олію, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. Додати петрушку і знову перемішати столовою ложкою.

Курячі гомілки ретельно промити під холодною проточною водою. Викласти їх у пакет з міцного поліетилену і акуратно, допомагаючи собі столовою ложкою, перелити маринад. Щільно закрутити пакет і кілька разів перемішати вміст, щоб маринад рівномірно покрив всі  курячі гомілки. Покласти пакет з куркою в холодильник маринуватися хвилин на 30.

Духовку розігріти до 180 градусів, розкласти ніжки у форму для запікання. Запікати м’ясо до готовності приблизно 45-60 хвилин. За цей час курочка повинна повністю запектися і вкритися красивою рум’яною скоринкою. Найбільше смакує теплою.


Деруни з шинкою та сиром

6 картоплин, 1 цибулина, 200 г шинки або вашої улюбленої ковбаси, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 4 ст. л. борошна, пучок кропу, олія для смаження, сіль, перець чорний мелений за смаком.

Цибулю, картоплю, шинку і сир натерти на тертці з великими вічками. Додати яйця, борошно, посічений кріп. Посолити, поперчити, добре перемішати. Викладати масу на добре розігріту сковороду з допомогою ложки, надаючи їй форму оладок. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною.


Відбивні, запечені у соусі

700-800 г свинячої або яловичої вирізки, 100 г збираної сметани, 2 зубці часнику, 1 ст. л. приправи хмелі-сунелі, сіль за смаком.

Приготувати часниково-сметанний соус: додати до сметани подрібнений часник, хмелі-сунелі, трохи солі і все перемішати. Приправа хмелі-сунелі в цьому соусі відіграє вирішальну роль: саме вона надає пікантного смаку відбивним і замінювати її чимось іншим не варто.

Помити м’ясо і порізати поперек волокон на шматки завширшки не більше 1,5 см. Відбити з обох боків. Покласти відбивні на антипригарне деко або ж деко, встелене пергаментним папером, а ще краще — на силіконовий килимок. Змастити зверху кожну відбивну соусом. Запікати м’ясо в духовці при 180 С приблизно 30-40 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Футбол, як відомо, гра вельми нервова. Навантаження на психіку гравців, тренерів часто «зашкалюють», і людям необхідна якась розрядка, щоб не вибухнути від перенапруження...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Уже незабаром — з 20 до 22 травня — Тернопіль знову «кінохвилюватиметься»...


Опубліковано: о 16:00


Це тільки здається, що до початку фестивалю «Файне Місто» ще є багато часу...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Суддя, яка слухала резонансну справу щодо загибелі Юрія Ящука, несподівано пішла у відставку...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
19 Травня
18 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео