Четвер, 18 квітня 2024
• За 12000 доларів тернополянин обіцяв ухилянтам «порішати» з військкоматом • 100-річна ювілярка з Козівської громади • 12-метровий рушник “родом” із Тернопільщини мандрує світом • У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур • За ніч обікрав чотири магазини в Ланівцях • Народила донечку вдома. Медики допомогли породіллі з Теребовлянщини • У Тернополі з новою програмою виступить CHEEV • Хотів “приземлити”. Пригрозив односельчанину, який відмовився донатити на безпілотник • У Києві прощаються з Сергієм Коновалом і Тарасом Петришиним з Тернопільщини
Торт «Макова пані» з абрикосами

Опубліковано: 24 Липня о 18:00 426


Для крему збити вершки з пудрою на пишну масу. Абрикоси порізати на шматочки
.


Тісто: 5 яєць, 125 г борошна, 125 г вершкового масла, 125 г цукру, 150 г сухого маку, 20 г ванільного цукру, 1 ч. л. розпушувача.
Крем: 500 мл вершків, 5 ст. л. цукрової пудри, 0,5 кг абрикосів (не в сезон можна консервованих).
Для просочування: 100 мл міцної кави, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. коньяку.
Приготувати бісквіт. Аби він вдався, усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Відділити жовтки від білків. Жовтки збити з половиною цукру до утворення пишної світлої маси (3-4 хвилини).
Білки збити на пухку масу, поступово додаючи другу половину цукру.
У жовткову масу почергово частинами вмішувати білки, мак і борошно з розпушувачем до утворення однорідної пишної маси.
Наприкінці влити розтоплене охолоджене масло і легенько вимішати.
Випікати у формі діаметром 21 см 45-50 хвилин (тест – суха скіпка).Охолодити і залишити на добу для дозрівання.
Для крему збити вершки з пудрою на пишну масу. Абрикоси порізати на шматочки.
Маковий бісквіт розрізати на три пласти. Скропити просочуванням. Кожен пласт змастити кремом і перекласти абрикосами. Верх і боки змастити кремом. Прикрасити за бажанням.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Ще одну схему ухилення від мобілізації припинили тернопільські поліцейські...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:29


15 квітня свій 100-літній ювілей відзначила жителька с.Конюхи Козівської громади Катерина Петрівна Шенклер...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:06


Представники Тернопільщини побували в Чернівцях на передачі вишивальницям Буковини естафети Міжнародного рушника єднання "Цвіт вишиванки"...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:54


Емоційне відновлення співробітників поліції, які отримали поранення у зоні бойових дій, важлива складова їхньої реабілітації...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:08


З пораненням живота та ушкодженнями внутрішніх органів до реанімаційного відділення бригада швидкої допомоги госпіталізувала мешканця Бережан...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:29



Теми дня
17 Квітня
16 Квітня
15 Квітня
13 Квітня
12 Квітня