Неділя, 15 вересня 2019
Як вівсянка… краде мінерали

Опубліковано: 4 Червня о 12:00 40


Вівсяна каша з фруктами на сніданок, бурий рис на обід і хумус із хлібцями на вечерю – гарантія отримати… мінеральну недостатність, проблеми із зубами, кістками та остеопороз.


Здавалося б, все ж так корисно і за принципами здорового харчування. А ось і ні. Давайте розберемося.
Всі продукти, перелічені вище, мають у своєму складі багато фітинової кислоти. Вона міститься в більшій або меншій кількості в оболонці круп, бобових, насіння. Особливо багато її у вівсяній крупі. На жаль, у нас немає ферменту фітази, що нейтралізує фітин.

Фітинова кислота буквально КРАДЕ у нас мінерали: залізо, магній, цинк, мідь і особливо кальцій! Зв’язує їх і виводить.

Щоденне споживання вівсяної каші на сніданок – це гарантія дефіциту цих мінералів. А якщо ще до каші ви додасте молоко (казеїн) + фрукти / ягоди / сухофрукти або мед (фруктоза) + горішки (жир) – вам гарантоване бродіння в кишечнику на кілька годин як мінімум. Справжній бродильний апарат всередині!
А там, де бродіння – це рай для будь-якого роду патогенної флори і, звичайно, порушення засвоєння всіх мікроелементів, навіть якщо вівсяне зерно ними дуже багате.
Крім того, фітинова кислота блокує надважливі травні ферменти: трипсин і пепсин, які розщеплюють білки і частково відповідальні за рівень кислотності; фермент амілаза, який розщеплює крохмаль.
Ось і виходить така собі історія… Демінералізація, блокування засвоєння всіх найважливіших мінералів, бродіння, порушення моторики кишечника і травлення.

 

Тож як готувати вівсянку і з чим її їсти?

* Не можна щодня. Максимум — двічі на тиждень.

* Жодних пластівців і вівсянки миттєвого приготування. Обов’язково беріть цільне зерно, що довго вариться.

* Замочуйте мінімум на 12 годин. Бажано поміняти хоча б один раз воду, а краще два. Замочуйте в підкисленій теплій воді.

* Без молока! Можна з рослинним молоком.

* Без меду, цукру, фруктів, ягід і сухофруктів. Можна з журавлиною, обліпихою, червоною смородиною.

* Забудьте про вівсянку з бананом.

* Додавайте до каші вершкове масло.

* Вживайте як гарнір разом із салатом з тертої моркви, капусти і зелені — це НАЙКРАЩЕ поєднання для вівсяної каші, що блокує її антимінеральні властивості!

* Пророщуйте! Фітинова кислота деактивовується повністю в пророщеному зерні.

* Квас із вівсяного зерна —надкорисний для нашої мікрофлори продукт ферментації.

Христина Рзаєва, нутриціолог


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

6 вересня генеральний прoкурoр Руслан Рябoшапка пiдписав накази прo звiльнення з пoсад прoкурoрiв вoсьми oбластей, серед яких i керiвник Тернопільської oбласнoї прокуратурі В’ячеслав Перч...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


У Тернополі вперше відбувся День дитячої моди...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Неправомірну вигоду в розмірі 500 гривень пропонував співробітникам патрульної поліції 35-річний мешканець Теребовлянського району...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


Позбавити нашу команду місця в фінальному турнірі можуть хіба що… сербські чаклуни...


Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео