Середа, 06 грудня 2023
• У Миколаївському Соборі в Кременці відслужили Літургію українською мовою • «Піккардійська терція» запрошує на чарівний різдвяний концерт у Тернополі • «Подаруй Миколая солдату»: в Тернополі відбудеться благодійний захід • Свято-Миколаївський собор у Кременці повернули у власність держави • СБУ проводить обшуки у Почаївській лаврі УПЦ (МП) • “Був нянем для всіх лемків”. Не стало Олександра Венгриновича • Чай зі смаком перемоги • Тернополян запрошують стати помічниками святого Миколая • Скільки економлять тернополяни в утеплених будинках? • Хатина святого Миколая біля скельного монастиря на Тернопільщині • Зворушлива зустріч дошкільнят із воїном у Козовій • «Росіяни брешуть, що знищили нашу бригаду, а ми й далі виганяємо ворога» • Багато тепла від Багатківців для воїнів • Які фактори впливають на репродуктивну функцію українських жінок і чоловіків? • Туризм попри ракети над головою • Михайло Головко під домашнім арештом • Тернопіль готовий до зими • Пральня у… дзвіниці храму в Теребовлі • Тернопільські актори зворушливо зустріли свого колегу з війни • У Бережанах одружився військовослужбовець
Терпкий смак грудня: ТОП-5 рецептів з хурми для зимового раціону

Опубліковано: 5 Грудня о 9:17 190


ТОП-5 рецептів з хурми для зимового раціону.


Салат з хурми, авокадо і сиру


1 хурма (сорту Шарон), 1 авокадо, 1 ст. л. гранатових зернят, 125 г моцарелли, 50 г блакитного сиру, ст. л. майонезу, 1 ст. л. нежирного йогурту або вершків, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. тертого пармезану, сіль і перець за смаком.
Приготувати заправку: з’єднати майонез, лимонний сік, йогурт, сіль і перець. Збити до однорідної консистенції.
Промити хурму, обсушити і порізати довільними шматками. Очистити авокадо і також порізати, скропивши лимонним соком. Додати гранатові зернята, порізані моцареллу і блакитний сир. З’єднати всі інгредієнти і полити заправкою. Посипати тертим пармезаном і подавати до столу.

Куряча печінка з хурмою у вині


2 хурми, 0,5 кг курячої печінки, 1 цибулина, 3 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. соняшникової олії, 2 ст. л. борошна, 50 мл білого сухого вина, сіль та перець за смаком, зелень для подачі.
Печінку очистити від прожилок, нарізати невеликими шматками, цибулю – кубиками, хурму – великими шматками. Печінку та цибулю обсмажте у розпеченій суміші олії та масла, додавши борошно, змішане з перцем і сіллю. Влити вино. Коли воно випарується, додати хурму і прогріти ще кілька хвилин. Подавати із зеленню.

Хурма-сендвіч


1 хурма, 4 шматочки цільнозернового хліба, 1 ст. л. вершкового масла (для смаження), 100 г сиру брі, 4 шматочки прошутто (якщо нема, можна шинку), 2 ст. л. зернової гірчиці, жменя руколи.
Скибки цільнозернового хліба змастити гірчицею. На половину шматочків зверху викласти по дві скибочки прошутто, кружальця хурми і трохи руколи. Хліб, що залишився, зверху щедро змастити сиром брі. Скласти бутерброди.
Обсмажити у вершковому маслі, виклавши на сковороду боком із сиром. Підрум’яниться – і відразу їсти.

Ніжна сирна запіканка з хурмою


2 хурми, 600 г сиру, 0,5 скл. манної крупи, 2 ст. л. цукру, 3-4 ст. л. меду, 1 пакетик ванільного цукру, 2 яйця, 2 ст. л. сметани, 1 ч. л. олії (для змащування форми), 2-3 ст. л. січених горіхів, цукатів (для прикраси).
Хурму вимити, зняти шкірку, нарізати м’якоть кубиками. Для рецепту можна брати будь-який сорт та плід будь-якої зрілості. Нагрівання робить хурму м’якою та усуває в’язкість.
Жовтки відокремити від білків. Білки збити з цукром та ванільним цукром на круту піну. Сир перетерти через сито. Додати манну крупу, жовтки, мед, сметану та ретельно збити до однорідної кремової маси за допомогою блендера. Потім акуратно вмішати білки. Залишити на 20-30 хвилин. Після цього додати хурму і ще раз перемішати. Духовку заздалегідь розігріти до 170 градусів, змастити форму олією, посипати манкою і заповнити сирною масою. 30-40 хвилин вистачить, щоб ніжний десерт до чаю спікся. Перед подачею охолодити і присмачити горішками та цукатами.

Помаранчевий смузі


4 хурми, 4 апельсини, 3-4 жмені обліпихи, 10 шт. кураги, 450 мл натурального йогурту, 4 ст. л. меду.
Витиснути апельсиновий сік. З хурми зняти шкірку, видалити кісточки. Курагу на годину замочити в окропі. Обліпиху ретельно промити та обсушити. Кісточки нехай залишаються. Збити всі інгредієнти, розлити смузі по склянках та смакувати. Для різноманітності спробуйте смузі збивати без йогурту, вливши його в склянки окремим шаром. А якщо хочете ще більше пікантності та користі — додайте трохи імбиру.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Символічно, у день Святого Миколая-Чудотворця у Миколаївському соборі в Кременці лунає молитва українською мовою...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:35


З вірою у ЗСУ та різдвяним настроєм! Відома вокальна формація «Піккардійська Терція» вирушає у великий всеукраїнський різдвяно-новорічний благодійний тур, аби разом із шанувальниками відзначити найсвітліші та наймагічніші дні року, а також допомогти нашим Збройним силам, адже усі концерти туру будуть благодійними, повідомили організатори Clever Production...


Рубрика: , Опубліковано: о 23:04


«Подаруй Миколая солдату» — захід під такою назвою проведуть сьогодні, 2 грудня, в Тернополі. Організовує благодійний вечір ГО «Країна рівності і правди»...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Від самого ранку працівники поліції та інших правоохоронних органів працювали у Кременці, забезпечуючи виконання судового рішення щодо повернення Свято-Миколаївського собору в державну власність...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:08


Служба безпеки проводить слідчі дії на території Почаївської Успенської лаври УПЦ (МП). Обшуки проходять у межах кримінального провадження щодо причетності керівництва Лаври до розпалювання національної ворожнечі та ненависті...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:56



Теми дня
6 Грудня
3 Грудня
2 Грудня
30 Листопада
29 Листопада
28 Листопада
27 Листопада