Вівторок, 22 серпня 2017
• Епістолярніхроніки: віршований місток між Тернополем та Вінницею • Мандрівник… з 40-країнним стажем! Тернополянин Олег Кошла знає, як подорожувати дешево та цікаво • Як у Козові козу водили і їй пам’ятника спорудили • 18-річна киянка стала «Міс Україна Всесвіт», виконавши гімн України англійською • Василь Махно: «Переконаний, що кожна зустріч чоловіка і жінки – неповторні» • Українські красуні знову приголомшують світ! • «Знайдемо вбивць нашого побратима зі Збаражчини!» • Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав на Збаражчину • Батьки поспішали з-за кордону на похорон сина… • Консультує міністр юстиції Сергій Петренко. Як здати пай в оренду і не потрапити на вудку рейдерів? • У ДТП на Івано-Франківщині загинула 44-річна Ольга Веселовська з Гусятинщини • «Фільм вперше закінчиться тим, що українця не вб’ють…» • Вбивство у Вишнівці: що каже слідство? • Російський газ, олігархи та боротьба проти «альтернативи», або Чому тернополяни нині без гарячої води? • Мерія Тернополя стає ще більш прозорою перед громадою – створюється інтерактивна карта Реєстру комунального майна • Віктор Овчарук: «Ми маємо всебічно і комплексно підтримувати комунальні заклади» • Стратегічно важлива дорога Львів — Тернопіль з кожним днем стає кращою • Що буде після війни? • Убивство, побиття і розтрата: у прокуратурі Грузії розповіли, що Саакашвілі загрожують 11 років в’язниці • Тернопіль – одне з найкомфортніших міст для життя в Україні
У серці Америки – українські вареники!

Опубліковано: 18 Червня о 16:0041



У ресторані Нью-Йорка господиня годує американців варениками за родинним рецептом.


За короткий час невеличкий ресторан у Нью-Йорку прославився на весь світ.  Ідея, що за кілька десятків доларів можна перенестися в дитинство, де все здавалося кращим і смачнішим, приваблює все більше клієнтів.

Джо Скаравелла — власник італійського ресторану «Енотека Марія», який суттєво відрізняється від конкурентів тим, що замість професійних кухарів на роботу Джо наймає винятково… бабусь. Спершу – лише італійських, а з минулого року – господинь з різних куточків світу. До усіх страв, які готують «нонни», так італійською називають бабусь, у власника є лише одна вимога – аби рецепти були автентичними. «Професійні кухарі – чудові. Вони ідуть до школи, важко працюють, аби відшліфувати майстерність. Але вони – першоджерело», — пояснює Джо Скаравелла.

Нині в «Eнотеці» на «ротації» — бабусі із понад 20-ти країн. «Це мало сенс. Спершу я втішав своє серце, коли італійські бабусі готували тут, бо я втратив усіх своїх, — зізнається Джо. – А пізніше я сказав собі: чому б нам не віддати належне й іншим культурам світу?»

Нещодавно працювати у ресторані почала перша «нонна» з України. Журналісти «Голосу Америки» познайомилися із українською господинею ближче.

Алла Крещук – з Одеси. За статусом ще не бабуся, адже своїх онуків поки не має. Але ця умова – не обов’язкова. Головне – аби вміла готувати, хотіла поділитися досвідом і була старшою за 50.

Всі страви в меню пані Алли — за родинними рецептами. «Для мене дуже важливо покласти часник у котлети так, як робила моя мама. І коли мама їх смажила, вони пахли аж до сусідів», — згадує жінка і додає: — Це так тішить, коли ти далеко від своєї рідної країни і маєш можливість приготувати українську страву. Це дуже, дуже приємно!»

Пані Алла у США нещодавно, адаптація далася їй надзвичайно складно. Втім, робота в «Енотеці», попри слабку англійську та іноземне походження, змусила її повірити у власні сили.

«Я в захопленні, що Джо придумав цю ідею для жінок такого віку, як ми, коли хочеться ще щось робити, і є бажання, і хочеться ще жити та пізнавати… У мене наче крила виросли!» — зізнається українська господиня.

Аби встигнути наварити вареників на усіх охочих, допомогти впоратися пані Аллі береться професійний помічник. Йому українська господиня довіряє розкачувати тісто. Ціна за порцію українських вареників з картоплею, які в меню називають «равіолі», — 20 доларів. Стільки ж просять за котлети з пюре і салатом з редькою.  «Я не зацікавлений у вишуканій кулінарії. Мені найбільше подобаються страви, які вигадали через бідність, бо мені здається, що саме ті прості страви – справжні”, — вважає власник ресторану.

Економити Джо навчила мама, яка жила за часів Великої депресії. Нині вона поруч із чоловіком дивиться за сином із старої фотокартки. Щоранку Джо ставить біля світлини батьків келих вина і запалює свічку. Власне, на гроші, які залишила мама, Скаравелла відкрив цей ресторан і назвав її ім’ям.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Епістолярніхроніки – 172 сторінки, 96 віршів, 48 пар, 4 розділи, купа малюнків. Книга вінницького художника і поета Сергія Татчина та тернопільської поетеси Уляни Галич...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Як він тільки не мандрував: літаком, автобусом і навіть автостопом, де тільки не ночував: у готелях, хостелах,  житлі, знайденому за допомогою каучсерфінгу, і навіть… просто неба у парку...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Навалою фестивалів на Тернопіллі нині нікого уже не здивуєш. Проте організатори першого фольклорно-мистецького фестивалю “Козафест” торік таки ризикнули...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Краса — не лише страшна сила, а ще й… співоча сила! Це наглядно продемонструвала нова «Міс Україна Всесвіт’2017» 18-річна киянка Яна Краснікова, котра буквально виспівала собі перемогу у конкурсі, що відбувся 10 серпня у Києві...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Тернопільський поет і письменник Василь Махно, який нині живе у США, каже, що він досі нічого не знає про життя...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
20 Серпня
19 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео