Середа, 19 січня 2022
• Спогад про Надію Моховик • Понад 13 мільйонів пасажирів за рік – тернопільські тролейбусники прозвітували за 2021 рік • Зоряна Замкова: “Що означає бути письменником” • Унікальні кадри збирання Маланки у с. Горошова: на особливі щедрування з’їхалися тисячі людей • У Підгайцях рвучкий вітер не втримала новорічна ялинка • 50 тисяч пачок цигарок на день: на Тернопіллі викрили підпільний цех • Поліцейські Тернопільщини за минулий рік зареєстрували 277 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насиллям • До Горошової на Маланку з’їхалися тисячі людей (ВІДЕО) • У поліції розповіли деталі двох ДТП, які трапилися на Зборівщині • Предстоятель ПЦУ Епіфаній: «99 відсотків позовів з боку Російської православної церкви щодо переходу парафій ми виграли» • Дмитро Підручний вперше в сезоні фінішував у топ-10 гонки Кубка світу • У Тернополі чоловік впав на огорожу і сильно травмував око • Підрозділ територіальної оборони таки розмістять неподалік Тернополя • Чому мешканців Великого Глибочка обізвали сепаратистами? • 7 тисяч вареників – для військових від господинь з Багатківців! • У вертепі – родини! Тернопільська спільнота «Подружні зустрічі» підготувала унікальний вертеп • Потрійна ДТП у Заводському: травмовано вагітну жінку • З Ниви пішов головний бомбардир команди • У неділю рятувальники в Тернополі витягали зі снігу дві швидкі • Як відроджували вертеп у Великій Березовиці в 90-их роках
Яблучний пиріг «Ніжність»

Опубліковано: 21 Серпня о 18:00 1234


Випікати при температурі 180 С приблизно годину. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


Тісто: 250 г вершкового масла, 150 г цукру, 0,5 скл. кукурудзяного борошна, 2,5 скл. пшеничного борошна, 4 яйця, 2 ч. л. розпушувача, дрібка солі.

Заварний крем (пудинг): 1 л молока, 150 г цукру,
1 ч. л. ванільного цукру, 5 жовтків, 0,5 скл. картопляного або кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. борошна.

1 кг яблук, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. лимонного соку.

Заварний крем можна приготувати самостійно або використати готовий пудинг у порошку (для 1 л молока — три пакети).

Налити молоко в каструлю з товстим дном і поставити на середній вогонь. Додати жовтки і просіяне борошно та крохмаль, перемішати. Додати цукор і добре збити. Згодом маса почне гуснути, тож змішувати треба більш енергійно. Зняти з вогню і остудити.

Розтопити вершкове масло і охолодити його. Збити яйця і цукор до пишної маси. Потім додати сухі інгредієнти по черзі з топленим маслом у декілька прийомів. Змішати міксером на середній швидкості.

Почистити яблука, нарізати скибочками, скропити лимонним соком, додати корицю і перемішати.

Підготувати форму розміром 24х24 см або більшу, застелити пергаментним папером. Розподілити половину тіста на форму. Зверху викласти яблука і залити ще теплим заварним кремом. Другу частину тіста розкачати на аркуші пергаментного паперу, злегка присипаного борошном. Перекласти на пиріг і акуратно зняти папір. Випікати при температурі 180 С приблизно годину. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

23 листопада на 65 році життя відійшла у вічність відома тернопільська журналістка Ганна-Надія Моховик...


Автор: Опубліковано: о 18:12


Нині ж транспортний парк рухомого складу підприємства нараховує 57 пасажирських тролейбусів (з яких один технічна допомоги) та 44 автобуси...


Рубрика: Опубліковано: о 15:11


Пишу, бо яку користь може принести людям письменник, окрім як залишатися собою і творити?...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:07


Рвучкий вітер наробив шкоди на Тернопільщині. Зокрема, у місті Підгайці в результаті негоди похилилась новорічна ялинка.

...


Опубліковано: о 17:09



Теми дня
17 Січня
16 Січня
15 Січня
14 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео