Тісто: 3 склянки борошна, 200 г маргарину, 0,5 склянки цукру, 5 жовтків, 3 столові ложки какао, 2 столові ложки густої сметани.
Сиркова маса: 1 кг домашнього сиру, 1 склянка цукру, 100 г вершкового масла, 4 яйця, 1 вершковий пудинг.
Макова маса: 5 білків, 1 склянка змеленого маку, 0,5 склянки кокосової стружки, 0,5 склянки цукру, 2 столові ложки картопляного крохмалю.
Свіжі або консервовані персики, цукрова пудра для посипки.
З інгредієнтів замісити пісочне тісто, розділити його на дві частини (більшу та меншу) і покласти на годину в холодильник. Потім більшу частину тіста викласти у форму розміром 25/30 см, вистелену папером для випічки. Випікати близько 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Для сиркової маси сир протерти тричі через сито або ж пропустити через м’ясорубку. Цукор перетерти з жовтками. Збити масло, з’єднати його з сиром. Потім додати жовтки, перетерті з цукром, і порошок пудингу. Збити білки в жорстку піну і акуратно з’єднати з сирною масою.
Для макової маси потрібно збити білки у жорстку піну, додаючи наприкінці цукор. Додати змелений мак, кокосову стружку та крохмаль. Обережно все змішати.
На пісочне тісто викладати ложкою по черзі сирну і макову маси, створюючи розводи. Випікати 20 хв. при температурі 160 С.
Персики нарізати кубиками. Викласти на випечений корж і натерти зверху заморожене пісочне тісто. Випікати ще 40-50 хвилин при температурі 160 градусів. Залишити охолонути в духовці. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера