Середа, 25 квітня 2018
• Онищенко анонсував компромат на Ситника • Рамки — в голові • Після 35 років подружжя дізнався, що 9 дітей… не його • Маленький принц – до дня народження королеви • «Еротичні фото зрушують стосунки з місця, щоб вони не костеніли» Фотостудії Іри та Юри Зелененьких – 10 років! • Відзначили лауреатів обласного футзального сезону • «Нива» нарешті перемогла • Дівчата – на мільйон • Нові циркуляційні насоси дозволяють двом тернопільським котельням економити до мільйона гривень на місяць • Щоб дім став теплішим Як тернополянам скористатися програмою «теплих кредитів» • Антикорупційний суд в Україні: створити не можна ігнорувати • Вісім місяців в окопах на «нульовій»… Анатолій Карпець із Заліщиків пішов воювати, щоб підмінити свого брата-кіборга • Медична реформа знизу: у тернопільських лікарнях створюють домашні умови для лікування • Тернопіль розвивається за Генеральним планом та із врахуванням думки громади • Володимир Гройсман: «Закон про жорстке покарання за підкуп виборців дозволить отримати нову якість нардепів» • Оксана Муха: «Мені нецікаво бути співачкою однієї пісні» • Автокефалія Православної церкви в Україні чи «великий пшик» по-новому? • Олексія Станька відпустили під домашній арешт • Олександра Бартків: «У день вибуху на ЧАЕС я саме закінчила ремонт у квартирі в Прип’яті…» • Школярка з Тернопільщини – одна з найкращих на міжнародному літературному конкурсі
У солодкому очікуванні

Опубліковано: 10 Лютого о 18:00 41


Три кулінарні ідеї до Свята закоханих.


Сердечка з безе

4 білки, 1 склянка дрібного цукру або цукрової пудри, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 200 мл жирних вершків, 200 г малини.

Збити білки з цукром і лимонною кислотою на великій швидкості міксера до білої стійкої піни. Наприкінці тонкою цівкою всипати крохмаль і збивати до гладкого стану білкової маси. На папері для випічки за допомогою трафарету намалювати сердечка і викласти пергамент на деко. Наповнити кулінарний мішок із фігурною насадкою збитим білком і акуратно витиснути суміш по контуру сердечок, починаючи із зовнішнього боку і потім заповнюючи середину. Відправити безе у розігріту до 100°C духовку і висушувати  приблизно 1,5-2 години. Потім вимкнути духовку і дати охолонути безе при закритих дверцятах. Готові безе мають бути сухими і крихкими ззовні та всередині.

Для крему збити охолоджені вершки з 1 ст. ложкою цукрової пудри до стійкої піни і прикрасити ними безе зверху тонким шаром. Готові сердечка-безе прикрасити ягідками малини.

Желейний пиріг

Для тіста: 2 яйця, 50 г вершкового масла, 120 г борошна,100 г цукрової пудри, 10 г розпушувача, 3 ст. ложки води, щіпка солі.

Для начинки: 400 г жирного домашнього сиру, 100 мл молока, 100 г вершків, 120 г цукрової пудри, 0,5 лимона,10 г желатину, 0,5 пакета (45 г) фруктового желе, 200 мл води, желейні кондитерські прикраси.

Відокремити білки від жовтків і збити у круту піну. Жовтки розтерти з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім додати збиті білки і замісити тісто. Викласти тісто у змащену маслом форму-сердечко і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Готовий корж охолодити, не дістаючи з форми.

Замочити желатин і розвести у теплому молоці. З лимона зняти цедру і витиснути сік. Збити вершки. З’єднати домашній сир, цукрову пудру, цедру та сік лимона і збити блендером. Додати у масу молоко з желатином і перемішати. Потім ввести вершки і знову збити усе разом. Навколо форми з готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і поставити у холодильник на 3 години.

Приготувати заливку. У гарячу кип’ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного розчинення і, коли охолоне, залити пиріг. Знову поставити у холодне місце для застигання. Потім видалити бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами за смаком.

Десерт  «М’ята у горщиках»

10 шт. шоколадного печива «Артемон», 100 г чорного шоколаду, 0,25 скл. цукру, 1,25 скл. жирних вершків, 1,25 скл. молока (склянка 200 мл), 2,5 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 2,5 ч. л. какао-порошку, 1 ч. л. ванільного цукру, дрібка солі, пучок свіжої м’яти.

Перемішати сухі складники – цукор, ванільний цукор, крохмаль, сіль та какао. Окремо змішати вершки та молоко. Пересипати суху суміш в каструльку, залити її 1 скл. молочно-вершкової суміші, ретельно вимішати до повного розчинення крохмалю. Додати решту рідкої суміші, перемішати і поставити на середній вогонь. Довести до загустіння, постійно помішуючи. Подрібнити шоколад. Додати його до суміші, перемішати до однорідності. Додати масло, знову перемішати. Зняти з вогню. Коли злегка охолоне, розлити у склянки.

Подрібнити печиво в блендері. У кожну склянку насипати крихту печива, а перед самою подачею прикрасити десерт гілочкою м’яти.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Депутат-втікач Олександр Онищенко заявив, що не говорив з директором НАБУ Артемом Ситником про "плівки" і пригрозив йому компроматом...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:58


Я хочу виховувати своїх дітей сама, хвилюватись не за майно, а за те, що справді важливо...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:51


Професор марокканського міста Сіді-Сліман був одружений 35 років, за цей час у них з дружиною народилося 9 дітей...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:11


21 квітня королеві Великобританії Єлизаветі ІІ виповнилося 92 роки, а через два дні з’явився на світ ще один її правнук: британський принц Вільям і герцогиня Кембриджська Кетрін Міддлтон 23-го квітня стали батьками втретє...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:09


Ось уже 10 років поспіль Ірина та Юрій Зелененькі за допомогою фотоапарата та власного неповторного креативного бачення закарбовують найкращі життєві миттєвості багатьох тернополян – маленьких і дорослих, відомих і не дуже...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 17:06



Теми дня
25 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео