П’ятниця, 18 жовтня 2019
• Оновлення команди Сергія Надала: керівні посади у мерії займають молоді професіонали • «Паперовий король»… із Чорткова! • «Бідні люди багатої країни не побудують» • Як учаснику бойових дій отримати земельну ділянку? • У Житомирі «Нива» зберегла лідерство • Едуард Кольцов більше не керівник обласної юстиції • Ех, забава, забава аж до рання!.. • Тернопіль до опалювального сезону готовий! • Тернопільщину довірили Ігореві Сопелю із Хоросткова • Сергій Надал: «Ідеї Провідника ОУН залишаються актуальними досі» • Марія Бандера: «Прізвище Бандера – це і честь, і водночас важкий хрест» • Терор беззаконня триває… • Фотозагадка для необізнаного простолюду • «Стати порожнім гніздом» • Збірна України перемогла Португалію та вийшла на Євро-2020 • «Кращої фотосесії у нас ще не було» • Дві аварії зі смертельними наслідками • «Хочу бути прикладом для повних дівчат, які вважають себе некрасивими» • «Робота кожного з подружжя у шлюбі – полегшити життя одне одного» • Українка отримала титул найкрасивішої мами Європи
Страви — відомі, смак — новий

Опубліковано: 10 Грудня о 15:09 50


Курячі ніжки в сметанному маринаді.


1-1,3 кг курячих гомілок, 1 склянка доброї збираної сметани, 1 лимон, 4 зубці часнику, петрушка за смаком, 0,5 ст. ложки сухого орегано, 2 ст. л. олії, 0,5 ч. л. солі, перець чорний мелений за смаком.

Приготування сметанного маринаду розпочинаємо з лимона. Лимон треба ретельно промити під проточною водою, обтерти кухонним рушником і в окрему тарілочку натерти цедру на тертці з маленькими отворами.  Тепер треба вичавити сік з лимона. Достатньо 1 столової ложки.

Петрушку дрібно посікти. Часник теж дрібно порізати. У миску викласти сметану, орегано, лимонний сік з цедрою, часник, олію, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. Додати петрушку і знову перемішати столовою ложкою.

Курячі гомілки ретельно промити під холодною проточною водою. Викласти їх у пакет з міцного поліетилену і акуратно, допомагаючи собі столовою ложкою, перелити маринад. Щільно закрутити пакет і кілька разів перемішати вміст, щоб маринад рівномірно покрив всі  курячі гомілки. Покласти пакет з куркою в холодильник маринуватися хвилин на 30.

Духовку розігріти до 180 градусів, розкласти ніжки у форму для запікання. Запікати м’ясо до готовності приблизно 45-60 хвилин. За цей час курочка повинна повністю запектися і вкритися красивою рум’яною скоринкою. Найбільше смакує теплою.


Деруни з шинкою та сиром

6 картоплин, 1 цибулина, 200 г шинки або вашої улюбленої ковбаси, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 4 ст. л. борошна, пучок кропу, олія для смаження, сіль, перець чорний мелений за смаком.

Цибулю, картоплю, шинку і сир натерти на тертці з великими вічками. Додати яйця, борошно, посічений кріп. Посолити, поперчити, добре перемішати. Викладати масу на добре розігріту сковороду з допомогою ложки, надаючи їй форму оладок. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною.


Відбивні, запечені у соусі

700-800 г свинячої або яловичої вирізки, 100 г збираної сметани, 2 зубці часнику, 1 ст. л. приправи хмелі-сунелі, сіль за смаком.

Приготувати часниково-сметанний соус: додати до сметани подрібнений часник, хмелі-сунелі, трохи солі і все перемішати. Приправа хмелі-сунелі в цьому соусі відіграє вирішальну роль: саме вона надає пікантного смаку відбивним і замінювати її чимось іншим не варто.

Помити м’ясо і порізати поперек волокон на шматки завширшки не більше 1,5 см. Відбити з обох боків. Покласти відбивні на антипригарне деко або ж деко, встелене пергаментним папером, а ще краще — на силіконовий килимок. Змастити зверху кожну відбивну соусом. Запікати м’ясо в духовці при 180 С приблизно 30-40 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Тернопільська міська рада змінюється, у її виконавчі структури йде працювати все більше молодих людей. Це стосується й керівних посад...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


«Із паперу можна зробити все, що завгодно: від якихось побутових дрібничок до мистецьких витворів і навіть… каркаса автомобіля», — переконаний мій співрозмовник...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


«IMTD INTERNATIONAL» відоме тим, що пропагує проєкти розвитку малого і середнього бізнесу...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Головне територіальне управління юстиції у Тернопільські області інформує захисників України про правила отримання земельної ділянки ...


Опубліковано: о 15:00


Тернопільська «Нива» у рамках п’ятнадцятого туру першості України в другій лізі зіграла виїзний поєдинок проти одного з головних суперників у боротьбі за лідерство — житомирського «Полісся»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
17 Жовтня
16 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео