Четвер, 28 березня 2024
• У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу • Стрім із… лелечого гнізда • Віртуальна подруга шантажувала інтимними фотографіями
Як готувати спаржу: мінімалізм в усьому!

Опубліковано: 31 Травня о 8:55 253


Готуючи страви зі спаржі, пам’ятайте найголовніше: спаржа – такий ніжний і смачний продукт, що йому не треба ні багато додаткових інгредієнтів, ні тривалої теплової обробки. Мінімалізм – це ключовий аспект у приготуванні зеленої спаржі..


Печена спаржа з лимоном
1 пучок зеленої спаржі, цедра одного лимона, 3 ст. л. оливкової олії, 2 зубці часнику, сіль за смаком, 50 г сиру пармезан або грана падано.
Розігріти духовку до 1800С. Щоб приготувати спаржу до термічної обробки, видалити жорсткі кінці, відступаючи від краю 1-2 см. Спаржу помістити в жаротривкий посуд, додати вичавлений через часникодавку часник, лимонну цедру, олію і сіль. Гарненько перемішати і поставити в духовку. Запікати 10-12 хвилин у розігрітій духовці. Вийняти з духовки, посипати дрібно потертим сиром і відразу ж подавати.
Сніданок із бланшованою спаржею
На одну порцію: 5-6 шт. спаржі, 2-4 скибки бекону,
1-2 яйця, 1 ч. л. гірчиці, 2 ч. л. лимонного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, чорний перець за смаком.

Спаржу бланшувати (занурити в окріп на 2-4 хвилини). Бекон підсмажити на повільному вогні так, щоб жир максимально витопився, а бекон залишився сухувато-хрумким.
Яйце відварити до стану «у мішечок». Для цього покласти його у воду, дати закипіти і варити 4 хвилини. Потім одразу перекласти в холодну воду. Очистити яйце.
Зробити гірчичний соус. Для цього збити в мисці оливкову олію, трошки солі та перцю, гірчицю та лимонний сік.
Викласти на тарілку спаржу. Розрізати яйце. Подрібнити одну смужку бекону і присипати спаржу і бекон. Полити соусом.
Покласти зверху ще одну смужку бекону і подавати із тостом або хлібом.
Макарони з рибою і спаржею
На дві порції: 250 г відварених макаронів, 2 філе хека (близько 150-180 г кожне), 6-8 шт. маленьких помідорів або черрі,
8 шт. спаржі, пучок петрушки, 1 зубець часнику, 100 г олії, сіль, чорний перець за смаком, четвертина лимона.

Застелити деко пергаментним папером, змастити його. Спаржу розрізати на 3 частини, рибу – на шматочки близько 3 см. Помідори залишити цілими, якщо черрі, і розрізати навпіл, якщо просто невеличкі.
Рибу покласти в миску, додати перцю, солі і добре збризнути олією.
Листя петрушки, очищений часник покласти в чашу для блендера. Залити олією і добре перемолоти. Вийде чудова приправа і маринад. Її варто перелити в скляний посуд і можна зберігати в холодильнику тиждень.
Розігріти духовку, виставити режим 180 градусів. Викласти на деко помідори і відправити запікатися. Через 5 хвилин вийняти і додати спаржу. Ще через 5 хвилин – рибу. Почекати ще 10 хвилин і остаточно дістати деко.
Викласти на тарілку відварені макарони. Розкласти рибу, спаржу і помідори. Побризкати все петрушковою олією, а рибу – ще й лимонним соком. Подавати відразу. Якщо хочете легшої страви, можна забрати макарони і подвоїти кількість інших продуктів. Вийдуть чудові запечені овочі з рибою.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56


100 доларів і 500 гривень пропонував працівникам поліції мешканець Тернопільського району, якого зупинили на дорозі...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:52


Причини чотирьох аварій, які трапилися на дорогах Тернополя та області, встановлюють слідчі...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:32



Теми дня
26 Березня
25 Березня
24 Березня
22 Березня