Середа, 15 серпня 2018
• Степан Барна: «Фестиваль «Дзвони Лемківщини демонструє, що ми не збираємося відмовлятися від самоідентичності й історичної пам’яті» • Друга після Марчука: “Наречена” Олесі Гудими Стала маркою • Тернопільська Алея зірок поповниться новими іменами • “Карту тернополянина” безкоштовно отримають всі тернопільські першокласники • Україна поступилася Італії в першому матчі домашнього Євро-2018 з міні-футболу • Легкова автівка врізалася у комбайн: водій загинув, пасажирка у реанімації • “Тернопільську Зайцеву” судитимуть? • Героям Небесної Сотні та Володимиру Стаюрі присвоїли звання “Почесний громадянин Тернопільської області” • Або не йди, або не повертайся • Тернопільська легкоатлетка отримала бронзу на чемпіонаті Європи • Пересувний цирк з тваринами відтепер під забороною • Дружина Шумахера придбала віллу на Майорці • Птах щастя • На Тернопільщині створено нову територіальну громаду • Володимир Кличко і Хайден Панеттьєрі розлучилися? • Вандали на дорогах наражають мешканців Тернопілля на небезпеку • «Дуже хочу до татка на руки…» • Смертельна аварія в Чорткові: загинула 8-річна Анжеліка • Непокаране зло зростає: хто стоїть за нападами на активістів • «Я вам покажу, як управляти країною», або Mercedes для дружини Гройсмана
Вітамінна бомба — чорна смородина

Опубліковано: 2 Липня о 18:00 846


Ягода чорної смородини — це справжня «вітамінна бомба» для людського організму. У її складі величезна кількість вітамінів С, В1, РР, а також ціла низка корисних мікроелементів і мінералів.


З’ївши лише дві ложки чорної смородини в будь-якому вигляді, людина забезпечить собі добову норму корисних речовин основного ряду. Причому чорну смородину можна сміливо заготовляти на зиму, адже вона буде так само корисна, як і свіжа.

З чорної смородини варять всілякі компоти, желе, джеми, її заморожують, але найпоширеніший спосіб заготівлі — смачнюще варення. До вашої уваги кілька основних рецептів його приготування.

Для варення найкраще підбирати великоплідні сорти чорної смородини — такі, як Дачниця, Екзотика, Дубровська, Добриня. Великі ягоди швидше обробити (перебрати, помити), тому підготовчий процес займе набагато менше часу. Слід також врахувати товщину шкірки ягід. Для варення і компотів більше підійдуть сорти з тонкою шкіркою, а ось для заморозки — навпаки з товстою. Для варення беруть добре дозрілу смородину, її необхідно акуратно обірвати з кистей, прибираючи зіпсовані і пом’яті ягоди, і скласти в друшляк. Потім промити під холодною водою і зцідити зайву вологу. Тепер можна приступати до основного.


Смородина з цукром

Ягоди – 1 кг;
Цукор – 1,7 кг.

Великі ягоди смородини підготувати, як описано вище. Розстелити їх на рушник і ретельно висушити протягом кількох годин. Потім висипати смородину в миску по дві жменьки і розім’яти кожну порцію товкачем.
У чисту каструлю перекласти ягідну масу, додати півкілограма цукру і розмішувати до повного розчинення цукрових кристалів. Потім додати решту цукру і відставити убік до повного його розчинення, періодично перемішуючи протягом дня.

Коли весь цукор розчиниться, варення потрібно розподілити по сухим баночках і накрити кришками. Таке варення повинно зберігатися на полиці холодильника.


Джем

Чорна смородина — 14 склянок;
Цукор — 18 склянок;
Вода — 3 склянки.

Щоб приготувати таке варення, для початку потрібно зварити сироп. У каструлі змішуємо воду і половину норми цукру, варимо сироп до прозорого стану. У киплячий сироп висипаємо підготовлену смородину і проварюємо п’ять хвилин. Вогонь виключаємо і засипаємо решту цукру. Варення ретельно вимішуємо дерев’яною лопаткою протягом десяти хвилин. Варення гарячим розливаємо у стерильні баночки, закриваємо стерильними капроновими кришками і зберігаємо в холоді.


Смородина з медом

Чорна смородина — 0,5 кг;
Цукор — 1 склянка;
Мед — 2 ч. ложечки;
Вода — 1 склянка.

Ягідки смородини перебрати і помити. Знову варимо сироп. До нього покласти мед і повільно довести до температури кипіння, не забуваючи помішувати. Після цього додати підготовлену смородину і варити хвилин десять, знімаючи пінку. Відставити готове варення і дати охолонути.

Холодне варення розлити у стерилізовані баночки і закатати. Помістити в тепле місце на 24 години, а потім відправити в темне і прохолодне приміщення для зберігання.


Смородина з бананами

Смородина — 0,5 кг;
Цукор — 0,5 кг;
Стиглі банани — 0,5 кг.

У чашу блендера відправляємо ягоди і цукор і збиваємо до повного розчинення цукру. Банани чистимо і нарізаємо кубиками, викладаємо їх в блендер і збиваємо до однорідності. Отриману масу викладаємо у стерильні банки, закриваємо і зберігаємо в холодильнику. Це ароматне варення має мусову консистенцію і не розтікається, якщо мастити його на хліб.


Смородина з яблуками

Четвертинка лимона;
Цукор — 400 г;
Яблука — 300 г;
Чорна смородина — 300 г.

Смородину перебираємо, миємо і викладаємо в чашу кухонного комбайна або блендера, туди ж висипаємо цукор і подрібнюємо до однорідного стану. Суміш виливаємо в каструльку з товстим дном і кип’ятимо 5 хвилин. Яблука миємо, виймаємо серцевину і ріжемо часточками. З чверті лимона вичавлюємо сік і змішуємо з невеликою кількістю води. Цією водою заливаємо підготовлені яблука, щоб вони не потемніли.

Коли смородинове пюре трохи провариться, всипати в каструлю яблука і варити чверть години на слабенькому вогні.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Про підсумки фестивалю, а також інші нагальні проблеми у житті області ми говорили з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


Привід для урочистостей більш ніж вагомий - введення в обіг поштових марок із зображенням картини Олесі Гудими "Наречена"...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 15:27


Зірки встановлюватимуть вздовж приміщення Державного архіву у напрямку до Майдану Волі...


Рубрика: Опубліковано: о 18:00


За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, картки отримають понад 3 тис. першокласників...


Рубрика: Опубліковано: о 14:00


Україна приймає Євро-2018 з міні-футболу. Нещодавно господарі турніру зустрічалися з Італією
...


Рубрика: Опубліковано: о 10:00



Теми дня
15 Серпня
14 Серпня
13 Серпня
10 Серпня
9 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео