П’ятниця, 20 жовтня 2017
• На Тернопільщині шляховики втілюють нечуваний проект задля безпеки на дорозі • Ігор та Наталія Гуди піднесли Папі Римському літургійну Чашу під час коронації Чудотворної ікони Зарваницької Богородиці у Ватикані • Незважаючи на «тарифну свиню», Тернопіль готовий до опалювального сезону • В Антонівцях відзначили 75-ту річницю створення УПА • Тернопіль — лідер рейтингу інвестиційної ефективності серед усіх міст України • Відео жахливого ДТП у центрі Харкова (18+) • Робота в команді лідера: особливі переваги «АТБ» • Степан Барна: «Медична реформа покликана цілковито змінити систему охорони здоров’я» • Ольга Мазаєва: «Якщо суддя не хоче змінюватися — треба змінювати суддю…» • Сім’я Тимошенко заробляє мільйони на ломбардах • Ніби й не було Революції Гідності… • Історії трьох найстарших мешканців Тернопільщини • Пенсійна «реформа»: що змінилося? • Сутичка Володимира Парасюка та Валерія Гелетея • «Terra Galicia»: Галичина, якої ми не бачили! • Справжнім чоловікам на Покрову від королеви галицької кухні • Співачка Ольга Монастирська: «Знаю ціну заробітчанських грошей, а тому не розумію молодь, яка тут тринькає батьківські кошти» • Прогрес до… печерної доби? • «Жива мова» — крок назустріч. Тернопільських школярів навчали жестової мови • Водій тролейбуса Сергій Шемерда: «Ми працюємо для пасажирів і протягом багатьох років набули хорошу репутацію»
У серці Америки – українські вареники!

Опубліковано: 18 Червня о 16:0042



У ресторані Нью-Йорка господиня годує американців варениками за родинним рецептом.


За короткий час невеличкий ресторан у Нью-Йорку прославився на весь світ.  Ідея, що за кілька десятків доларів можна перенестися в дитинство, де все здавалося кращим і смачнішим, приваблює все більше клієнтів.

Джо Скаравелла — власник італійського ресторану «Енотека Марія», який суттєво відрізняється від конкурентів тим, що замість професійних кухарів на роботу Джо наймає винятково… бабусь. Спершу – лише італійських, а з минулого року – господинь з різних куточків світу. До усіх страв, які готують «нонни», так італійською називають бабусь, у власника є лише одна вимога – аби рецепти були автентичними. «Професійні кухарі – чудові. Вони ідуть до школи, важко працюють, аби відшліфувати майстерність. Але вони – першоджерело», — пояснює Джо Скаравелла.

Нині в «Eнотеці» на «ротації» — бабусі із понад 20-ти країн. «Це мало сенс. Спершу я втішав своє серце, коли італійські бабусі готували тут, бо я втратив усіх своїх, — зізнається Джо. – А пізніше я сказав собі: чому б нам не віддати належне й іншим культурам світу?»

Нещодавно працювати у ресторані почала перша «нонна» з України. Журналісти «Голосу Америки» познайомилися із українською господинею ближче.

Алла Крещук – з Одеси. За статусом ще не бабуся, адже своїх онуків поки не має. Але ця умова – не обов’язкова. Головне – аби вміла готувати, хотіла поділитися досвідом і була старшою за 50.

Всі страви в меню пані Алли — за родинними рецептами. «Для мене дуже важливо покласти часник у котлети так, як робила моя мама. І коли мама їх смажила, вони пахли аж до сусідів», — згадує жінка і додає: — Це так тішить, коли ти далеко від своєї рідної країни і маєш можливість приготувати українську страву. Це дуже, дуже приємно!»

Пані Алла у США нещодавно, адаптація далася їй надзвичайно складно. Втім, робота в «Енотеці», попри слабку англійську та іноземне походження, змусила її повірити у власні сили.

«Я в захопленні, що Джо придумав цю ідею для жінок такого віку, як ми, коли хочеться ще щось робити, і є бажання, і хочеться ще жити та пізнавати… У мене наче крила виросли!» — зізнається українська господиня.

Аби встигнути наварити вареників на усіх охочих, допомогти впоратися пані Аллі береться професійний помічник. Йому українська господиня довіряє розкачувати тісто. Ціна за порцію українських вареників з картоплею, які в меню називають «равіолі», — 20 доларів. Стільки ж просять за котлети з пюре і салатом з редькою.  «Я не зацікавлений у вишуканій кулінарії. Мені найбільше подобаються страви, які вигадали через бідність, бо мені здається, що саме ті прості страви – справжні”, — вважає власник ресторану.

Економити Джо навчила мама, яка жила за часів Великої депресії. Нині вона поруч із чоловіком дивиться за сином із старої фотокартки. Щоранку Джо ставить біля світлини батьків келих вина і запалює свічку. Власне, на гроші, які залишила мама, Скаравелла відкрив цей ресторан і назвав її ім’ям.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Перший об’єкт системи уповільнення буде біля села Плоске на трасі Н-02/М-06/ (колишня Р-32)...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


На площі Святого Петра у Ватикані відбулась Свята Літургія, на якій була копія Чудотворної ікони Зарваницької Богородиці. Месу очолив Святіший Отець Франциск. Під час багатотисячного дійства, за яким в інтернеті спостерігав увесь світ, Папа Римський благословив корони, що були почеплені на ікону з Тернопільщини...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


“Бабине літо” подарувало тернополянам кілька теплих днів. Цей час використовується для продовження робіт, які повинні знизити енергоспоживання...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Два дні, 13-14 жовтня, у повстанському лісі за селом Антонівці Шумського району тривав фестиваль-реконструкція «Луни повстанського краю»...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


За підсумками І-го кварталу 2017 року, Тернопіль уже демонстрував максимальну інвестиційну ефективність, отримавши тоді 215 балів, проте такого високого результату, як цього разу, місто досягло вперше...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
20 Жовтня
19 Жовтня
18 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео