Субота, 17 квітня 2021
• Триває капітальний ремонт прибудинкової території на просп. Бандери, 84 • Директор Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення Віталій Хоркавий: «Людина похилого віку – це насамперед людина!» • Cучасну дворівневу дорожню розв’язку на Гаївському шляхопроводі планують завершити до Дня міста • Усі тернопільські медзаклади, де лікують хворих на COVID-19, оснащені автономними джерелами кисню • Анастасія Бачинська представить Тернопіль і Україну на чемпіонаті Європи • Сергій Надал: «Тернопіль поки що вберегли від «червоної зони» • Комунальники нагадують тернополянам про заборону спалювання сухої рослинності, опалого листя і будь-якого сміття • Якщо вам раптом некомфортно носити маску… • «Контінентал» продовжує підтримувати медицину: укомплектовані медичні сумки отримають ще 66 закладів охорони здоров’я • Немає часу на «розкачку»: на Тернопіллі стрімко стартували ремонти доріг • Сергій Надал виконав свою обіцянку – Малашовецьке сміттєзвалище перетворилось на сучасний полігон. Там запрацювала нова станція дегазації • Ловись, рибко, велика і… хижа! • На скутері врізався в бетонну огорожу… • Індивідуальне опалення – всім бажаючим! • ЗНО’2021: в карантинних умовах і з новими правилами • «ОСББ – це живий організм, а керуючий будинком – його лікар» • Довічне ув’язнення через… любов • Студентка ЗУНУ Іванна Дяченко стала кращою на Кубку України • Після пиятики в гуртожитку троє дівчаток потрапили до лікарні • Заробітчанина обчистили “до нитки” в готелі в Тернополі
Три ідеї для ідеального сніданку

Опубліковано: 6 Вересня о 8:26 60


День потрібно починати з величезної порції задоволення.


«Яким для мене повинен бути сніданок? Ситним, смачним і завжди різним. Саме їжа, а не кава, дозволяє моєму організму прокинутися, – переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко. – По-іншому – ніяк. Вважаю, що день потрібно починати з величезної порції задоволення. Сніданок – це щось особливе і дуже інтимне. Кожен обирає сніданок собі під настрій і навіть під характер. Ось я, наприклад, ненавиджу одноманітність. Це ж нестерпно нудно. Тому й сніданок у мене завжди непередбачуваний. Не люблю планувати з вечора те, що буду їсти вранці. Мій сніданок – це завжди імпровізація. Відкрив двері холодильника – і дав волю фантазії. До речі, саме так я іноді й знаходжу найнесподіваніші і найсмачніші поєднання продуктів.

Щоб приготувати найсмачніший у світі сніданок, потрібно просто прислухатися до себе і зрозуміти, що ви любите. Подобається їсти вранці бутерброди з чаєм? Не проблема – просто змініть підхід і зробіть звичну їжу в мільйон разів смачнішою. Приготуйте хрусткі тости, змастіть їх повітряним печінковим парфе з апельсином і заваріть чай з ваніллю або гвоздикою. Вам буде нереально смачно! Це чудовий варіант дуже швидкого сніданку, адже парфе ви приготували заздалегідь. На гарячий хліб також можна намазати пасту з фети з ароматною зеленню або покласти моцарелу, а зверху – томатну сальсу (томати нарізати кубиками, дрібно посікти листя базиліка і часник, змішати все, додати оливкову олію, посолити). Варіантів, насправді, значно більше, ніж ви думаєте. Починайте день смачно, насолоджуйтеся їжею та експериментуйте!»

Французький омлет

2 яйця, масло вершкове (для смаження) – за смаком, петрушка – за смаком, сіль за смаком.
Збити яйця виделкою в глибокому посуді до однорідності. Не слід солити яйця відразу – сіль змінює молекулярну структуру яєць, якщо посолити відразу, омлет вийде не таким ніжним.

Розтопити на сковорідці вершкове масло. Вилити на розпечену сковорідку яєчну суміш, почекати 5 секунд, щоб яйця злегка схопилися. Струсити сковорідку вперед-назад і активно помішати омлет виделкою, щоб яйця швидше загусли. Омлет повинен знизу загуснути, а зверху залишитися рідким – струсити сковорідку, щоб змістити його до протилежного від себе бортику. Накрити сковорідку тарілкою і, перевернувши, одним рухом перекласти омлет на тарілку. За допомогою паперового рушника надати омлету форму. Посипати омлет січеною петрушкою (або іншою зеленню за смаком). Посолити і подавати до столу.

Печінкове парфе з апельсином

500 г яловичої печінки, 0,5 л молока, 0,5 л води, 1 цибулина шалот, 1 зубчик часнику, 3 ст. л. вина, 5 яєць, 2 відварені морквини, 1 печене яблуко, 300 г вершкового масла, дрібка кориці, гілочка чебрецю, сік і цедра половини апельсина.

Печінку замочити на 30 хвилин у суміші молока, води і солі. Промити в ситі. У маслі розігріти чебрець, додати посічену цибулю, подрібнений часник і вино. Недовго обсмажувати. Суміш, що вже охолола, печінку, варену моркву і печене яблуко, сік і цедру подрібнити за допомогою блендера.

Посолити, поперчити, додати яйця, розтоплене масло, перемішати. Вилити у форму. Поставити на водяну баню і відправити в нагріту до 150 градусів духовку. Випікати близько години.
Дати охолонути, потім поставити в холодильник на годину. До масла кімнатної температури додати корицю, цедру апельсина, подрібнений чебрець і все добре перемішати. Нанести суміш тонким шаром на охолоджене парфе.

Шакшука

Шакшука – це така арабська яєчня. А найпрекрасніше в ній – це те, що ви можете взяти за основу поданий нижче рецепт та за бажанням додати в шакшуку баклажани, гриби, шинку, сир та інші інгредієнти.

3 яйця, 2 великі помідори,
2 зубчики часнику, 2 цибулини,
3 ст. л. томатної пасти, 4 гілочки петрушки, сіль та перець за смаком.

Помідори, цибулю і часник дрібно нарізати. Скласти в глибоку сковорідку і щедро посипати сіллю, щоб томати пустили сік. Перемішати і поставити на вогонь. Після того, як суміш закипить, додати томатну пасту. Пасту потрібно попередньо розвести невеликою кількістю води. Знову довести до кипіння і зменшити вогонь. Тушкувати, поки соус не загусне.

Опуклим боком ложки зробити в соусі поглиблення і вбити в утворені лунки яйця. Вбити так, щоб жовток повністю занурився в соус, а білок трохи залишився на поверхні.

Продовжувати готувати на маленькому вогні. Як тільки білки трохи схопляться, накрити кришкою і тушкувати ще близько 10 хвилин.

Перед тим, як подати страву, щедро посипати її перцем і подрібненою петрушкою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

З настанням сприятливих погодних умов у Тернополі розпочалися ремонтні роботи на дорогах, прибудинкових територіях, міжквартальних проїздах та об’єктах благоустрою відповідно до затверджених титульних списків на 2021-2022 роки. Цими днями ремонт двору проводиться на просп. Степана Бандери, 84...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:00


До Тернопільського міського центру соціального обслуговування звертаються насамперед ті, хто перебуває у складних життєвих обставинах і потребує допомоги – громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, сім’ї у складних життєвих обставинах...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:07


На об’їзній дорозі Тернополя — Гаївському шляхопроводі — тривають роботи зі спорудження нової сучасної дворівневої дорожньої розв’язки. Роботи на такому масштабному об’єкті безперервні, адже зведення розв’язки заплановано завершити до Дня міста....


Опубліковано: о 10:02


В умовах пандемії коронавірусу, коли потреба в медичному кисні надзвичайно зростає, у тернопільських комунальних лікувальних закладах повсякчас тривають роботи з модернізації наявного обладнання і встановлення нових джерел подачі кисню і збільшення безпосередньо точок для його підведення...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:14


2-7 квітня 2021 року у Кропивницькому відбувся чемпіонат України зі спортивної гімнастики, на якому збірну Тернопільської області представляли вихованки відділення гімнастики спортивної КЗТМР КДЮСШ № 2 ім. Ю. Горайського у складі: Анастасія Бачинська, Тамара Валіон, Олена Грохольська, Оксана Соколовська (тренер-представник Н. В. Ференц)....


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00



Теми дня
17 Квітня
16 Квітня
15 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео