П’ятниця, 29 березня 2024
• У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу • Стрім із… лелечого гнізда • Віртуальна подруга шантажувала інтимними фотографіями
Тарас Ковальчук: «Карантин потрібен, але я проти подвійних стандартів»

Автор: Опубліковано: 1 Травня о 12:11 63


«НОВА…» поцікавилась у тернополян, як карантин позначився на їхньому житті, бізнесі.


Тарас Ковальчук, бізнес-консультант старотарнопільської ресторації «Леліва» і клубу-ресторану «Лисий»

— Карантин потрібен, щоб не допустити поширення вірусу, але я проти подвійних стандартів щодо запроваджених обмежень. Якщо дозволяють торгувати кавою у McDonald’s і на заправках, то треба дозволяти й в інших торгових точках. Якщо відкритий «Епіцентр», то мали б працювати й інші будівельні магазини. Якщо в продуктовий магазин впускають по одній людині на десять квадратних метрів, то є багато інших бізнесів, які можуть забезпечити аналогічні умови. Чому, скажімо, у спортзалі не можуть займатися по кілька осіб? Правила мають бути однакові для усіх, а не дискримінуючі.

Ситуація в бізнесі нині критична — повна непрогнозованість. Сфера послуг — у найгіршому стані. Зважаючи на ситуацію в світі, очікувати на швидке поліпшення не варто. Але перечекати чи пересидіти карантин не можна, потрібно шукати шляхи виходу з кризи. Туризм уже подолав стан шоку, наразі проводимо велику кількість онлайнефірів, майстеркласів. Туристична галузь (проживання, транспорт, харчування, екскурсії, розваги) абсолютно зупинилася, а вона приносила від

7 до 10 % ВВП, країна зазнає великих втрат. Ресторанна справа навіть у містах-мільйонниках завмерла. Мізерні заробітки ресторації отримують хіба що з доставки їжі додому, але на це низький попит. Ресторації, які я консультую, не здійснюють доставки, оскільки в нинішніх умовах це збитковий напрямок. Єдине — пропонуємо доставку пива, наливок, настоянок, лікерів і соусів — не тільки містом, а й через «Нову пошту». Наші ресторанні заклади зачинені, проводимо деякі ремонтні роботи. На базі одного ресторану відкрили радіостанцію, влаштовуємо балконні вечірки, але це — для душі, а не для заробітку.

Прем’єр-міністр заявив в одному з інтерв’ю, що раніше 15 липня ресторани не запрацюють. Доходи закладів харчування не просто впали, вони обнулилися, накопичується заборгованість. Ніхто не знімає з них податкове навантаження. Навіть певне пом’якшення карантинних заходів, скажімо, відкриття літніх майданчиків і доступ по одному відвідувачу, не покращить ситуацію. Ресторан — це не про їжу, а про емоції. Головний заробіток ресторану — це компанії відвідувачів, які проводять час у чудовій атмосфері. Кожен місяць простою ресторану — нерентабельність упродовж трьох наступних місяців. З двох місяців у локдауні треба виходити пів року. Вже зараз зрозуміло, що на показники, які були до кризи, раніше кінця 2021-го не вийдемо. Прикро, що рестораціям довелося звільнити  частину своїх команд, які вибудовували роками. Це крик душі… На жаль, держава не зняла оподаткування з найманих працівників, а бізнес зараз без фінансових надходжень. Ми чекали 3 квітня, потім — 25 квітня, тепер — 11 травня, і то невідомо, чи це остання дата продовження карантину. У людей закінчуються засоби для існування, починають саботувати карантин — у місті велика кількість транспорту. Громадяни першими кинулися забезпечувати засобами захисту медиків, допомагати самотнім літнім людям, вочевидь, тепер почнуть певні рухи стосовно подолання економічної кризи. З позитивів карантину — у мене з’явилося багато часу для рідних. Робимо разом зарядку, гуляємо на свіжому повітрі, насолоджуємось спілкуванням. Це додає сил!


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56


100 доларів і 500 гривень пропонував працівникам поліції мешканець Тернопільського району, якого зупинили на дорозі...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:52


Причини чотирьох аварій, які трапилися на дорогах Тернополя та області, встановлюють слідчі...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:32



Теми дня
26 Березня
25 Березня
24 Березня
22 Березня