Вівторок, 19 лютого 2019
• Роксолана вже не та • У Тернополі формують нову концепцію транспортної мережі: на вулиці виїдуть великогабаритні автобуси • Медицина Тернопілля крізь призму обласного бюджету на 2019 рік • Премія імені Петра Сороки: перші лауреати • Невже їй справді 50?! • На Тернопільщині діють різні програми підтримки учасників бойових дій • Яценюк іде в прем’єри • Президент Петро Порошенко: «Ми йдемо своїм шляхом, і цей шлях — до членства України в ЄС і НАТО» • Тернопіль прощається з отцем Анатолієм Зінкевичем (фото,відео) • Підозрюваний у вбивстві: «Ми знали, що Ващенко комусь заважав…» • Два кольори українства: Дмитро Павличко написав вірш-присвяту Президентові Петру Порошенку • Сергій Надал: «Відповідальність — наша національна риса» • «Ми провели романтичний вечір у римських термах. Це був мій найпрекрасніший день народження!» • «Тернопільська пісня» розвернула на «Голосі…» суддівські крісла • Чи полетять «голуби миру» на «Євробачення»? • Здолати бідність в Україні за п’ять років • «Поки водій був у супермаркеті, викрали його Toyota Land Cruiser…» • «Винні у смерті двох дітей повинні сидіти в тюрмі!» • На Руській і надалі буде аптека, попри маніпуляції недобросовісного орендаря • Юлія Тимошенко на Тернопільщині говорила про мир, духовність та перемогу
У солодкому очікуванні

Опубліковано: 10 Лютого о 18:00 43


Три кулінарні ідеї до Свята закоханих.


Сердечка з безе

4 білки, 1 склянка дрібного цукру або цукрової пудри, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 200 мл жирних вершків, 200 г малини.

Збити білки з цукром і лимонною кислотою на великій швидкості міксера до білої стійкої піни. Наприкінці тонкою цівкою всипати крохмаль і збивати до гладкого стану білкової маси. На папері для випічки за допомогою трафарету намалювати сердечка і викласти пергамент на деко. Наповнити кулінарний мішок із фігурною насадкою збитим білком і акуратно витиснути суміш по контуру сердечок, починаючи із зовнішнього боку і потім заповнюючи середину. Відправити безе у розігріту до 100°C духовку і висушувати  приблизно 1,5-2 години. Потім вимкнути духовку і дати охолонути безе при закритих дверцятах. Готові безе мають бути сухими і крихкими ззовні та всередині.

Для крему збити охолоджені вершки з 1 ст. ложкою цукрової пудри до стійкої піни і прикрасити ними безе зверху тонким шаром. Готові сердечка-безе прикрасити ягідками малини.

Желейний пиріг

Для тіста: 2 яйця, 50 г вершкового масла, 120 г борошна,100 г цукрової пудри, 10 г розпушувача, 3 ст. ложки води, щіпка солі.

Для начинки: 400 г жирного домашнього сиру, 100 мл молока, 100 г вершків, 120 г цукрової пудри, 0,5 лимона,10 г желатину, 0,5 пакета (45 г) фруктового желе, 200 мл води, желейні кондитерські прикраси.

Відокремити білки від жовтків і збити у круту піну. Жовтки розтерти з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім додати збиті білки і замісити тісто. Викласти тісто у змащену маслом форму-сердечко і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Готовий корж охолодити, не дістаючи з форми.

Замочити желатин і розвести у теплому молоці. З лимона зняти цедру і витиснути сік. Збити вершки. З’єднати домашній сир, цукрову пудру, цедру та сік лимона і збити блендером. Додати у масу молоко з желатином і перемішати. Потім ввести вершки і знову збити усе разом. Навколо форми з готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і поставити у холодильник на 3 години.

Приготувати заливку. У гарячу кип’ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного розчинення і, коли охолоне, залити пиріг. Знову поставити у холодне місце для застигання. Потім видалити бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами за смаком.

Десерт  «М’ята у горщиках»

10 шт. шоколадного печива «Артемон», 100 г чорного шоколаду, 0,25 скл. цукру, 1,25 скл. жирних вершків, 1,25 скл. молока (склянка 200 мл), 2,5 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 2,5 ч. л. какао-порошку, 1 ч. л. ванільного цукру, дрібка солі, пучок свіжої м’яти.

Перемішати сухі складники – цукор, ванільний цукор, крохмаль, сіль та какао. Окремо змішати вершки та молоко. Пересипати суху суміш в каструльку, залити її 1 скл. молочно-вершкової суміші, ретельно вимішати до повного розчинення крохмалю. Додати решту рідкої суміші, перемішати і поставити на середній вогонь. Довести до загустіння, постійно помішуючи. Подрібнити шоколад. Додати його до суміші, перемішати до однорідності. Додати масло, знову перемішати. Зняти з вогню. Коли злегка охолоне, розлити у склянки.

Подрібнити печиво в блендері. У кожну склянку насипати крихту печива, а перед самою подачею прикрасити десерт гілочкою м’яти.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Мер’єм Узерлі зважилася на радикальну зміну іміджу...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00


Минулого року відбулося комплексне дослідження існуючої транспортної мережі Тернополя. На основі цього мерії були надані пропозиції для формування нової. Наразі триває її активне обговорення...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


З метою забезпечення потреби в повному обсязі з оплати комунальних послуг та енергоносіїв за рахунок доходів обласного бюджету передбачено 5,2 млн. гривень ...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


«Денники» Петра Сороки стали помітним явищем у літературному житті країни...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Дженніфер Еністон запросила на ювілей екс-чоловіка...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00



Теми дня
19 Лютого
18 Лютого
15 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео