Субота, 16 грудня 2017
• Олександр Вільчинський: «Якщо людину любиш, то любиш і її недоліки» • «Золотий м’яч» — знову в Криштіану! • У книгарні «Є» репрезентували книги видавничого центру «Академія» • Василь Ломаченко познущався над «кубинською легендою» • «Кінопрорив» по-тернопільськи, або Все буде кіно! • Районні чиновники вирішили «виїхати на горбі» батьків діток у садочках і посварити громади • Олег Боков чверть століття грає Святого Миколая • Едуард Кольцов: «Усі нові закони, проекти та сервіси Мін’юсту допомагають людям і спрощують їм життя» • Костю жорстоко катували, а потім кинули в криницю… • Сергій Надал: «Військовим на передовій важливо відчувати підтримку з дому» • Збаразький військовий коледж цілодобово забезпечений гарячою водою, і це стало можливим завдяки співпраці з польськими партнерами • «Вбивця мого єдиного сина може утекти до Росії…» • Незгода руйнує, а згода будує • Голова Тернопільської ОДА Степан Барна: «У 2017-ому ми залучили в область більше іноземних інвестицій, ніж за 25 попередніх років» • Щоб приховати замовника, підозрювані у вбивстві Віталія Ващенка говорять про побутовий конфлікт з активістом • Народ вирішив жити по-новому! • В аварії на проспекті Степана Бандери загинула 21-річна Марта Зінчук із Борщова • Священик Олексій Філюк став батьком для 14-річного Віті! • Виступ Саакашвілі в суді • Активісти намагаються прорватися до суду, де мають обрати запобіжний захід для Саакашвілі
У серці Америки – українські вареники!

Опубліковано: 18 Червня о 16:0046



У ресторані Нью-Йорка господиня годує американців варениками за родинним рецептом.


За короткий час невеличкий ресторан у Нью-Йорку прославився на весь світ.  Ідея, що за кілька десятків доларів можна перенестися в дитинство, де все здавалося кращим і смачнішим, приваблює все більше клієнтів.

Джо Скаравелла — власник італійського ресторану «Енотека Марія», який суттєво відрізняється від конкурентів тим, що замість професійних кухарів на роботу Джо наймає винятково… бабусь. Спершу – лише італійських, а з минулого року – господинь з різних куточків світу. До усіх страв, які готують «нонни», так італійською називають бабусь, у власника є лише одна вимога – аби рецепти були автентичними. «Професійні кухарі – чудові. Вони ідуть до школи, важко працюють, аби відшліфувати майстерність. Але вони – першоджерело», — пояснює Джо Скаравелла.

Нині в «Eнотеці» на «ротації» — бабусі із понад 20-ти країн. «Це мало сенс. Спершу я втішав своє серце, коли італійські бабусі готували тут, бо я втратив усіх своїх, — зізнається Джо. – А пізніше я сказав собі: чому б нам не віддати належне й іншим культурам світу?»

Нещодавно працювати у ресторані почала перша «нонна» з України. Журналісти «Голосу Америки» познайомилися із українською господинею ближче.

Алла Крещук – з Одеси. За статусом ще не бабуся, адже своїх онуків поки не має. Але ця умова – не обов’язкова. Головне – аби вміла готувати, хотіла поділитися досвідом і була старшою за 50.

Всі страви в меню пані Алли — за родинними рецептами. «Для мене дуже важливо покласти часник у котлети так, як робила моя мама. І коли мама їх смажила, вони пахли аж до сусідів», — згадує жінка і додає: — Це так тішить, коли ти далеко від своєї рідної країни і маєш можливість приготувати українську страву. Це дуже, дуже приємно!»

Пані Алла у США нещодавно, адаптація далася їй надзвичайно складно. Втім, робота в «Енотеці», попри слабку англійську та іноземне походження, змусила її повірити у власні сили.

«Я в захопленні, що Джо придумав цю ідею для жінок такого віку, як ми, коли хочеться ще щось робити, і є бажання, і хочеться ще жити та пізнавати… У мене наче крила виросли!» — зізнається українська господиня.

Аби встигнути наварити вареників на усіх охочих, допомогти впоратися пані Аллі береться професійний помічник. Йому українська господиня довіряє розкачувати тісто. Ціна за порцію українських вареників з картоплею, які в меню називають «равіолі», — 20 доларів. Стільки ж просять за котлети з пюре і салатом з редькою.  «Я не зацікавлений у вишуканій кулінарії. Мені найбільше подобаються страви, які вигадали через бідність, бо мені здається, що саме ті прості страви – справжні”, — вважає власник ресторану.

Економити Джо навчила мама, яка жила за часів Великої депресії. Нині вона поруч із чоловіком дивиться за сином із старої фотокартки. Щоранку Джо ставить біля світлини батьків келих вина і запалює свічку. Власне, на гроші, які залишила мама, Скаравелла відкрив цей ресторан і назвав її ім’ям.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Світлина від Юрка Веселовського.
Нещодавно опубліковане

Письменник Олександр Вільчинський вважає, що кожна жінка – це досконалість. Чому він так думає, коли насправді знає, що нічого нема досконалого? Сьогодні пан Олександр розповідає «НОВІЙ…» про те, як він розуміє жінок і кохання...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


У протистоянні з Мессі португалець відігрався з 1:4...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Непросто збагнути себе вже інакшими, дати лад емоціям і втриматися від звички по-дитячому сприймати недитячі проблеми...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Українець розпочав бій з іменитим суперником обережно, працював переважно з дальньої дистанції, але значно активізувався у третьому раунді і почав викидати більше ударів, багато з яких досягали мети...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Кіно, кіно, і нічого, окрім кіно, — принаймні на три дні, з 17 до 19 грудня,  упродовж яких місто накриє «КіноХвилею»...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Світлина від Юрка Веселовського.
Теми дня
16 Грудня
15 Грудня
14 Грудня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео