Вівторок, 04 жовтня 2022
• «Генделик» на краденій почаївській землі? • У Тернополі привітали працівників бібліотек • Голос, що підкорив світ • Через великий ажіотаж у Тернополі відбудеться додатковий благодійний концерт для підтримки ЗСУ Іво Бобула • Пізнаймо одні одних: українці – в Сувалках, поляки – в Тернополі • «Антитіла»: пів року – на фронті • Кризова кімната – для постраждалих від насильства • Дбаємо про своїх військових на передовій • Благодійники з Європи підтримують лікарні Тернополя • «Сьомий місяць печу перемогу» • Сергій Надал: «Дякую тернополянам за те, що наше місто стало другим домом для десятків тисяч жертв московської агресії» • «З вірою в перемогу»: велопробіг на Теребовлянщині • Плетуть сітки і вчать… англійську мову • «Пташка», «Мішаня» і «Лемко» – на волі! • Свято української пісні та гумору: в Тернополі відбудеться концерт Степана Гіги та гурту «БУДЬМО» • Триває збір коштів на автівку для воїнів ЗСУ 24 бригади • «Вітер На-Дії»: українська молодь зустрілася в Кракові • Передачі захисникам із Тернополя — в найгарячіші точки • Діти і війна: як подолати травми • У Тернопільській громаді живуть понад 28 тисяч переселенців
У серці Америки – українські вареники!

Опубліковано: 18 Червня о 16:00 74


У ресторані Нью-Йорка господиня годує американців варениками за родинним рецептом.


За короткий час невеличкий ресторан у Нью-Йорку прославився на весь світ.  Ідея, що за кілька десятків доларів можна перенестися в дитинство, де все здавалося кращим і смачнішим, приваблює все більше клієнтів.

Джо Скаравелла — власник італійського ресторану «Енотека Марія», який суттєво відрізняється від конкурентів тим, що замість професійних кухарів на роботу Джо наймає винятково… бабусь. Спершу – лише італійських, а з минулого року – господинь з різних куточків світу. До усіх страв, які готують «нонни», так італійською називають бабусь, у власника є лише одна вимога – аби рецепти були автентичними. «Професійні кухарі – чудові. Вони ідуть до школи, важко працюють, аби відшліфувати майстерність. Але вони – першоджерело», — пояснює Джо Скаравелла.

Нині в «Eнотеці» на «ротації» — бабусі із понад 20-ти країн. «Це мало сенс. Спершу я втішав своє серце, коли італійські бабусі готували тут, бо я втратив усіх своїх, — зізнається Джо. – А пізніше я сказав собі: чому б нам не віддати належне й іншим культурам світу?»

Нещодавно працювати у ресторані почала перша «нонна» з України. Журналісти «Голосу Америки» познайомилися із українською господинею ближче.

Алла Крещук – з Одеси. За статусом ще не бабуся, адже своїх онуків поки не має. Але ця умова – не обов’язкова. Головне – аби вміла готувати, хотіла поділитися досвідом і була старшою за 50.

Всі страви в меню пані Алли — за родинними рецептами. «Для мене дуже важливо покласти часник у котлети так, як робила моя мама. І коли мама їх смажила, вони пахли аж до сусідів», — згадує жінка і додає: — Це так тішить, коли ти далеко від своєї рідної країни і маєш можливість приготувати українську страву. Це дуже, дуже приємно!»

Пані Алла у США нещодавно, адаптація далася їй надзвичайно складно. Втім, робота в «Енотеці», попри слабку англійську та іноземне походження, змусила її повірити у власні сили.

«Я в захопленні, що Джо придумав цю ідею для жінок такого віку, як ми, коли хочеться ще щось робити, і є бажання, і хочеться ще жити та пізнавати… У мене наче крила виросли!» — зізнається українська господиня.

Аби встигнути наварити вареників на усіх охочих, допомогти впоратися пані Аллі береться професійний помічник. Йому українська господиня довіряє розкачувати тісто. Ціна за порцію українських вареників з картоплею, які в меню називають «равіолі», — 20 доларів. Стільки ж просять за котлети з пюре і салатом з редькою.  «Я не зацікавлений у вишуканій кулінарії. Мені найбільше подобаються страви, які вигадали через бідність, бо мені здається, що саме ті прості страви – справжні”, — вважає власник ресторану.

Економити Джо навчила мама, яка жила за часів Великої депресії. Нині вона поруч із чоловіком дивиться за сином із старої фотокартки. Щоранку Джо ставить біля світлини батьків келих вина і запалює свічку. Власне, на гроші, які залишила мама, Скаравелла відкрив цей ресторан і назвав її ім’ям.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

На ділянці, яку роздерибанив ексмер Почаєва Олег Іванюк, хочуть збудувати магазин...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:32


30 вересня у приміщенні Центральної міської бібліотеки Тернополя відбулися урочисті заходи з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек та закриття дванадцятого щорічного загальноміського фестивалю «Бібліофест «Працює кожний - перемагаємо разом»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


У Тернополі відбулася мистецька імпреза з нагоди 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької...


Рубрика: , , Опубліковано: о 8:10


Середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування України склав за підсумками серпня 5 112,60 гривні – на 801,72 гривні, або 18,6% більше порівняно з тим же періодом 2021 року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:10


Через великий запит 14 жовтня у Драмтеатрі в Тернополі відбудуться додатковий благодійний концерт для підтримки ЗСУ Іво Бобула...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:24



Теми дня
3 Жовтня
1 Жовтня
30 Вересня
29 Вересня
28 Вересня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео