Четвер, 24 травня 2018
• Сергій Надал: «Незалежній державі потрібні герої і символи» • «Нива» відновила виступи, але знову програла • Випав із п’ятого поверху військкомату… • Степан Барна: «Масштаби Інвестиційного форуму’2018 значно перевищують попередні» • Якщо вам вже навіть трішки за 30, є надія вийти заміж за принца! • Тарас Юрик: «Я з футболом усе життя» • «У Почаєві «вкоренився» маленький Янукович у спідниці..» • На день народження Даніеля вкусив… скажений кріт! • Тернопільський МакДональдз — сучасний ресторан з послугою МакДрайв • Наталія Яворська: «Володимир міг би жити, якби не байдужість та недбальство лікарів…» • Андре Тан: «Жінки – зефіринки, які хочеться з’їсти відразу» • У Тернополі – «Podolyany Fashion’2018» • Зірка в обіймах змія • З малої «КіноХвильки» — великий фест! • Найкрасивіший чоловік планети – українець! • Віктор Куценко: «Нині новонародженим дітям, які ще 20 років тому були при-речені, у більшості випадків вдається надавати ефективну допомогу» • КайФАЙНЕмо? • Нове коло судового пекла… • У Варшаві побили заробітчанина з Тернопільщини • Стрілянина біля бару «Каріна» у Тернополі
Вітамінна бомба — чорна смородина

Опубліковано: 2 Липня о 18:00 338


Ягода чорної смородини — це справжня «вітамінна бомба» для людського організму. У її складі величезна кількість вітамінів С, В1, РР, а також ціла низка корисних мікроелементів і мінералів.


З’ївши лише дві ложки чорної смородини в будь-якому вигляді, людина забезпечить собі добову норму корисних речовин основного ряду. Причому чорну смородину можна сміливо заготовляти на зиму, адже вона буде так само корисна, як і свіжа.

З чорної смородини варять всілякі компоти, желе, джеми, її заморожують, але найпоширеніший спосіб заготівлі — смачнюще варення. До вашої уваги кілька основних рецептів його приготування.

Для варення найкраще підбирати великоплідні сорти чорної смородини — такі, як Дачниця, Екзотика, Дубровська, Добриня. Великі ягоди швидше обробити (перебрати, помити), тому підготовчий процес займе набагато менше часу. Слід також врахувати товщину шкірки ягід. Для варення і компотів більше підійдуть сорти з тонкою шкіркою, а ось для заморозки — навпаки з товстою. Для варення беруть добре дозрілу смородину, її необхідно акуратно обірвати з кистей, прибираючи зіпсовані і пом’яті ягоди, і скласти в друшляк. Потім промити під холодною водою і зцідити зайву вологу. Тепер можна приступати до основного.


Смородина з цукром

Ягоди – 1 кг;
Цукор – 1,7 кг.

Великі ягоди смородини підготувати, як описано вище. Розстелити їх на рушник і ретельно висушити протягом кількох годин. Потім висипати смородину в миску по дві жменьки і розім’яти кожну порцію товкачем.
У чисту каструлю перекласти ягідну масу, додати півкілограма цукру і розмішувати до повного розчинення цукрових кристалів. Потім додати решту цукру і відставити убік до повного його розчинення, періодично перемішуючи протягом дня.

Коли весь цукор розчиниться, варення потрібно розподілити по сухим баночках і накрити кришками. Таке варення повинно зберігатися на полиці холодильника.


Джем

Чорна смородина — 14 склянок;
Цукор — 18 склянок;
Вода — 3 склянки.

Щоб приготувати таке варення, для початку потрібно зварити сироп. У каструлі змішуємо воду і половину норми цукру, варимо сироп до прозорого стану. У киплячий сироп висипаємо підготовлену смородину і проварюємо п’ять хвилин. Вогонь виключаємо і засипаємо решту цукру. Варення ретельно вимішуємо дерев’яною лопаткою протягом десяти хвилин. Варення гарячим розливаємо у стерильні баночки, закриваємо стерильними капроновими кришками і зберігаємо в холоді.


Смородина з медом

Чорна смородина — 0,5 кг;
Цукор — 1 склянка;
Мед — 2 ч. ложечки;
Вода — 1 склянка.

Ягідки смородини перебрати і помити. Знову варимо сироп. До нього покласти мед і повільно довести до температури кипіння, не забуваючи помішувати. Після цього додати підготовлену смородину і варити хвилин десять, знімаючи пінку. Відставити готове варення і дати охолонути.

Холодне варення розлити у стерилізовані баночки і закатати. Помістити в тепле місце на 24 години, а потім відправити в темне і прохолодне приміщення для зберігання.


Смородина з бананами

Смородина — 0,5 кг;
Цукор — 0,5 кг;
Стиглі банани — 0,5 кг.

У чашу блендера відправляємо ягоди і цукор і збиваємо до повного розчинення цукру. Банани чистимо і нарізаємо кубиками, викладаємо їх в блендер і збиваємо до однорідності. Отриману масу викладаємо у стерильні банки, закриваємо і зберігаємо в холодильнику. Це ароматне варення має мусову консистенцію і не розтікається, якщо мастити його на хліб.


Смородина з яблуками

Четвертинка лимона;
Цукор — 400 г;
Яблука — 300 г;
Чорна смородина — 300 г.

Смородину перебираємо, миємо і викладаємо в чашу кухонного комбайна або блендера, туди ж висипаємо цукор і подрібнюємо до однорідного стану. Суміш виливаємо в каструльку з товстим дном і кип’ятимо 5 хвилин. Яблука миємо, виймаємо серцевину і ріжемо часточками. З чверті лимона вичавлюємо сік і змішуємо з невеликою кількістю води. Цією водою заливаємо підготовлені яблука, щоб вони не потемніли.

Коли смородинове пюре трохи провариться, всипати в каструлю яблука і варити чверть години на слабенькому вогні.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

23 травня в Україні відзначають День героїв на честь усіх вояків, які боролися за Україну...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


Після скандальних подій матчу «Нива» — «Агробізнес» і заяви тернопільського клубу про зняття з першості України минуло два тижні...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:08


— Слідчо-оперативна група, виїхавши на місце події, з’ясувала, що 26-річний мешканець Бережан, намагаючись через вікно вбиральні самовільно покинути призовний пункт...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:02


«Інвестиції та інновації як запорука розвитку регіону» — під таким гаслом проходитиме щорічний інвестиційний форум «Тернопільщина INVEST’2018»...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:29


Як Гаррі і Меган одружувалися...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:27



Теми дня
23 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео