Понеділок, 25 червня 2018
• Мешканці Тернополя заборгували за гарячу воду 47 мільйонів гривень • Перевагу в дитячих садках Тернополя надаватимуть дітям з місцевою реєстрацією. Сьогодні це – вже загальноукраїнська тенденція… • П’ять сільських рад дали згоду на об’єднання з Тернополем • «Чорний ліс» — вишнева спокуса • Чужа дружина хороша на відстані • Меморандум про відзначення наступного року 100-річчя Чортківської офензиви підписали представники Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей • Виставка тернопільського художника «відчинила» столичні Золоті Ворота • Грудьми — на Америку! Українська модель підкорює США • До друку готують книгу пам’яті про Богдана Хаварівського «Усі ми будемо в архіві…» • Тернопільська область долучилася до проекту Марини Порошенко із впровадження інклюзивної освіти • «Ні — поліцейському свавіллю!» • Олег Тягнибок: «Цей день – це свято української перемоги!» • На двох колесах через Америку! • «Артемка можна було врятувати, якби лікарі вчасно поставили діагноз…» • «Союзянки – це Українки з великої літери» • У Києві тепер росте дерево пам’яті Сергія Сірого • Стриптиз для «леді Ю»: перед Тимошенко оголився чоловік • «Не хотів бути «диванним» патріотом!»Після важкої недуги відійшов у засвіти учасник АТО Михайло Марчук із Ланівців • Сесія Тернопільської міськради: депутати підтримали талановитих випускників і розглянули ще майже 300 питань • Тернополянин хотів стати канадійцем завдяки… OLX
У солодкому очікуванні

Опубліковано: 10 Лютого о 18:00 41


Три кулінарні ідеї до Свята закоханих.


Сердечка з безе

4 білки, 1 склянка дрібного цукру або цукрової пудри, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 200 мл жирних вершків, 200 г малини.

Збити білки з цукром і лимонною кислотою на великій швидкості міксера до білої стійкої піни. Наприкінці тонкою цівкою всипати крохмаль і збивати до гладкого стану білкової маси. На папері для випічки за допомогою трафарету намалювати сердечка і викласти пергамент на деко. Наповнити кулінарний мішок із фігурною насадкою збитим білком і акуратно витиснути суміш по контуру сердечок, починаючи із зовнішнього боку і потім заповнюючи середину. Відправити безе у розігріту до 100°C духовку і висушувати  приблизно 1,5-2 години. Потім вимкнути духовку і дати охолонути безе при закритих дверцятах. Готові безе мають бути сухими і крихкими ззовні та всередині.

Для крему збити охолоджені вершки з 1 ст. ложкою цукрової пудри до стійкої піни і прикрасити ними безе зверху тонким шаром. Готові сердечка-безе прикрасити ягідками малини.

Желейний пиріг

Для тіста: 2 яйця, 50 г вершкового масла, 120 г борошна,100 г цукрової пудри, 10 г розпушувача, 3 ст. ложки води, щіпка солі.

Для начинки: 400 г жирного домашнього сиру, 100 мл молока, 100 г вершків, 120 г цукрової пудри, 0,5 лимона,10 г желатину, 0,5 пакета (45 г) фруктового желе, 200 мл води, желейні кондитерські прикраси.

Відокремити білки від жовтків і збити у круту піну. Жовтки розтерти з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім додати збиті білки і замісити тісто. Викласти тісто у змащену маслом форму-сердечко і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Готовий корж охолодити, не дістаючи з форми.

Замочити желатин і розвести у теплому молоці. З лимона зняти цедру і витиснути сік. Збити вершки. З’єднати домашній сир, цукрову пудру, цедру та сік лимона і збити блендером. Додати у масу молоко з желатином і перемішати. Потім ввести вершки і знову збити усе разом. Навколо форми з готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і поставити у холодильник на 3 години.

Приготувати заливку. У гарячу кип’ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного розчинення і, коли охолоне, залити пиріг. Знову поставити у холодне місце для застигання. Потім видалити бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами за смаком.

Десерт  «М’ята у горщиках»

10 шт. шоколадного печива «Артемон», 100 г чорного шоколаду, 0,25 скл. цукру, 1,25 скл. жирних вершків, 1,25 скл. молока (склянка 200 мл), 2,5 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 2,5 ч. л. какао-порошку, 1 ч. л. ванільного цукру, дрібка солі, пучок свіжої м’яти.

Перемішати сухі складники – цукор, ванільний цукор, крохмаль, сіль та какао. Окремо змішати вершки та молоко. Пересипати суху суміш в каструльку, залити її 1 скл. молочно-вершкової суміші, ретельно вимішати до повного розчинення крохмалю. Додати решту рідкої суміші, перемішати і поставити на середній вогонь. Довести до загустіння, постійно помішуючи. Подрібнити шоколад. Додати його до суміші, перемішати до однорідності. Додати масло, знову перемішати. Зняти з вогню. Коли злегка охолоне, розлити у склянки.

Подрібнити печиво в блендері. У кожну склянку насипати крихту печива, а перед самою подачею прикрасити десерт гілочкою м’яти.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Уже з початку наступного місяця обласний центр може залишитися без гарячої води
...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Оскільки місцеві громади залишилися фактично на самофінансуванні, у них нема іншого виходу, як провести облік всіх дітей, які проживають на території громади, щоб розуміти, скільки потрібно на це коштів...


Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


Згідно з рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради, мешканці населених пунктів, які виявили згоду на об’єднання із Тернополем в об’єднану територіальну громаду, отримуватимуть пільги і соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


Торт «Чорний ліс» або, як його ще називають, шварцвальдський вишневий торт, — один з найпопулярніших десертів у світі...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Десять років забороненого життя. Все, звичайно, стабілізується. Навіть у коханців. Просто заборонений плід завжди солодший, ніж звичний. Той, який і зривати не треба – тільки простягни руку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00



Теми дня
25 Червня
23 Червня
22 Червня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео