500 г філе індички, 3 помідори, 200 г цвітної капусти, 1 болгарська перчина, 1 цибулина, 5 ст. ложок сметани, 1 ст. ложка пшеничного борошна, сіль, чорний мелений перець, улюблені спеції, свіжа зелень петрушки або кропу за смаком.
Філе індички нарізати невеликими порційними шматочками. Додати столову ложку сметани і спеції, перемішати. Залишити на 15-20 хвилин.
Помідори очистити від шкірки і нарізати часточками. Цвітну капусту розібрати на окремі суцвіття. У невеликій каструльці довести воду до кипіння і відварити цвітну капусту протягом двох хвилин. Потім суцвіття відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода. Трохи остиглі суцвіття посипати борошном і перемішати.
Болгарський перець нарізати соломкою, цибулю тонко нашаткувати півкільцями. На середній вогонь поставити пательню і розігріти в ній кілька столових ложок олії. Обсмажити нашатковану цибулю до отримання золотистого відтінку. До цибулі додати філе індички і продовжувати смажити, поки м’ясо не покриється рум’яною скоринкою. Додати помідори і цвітну капусту. Як тільки овочі обсмажаться, додати болгарський перець.
Готувати протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи. Додати сметану, що залишилася, посолити і поперчити за смаком, а також додати спеції. Коли соус закипить, зменшити вогонь до мінімуму і закрити кришкою. Готову страву викласти в порційні тарілки і прикрасити свіжим подрібненим кропом або петрушкою.
Джерело: НОВА Тернопільська газета