Четвер, 28 березня 2024
• У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу • Стрім із… лелечого гнізда • Віртуальна подруга шантажувала інтимними фотографіями
Яблучний пиріг «Ніжність»

Опубліковано: 21 Серпня о 18:00 1691


Випікати при температурі 180 С приблизно годину. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


Тісто: 250 г вершкового масла, 150 г цукру, 0,5 скл. кукурудзяного борошна, 2,5 скл. пшеничного борошна, 4 яйця, 2 ч. л. розпушувача, дрібка солі.

Заварний крем (пудинг): 1 л молока, 150 г цукру,
1 ч. л. ванільного цукру, 5 жовтків, 0,5 скл. картопляного або кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. борошна.

1 кг яблук, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. лимонного соку.

Заварний крем можна приготувати самостійно або використати готовий пудинг у порошку (для 1 л молока — три пакети).

Налити молоко в каструлю з товстим дном і поставити на середній вогонь. Додати жовтки і просіяне борошно та крохмаль, перемішати. Додати цукор і добре збити. Згодом маса почне гуснути, тож змішувати треба більш енергійно. Зняти з вогню і остудити.

Розтопити вершкове масло і охолодити його. Збити яйця і цукор до пишної маси. Потім додати сухі інгредієнти по черзі з топленим маслом у декілька прийомів. Змішати міксером на середній швидкості.

Почистити яблука, нарізати скибочками, скропити лимонним соком, додати корицю і перемішати.

Підготувати форму розміром 24х24 см або більшу, застелити пергаментним папером. Розподілити половину тіста на форму. Зверху викласти яблука і залити ще теплим заварним кремом. Другу частину тіста розкачати на аркуші пергаментного паперу, злегка присипаного борошном. Перекласти на пиріг і акуратно зняти папір. Випікати при температурі 180 С приблизно годину. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56


100 доларів і 500 гривень пропонував працівникам поліції мешканець Тернопільського району, якого зупинили на дорозі...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:52


Причини чотирьох аварій, які трапилися на дорогах Тернополя та області, встановлюють слідчі...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:32



Теми дня
26 Березня
25 Березня
24 Березня
22 Березня