Неділя, 28 листопада 2021
• М’ясо чи риба? • 27 листопада на Театральному майдані Тернополя відбудеться всеукраїнська акція «Запали свічку» • На Зборівщині під колесами автомобіля загинув хлопчик • Мешканець Теребовлянщини розіслав інтимні фото 16-річної сусідки її друзям • Не стало відомого теребовлянського бізнесмена і політика Юрія Дзюбана • Шанс на життя, яким не можна знехтувати • Із боржниками КП «Тернопіль-міськтеплокомуненерго» працює виконавча служба • Господар будівельного майданчика • Тернопіль проходить нову хвилю пандемії поза «червоною зоною» • Не стало колишнього міського голови Тернополя Богдана Левківа • 10-місячна Юліанка з Тернополя потребує допомоги • Файне місто показує всій Україні приклад енергоефективності • До кінця року до обласного центру привезуть п’ять тролейбусів Škoda • На Театральному майдані розпочалися роботи зі встановлення головної новорічної ялинки міста • Сергій Надал: «Самоорганізація врятувала Україну у 2014 році, врятує й сьогодні» • Викинули тіло кременчанина в цистерну на свинофермі • Танці… до талант-шоу доведуть, або Як тернопільські танцюристи «Україна має талант» підкорили! • Майданівець Петро Жовтовський: «Майстер із Канади зробив мені подарунок — оздобив очний протез тризубом!» • Михайло Головко: «Впевнений, все, що ми зробили за рік і робимо нині, у майбутньому дасть для розвитку Тернопільського краю потужні плоди» • Десять ударів ножем, щоб не повертати 2 тисячі доларів…
Улюблений смак на новий лад

Опубліковано: 23 Січня о 8:00 41


Приготуйте для рідних у вихідні.


Закуска «Лінива шуба»
5 яєць, 1 цибулина, 1 морквина, 1 буряк, 200 г оселедця, майонез, зелень за смаком.
Відварити яйця, буряк, моркву. Розрізати охолоджені яйця на половинки, розім’яти жовтки виделкою. Дрібно нарізати цибулю. Почистити овочі і натерти їх на тертці з великими вічками. З’єднати жовтки з цибулею, морквою і буряком. Додати майонез. Оселедець розрізати на скибочки.
У яєчні човники викласти овочеву суміш. Зверху розмістити шматочки оселедця і прикрасити зеленню.
Печінковий торт
1 кг печінки (можна і курячу, і яловичу), 2 яйця, 1 цибулина, борошно (приблизно 150-200 г), сіль, перець.
Для начинки: майонез (найкраще – домашній), 2 великі цибулини, 3 більші морквини, 5 зубців часнику, сіль, перець, зелень.
Печінку добре вимити, висушити і пропустити через м’ясорубку разом з цибулею. Додати сюди збиті яйця, борошно, спеції. Смажити печінкові млинці.
Окремо на сковорідці обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву, потерту на тертці з великими вічками, і все довести до готовності. Коли охолоне, додати часник, пропущений через часникодавку, майонез і спеції.
Перемастити цією масою кожен млинець. Тортик залишити на столі бодай на годину. Прикрасити за смаком.
Крабовий салат по-новому
Приготуйте легкий салат з крабовими паличками, який за смаком кардинально відрізняється від класичного крабового салату. Готувати його дуже просто і швидко, жоден з компонентів не піддається термообробці. Для цього салату застосовується певна нарізка – всі інгредієнти треба нарізати тонкою соломкою. В салаті також переважає насичений червоний колір завдяки поєднанню крабових паличок, помідорів і червоного болгарського перцю. Такий салат буде доречний як для святкового меню, так і для повсякденної трапези.
200 г крабових паличок, 1 болгарська солодка червона перчина, 4 помідори, 200 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, 2 ст. л. майонезу, сіль, перець за смаком.
Крабові палички заздалегідь дістати з морозилки, щоб вони повністю розморозились і стали м’якими. Крабові палички нарізати тонкими смужками. Обов’язково вибирайте крабові палички доброї якості, адже саме від них залежить основний смак страви. Вони повинні бути насиченого червоного кольору, легко розділятися на окремі шари.
Болгарську перчину розрізати на дві поздовжні половинки, видалити плодоніжки, насіння і тонкі прожилки всередині. М’якоть обполоснути, промокнути серветкою і також нарізати тонкою соломкою.
Помідори помити, розрізати навпіл. Видалити соковиту середину за допомогою чайної ложки або ножа. Щільну частину помідорів нарізати смужками.
Сир твердих сортів натерти на тертці з великими вічками.
Всі підготовлені інгредієнти викласти в глибоку ємність, додати майонез і подрібнений зубчик часнику. Часник також можна спочатку перемішати з майонезом і вже отриманим соусом заправити салат. Суміш посолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Три ідеї для основної страви...


Рубрика: Опубліковано: о 8:00


У національний пам'ятний день в Україні - День пам'яті жертв Голодомору 1921-1922, 1932-1933 та 1946-1947 років, що припадає на четверту суботу листопада, у Тернополі проведуть поминальні заходи...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:48


З важкими тілесними ушкодженнями бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала неповнолітнього жителя Зборівської територіальної громади. Травми чотирнадцятирічний хлопець отримав в результаті автопригоди. Аварія трапилася 24 листопада близько 20:00 на автодорозі Почаїв-Зборів, неподалік села Млинівці...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


Від 2 до 12 років позбавлення волі загрожує 30-річному жителю колишнього Теребовлянського району. Чоловікові інкримінують розповсюдження дитячої порнографії...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:00


Помер відомий на Тернопільщині підприємець, громадський діяч, депутат Тернопільської обласної ради 6-го скликання Юрій Дзюбан...


Рубрика: Опубліковано: о 14:56



Теми дня
28 Листопада
27 Листопада
26 Листопада
25 Листопада
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео