Понеділок, 27 березня 2023
• У парку «Загребелля» виявлено факти незаконного збирання березового соку • Студентка-нігерійка Джульєтта заспівала “Черемшину” для коханого • Кохання, загартоване війною • У Тернопільській громаді триває двомісячник благоустрою • Жива легенда УПА: мешканка Тернопільщини святкує поважний ювілей • Вчинив домашнє насильство – зумій понести за нього відповідальність • «Контінентал» розпочав весняну посівну • 77 тисяч гривень – за неіснуючий квадроцикл • Викрав телефон із-під прилавка • Сергій Добалюк: «У час війни кожен із нас мусить бути волонтером» • Майстриня з Тернопільщини втратила понад 15 тисяч гривень • «Війна знімає маски. На фронті всі — справжні» • «Гаряча лінія» для підтримки родин полеглих Героїв • Міський голова Тернополя відвідав на передовій захисників із 44-ої тернопільської бригади • Волонтерка Тіфані привезла допомогу до Тернополя • «Я не прийшов вбивати, а — захищати рідну землю» • Ляльки Лідії Лапки — для перемоги • Іконописець Володимир Шерстій пройшов пекельні бої на Харківщині • Фонд житла — для тимчасового проживання переселенців • Російська ракета вдарила по Підгаєччині
Так смакує літо!

Опубліковано: 26 Липня о 10:00 50


Пропонуємо читачам рецепти літніх смачних страв і десерту.


Салат «Смак літа»
Салат смачний, не обтяжений майонезом, підійде і на щодень, і на святковому столі матиме смачний і ефектний вигляд.
7-8 листочків салату, 2 середні огірки, 4 невеликі помідори, 1 болгарська перчина, 2 варені яйця.
Для сирних кульок: 200 г домашнього сиру, 1 ст. л. сметани (якщо сир сухий – то 2 ложки), 1-2 зубці часнику, сіль за смаком, кілька гілочок свіжого кропу.
Листя салату вимити, порвати руками, викласти на тарілку.
Сир розім’яти виделкою, додати сметану, часник, пропущений через часникодавку, посолити. Вимішати, сформувати невеликі кульки, обкачати у дрібненько нарізаному кропі.
Заправка для салату: 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. соняшникової олії,
2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. меду, 1 зубчик часнику, пропущеного через часникодавку, сіль, перець за смаком. Все добре змішати.
Овочі гарно нарізати і довільно викласти на листя салату, полити заправкою, викласти четвертинки яєць і сирні кульки.
Салат треба відразу подавати до столу.
Овочева запіканка
Ця страва має цілковите право називатися літнім смаколиком, адже в ній поєднується велике розмаїття овочів.
Пів качанчика броколі, 4 великі печериці, 1 цибулина, пів болгарської перчини,1 помідор, пів невеликого кабачка, 4 яйця, 100 г фети, 100 мл молока, зелень, сіль, перець за смаком.
Броколі окремо припустити 5 хв. На сковороду налити 1-2 ложки олії, викласти нарізану кільцями цибулю, до неї додати нарізаний кубиками перець, далі – кабачок півкільцями і насамкінець гриби. Протушкувати 5 хв., посолити.
У форму, змащену маслом чи олією, викласти суцвіття броколі, нарізану фету, протушковані овочі. Гарно розрівняти по всій формі.
Залити все збитими яйцями з молоком. До яєчної суміші додати посічений кріп, трохи сушеного часнику, чорний мелений перець і злегка підсолити. Зверху викласти кільця помідорів. Запікати у розігрітій до 180 С
духовці до готовності.
Варіанти начинок можуть бути найрізноманітнішими за вашим смаком. До начинки сміливо можна додавати філе куряче, а до заливки – тертий твердий сир. Молоко також можна замінити на вершки чи сметану.
Торт «Шоколадна вишня»
Якщо вам захотілося водночас чогось шоколадного і не надто солодкого, то потіште себе й рідних «Шоколадною вишнею»: пробуєш шматочок зверху – кисленька вишня з легким присмаком коньяку в вершках і шоколадні коржі, що тануть у роті, далі всерединці відчуваєш смак абрикосового джему з шоколадним кремом, а пізніше горіховий крем розпливається в шоколадному смаку.
Тісто: 2 яйця, 100 г цукру, 2 ст. ложки меду, 500 г борошна, 100 г какао, 1 ч. л. соди, 1 ст. л. оцту, 100 мл коньяку,
300 г масла.
Залити 2 жмені вишень коньяком на годину.
Приготувати «мокру» частину торта: міксером збити яйця, оцет, коньяк, злитий з вишень, цукор, мед.
«Суха» частина торта: окремо в посудині змішати какао, соду, борошно перетерте з маслом.
З’єднати «мокру» і «суху» частини. Замісити тісто і покласти на пів години в холодильник. Потім розділити його на 8 кульок.
На пергаменті тоненько розкачати тісто, вирізати тарілкою круг 20 см. Випікати кожен корж 5-7 хвилин у розігрітій духовці.
Крем (заварний): 2 яйця, 4 ст. ложки крохмалю і 100 г цукру збити міксером і вливати поступово, збиваючи, пів літра киплячого молока. Цю суміш поставити на водяну баню і продовжувати збивати міксером, поки не загусне.
Коли вистигне, міксером збити з 300 г масла кімнатної температури.
Ділимо весь крем на три частини: крем + мелені горіхи, крем + тертий чорний шоколад, крем + 4 ст. ложки збитих вершків + вишні, вимочені в коньяку.
Збір торта «Шоколадна вишня»: корж + горіховий крем + корж + горіховий крем + корж + шоколадний крем + корж + шоколадний крем + корж + абрикосовий джем (або будь-який ваш улюблений) + корж + вершковий крем з вишнями + корж + вершковий крем з вишнями + корж + вершковий крем + тертий чорний шоколад.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Щоб пограти в азартні ігри, які описуються на Чемпіон Клуб сьогодні, не потрібно їхати в інше місто чи країну. Слоти, рулетка, покер та інші розваги доступні з ПК, ноутбуків і смартфонів...


Рубрика: Опубліковано: о 17:59


Програші не любить ніхто, особливо затяті гравці в азартні розваги. Тим не менш, вони продовжують грати, розуміючи, що можна втратити солідну суму...


Рубрика: Опубліковано: о 17:48


22 березня в Тернопільській громаді у парку «Загребелля» патрулюючи місто вранці, працівники управління муніципальної інспекції спільно з поліцейським офіцером громади затримали громадян, які здійснювали незаконний збір березового соку...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:57


Тернопільська студентка-нігерійка Джульєтта заспівала пісню «Черемшина» українською мовою в подарунок чоловікові...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:55


У Бучацькій громаді на рушничок щастя стали військовослужбовець Володимир Гутнік та його кохана Тетяна...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:10



Теми дня
25 Березня
24 Березня
23 Березня