Четвер, 20 січня 2022
• Вчитель із Кременця Ігор Бендасюк виграв суд щодо відсторонення через невакцинацію • Михайло Головко: «Всеохоплююча підготовка населення до війни – це те, що може вберегти нашу країну від повномасштабного вторгнення ворога!» • Володимир Добрянський: «Чорні копачі задля власного збагачення знищують історію нашого краю» • «Похрестимо нашу Елізабет, а тоді повінчаємось із дружиною» • Володимир Зозуля сидітиме довічно за вбивство Діани Муринки • У Тернополі провели обстеження понад 40 багатоквартирних будинків, які отримують послуги із постачання теплової енергії • Тернополянин попросив у сусідки води і… пограбував • Спогад про Надію Моховик • Понад 13 мільйонів пасажирів за рік – тернопільські тролейбусники прозвітували за 2021 рік • Зоряна Замкова: “Що означає бути письменником” • Унікальні кадри збирання Маланки у с. Горошова: на особливі щедрування з’їхалися тисячі людей • У Підгайцях рвучкий вітер не втримала новорічна ялинка • 50 тисяч пачок цигарок на день: на Тернопіллі викрили підпільний цех • Поліцейські Тернопільщини за минулий рік зареєстрували 277 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насиллям • До Горошової на Маланку з’їхалися тисячі людей (ВІДЕО) • У поліції розповіли деталі двох ДТП, які трапилися на Зборівщині • Предстоятель ПЦУ Епіфаній: «99 відсотків позовів з боку Російської православної церкви щодо переходу парафій ми виграли» • Дмитро Підручний вперше в сезоні фінішував у топ-10 гонки Кубка світу • У Тернополі чоловік впав на огорожу і сильно травмував око • Підрозділ територіальної оборони таки розмістять неподалік Тернополя
У м’ясі – сила!

Опубліковано: 10 Травня о 10:00 60


Приготуйте у вихідні для своїх рідних.


М’ясний салат із помідорами черрі
250 г курячого філе, 1 цибулина, 120 г оливок, 150 г помідорів черрі, 4 зубці часнику, 3 ст. л. майонезу, 4 ст. л. сметани, 1 ст. л. лимона, 400 г листя салату, приправа карі, сіль за смаком, олія для смаження.
Філе відварити, нарізати на невеликі шматки. Цибулю дрібно нарізати і спасерувати з карі і бульйоном, у якому варилося філе, на олії. Помідори черрі й оливки розрізати на четвертинки, листя салату порвати руками. У невелику посудину пропустити через часникодавку часник, додати майонез і сметану. Змішати усі компоненти салату, заправити соусом, посолити за смаком, скропити соком лимона. Викласти готовий салат у спеціально підготовлений салатник, закрити харчовою плівкою, поставити на кілька годин у холодильник.
Яловичина «Прем’єр»
1 кг яловичини (м’якоть одним шматком), 2 морквини, 5 картоплин, 1 цибулина-порей, 2 болгарські перчини, 1 корінь селери, 1 корінь петрушки, 2 лаврових листочки, 8 перчин горошком, сіль за смаком.
Підготовлене і помите м’ясо цілим шматком викласти у каструлю і залити гарячою підсоленою водою так, щоб вона ледве вкривала м’ясо. Каструлю закрити кришкою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти шумівкою піну і варити на слабкому вогні близько 2-2,5 години.
За пів години до закінчення варіння додати очищені і нарізані великими часточками моркву, картоплю, корінь селери і петрушки, болгарський перець, білі частини цибулі-порею, а також лавровий листочок, перець горошком і сіль. Коли м’ясо і овочі будуть готові, бульйон злити, овочі обережно викласти на таріль, м’ясо злегка охолодити. Перед подачею на стіл м’ясо нарізати шматками, викласти на таріль з овочами, посипати січеною зеленню.
М’ясні роли
1 кг свинини, 300 г грибів, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 1 зубець часнику, по
1 пучку зелені кропу і петрушки, сіль, перець за смаком, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла.
Накрити м’ясо харчовою плівкою і добре відбити суцільним пластом. Відбитий пласт м’яса натерти сіллю і перцем.
Для приготування начинки дрібно нарізати цибулю, почистити і порізати. Зелень вимити, обсушити і посікти. Часник почистити і пропустити через часникодавку. Сир натерти на тертці. У розігрітій з невеликою кількістю олії сковорідці обсмажити гриби, додати цибулю, обсмажити до рум’яності, посолити, поперчити свіжозмеленим перцем і трохи охолодити. Додати до грибів часник, зелень, сир і перемішати начинку. Викласти її на м’ясо. Згорнути акуратно рулет, стежачи за тим, щоб начинка опинилася всередині і була повністю, з усіх боків, вкрита м’ясом. Рулет перев’язати ниткою або скріпити зубочистками.
У сковорідці розігріти олію, викласти рулет і обсмажити з усіх боків на сильному вогні до рум’яної скоринки. Обсмажений рулет перекласти у змащене вершковим маслом деко. Запікати 1,5 години при температурі 180 градусів. Готовий рулет вийняти з духовки, нехай охолоне 15 хвилин, тоді нарізати шматками. Смакує гарячим і холодним. При подачі прикрасити гілочками кропу і петрушки.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

«Я не проти вакцинації, а проти примусу…»...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:35


«Археологія — це стиль мого життя. Я людина вільна, тож маю за розкіш займатись тим, що мені подобається», — каже Володимир Добрянський...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:26


У співака Романа Сасанчина та його дружини Іванни народилася донечка...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:06


Мешканця Теребовлянського району Володимира Зозулю засудили до довічного позбавлення волі за вбивство 18-річної Діани Муринки. Незважаючи на апеляційну та касаційну скарги, вердикт для вбивці залишився незмінним...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 16:34



Теми дня
19 Січня
18 Січня
17 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео