П’ятниця, 20 липня 2018
• Сергій Надал: «Традиція, єдність і спільна праця — основи сильної України» • Бійка біля “Алюру”: підозрюваний у вбивстві Віталія Гнитишина відмовився від апеляції • Котельні на альтернативному паливі: вимогу часу підтвердив суд • Розпочалася третя черга ремонту дамби Тернопільського ставу • Тернопільська «Нива» програла у попередньому етапі Кубка України • «Файне Місто»: буде вибухово! • Померла п’ятирічна дівчинка, яка втратила маму і бабусю у ДТП • За підтримки держави чотири родини з Тернопільщини отримали сертифікати на нове житло • Президент України Петро Порошенко у Зарваниці: «Ми з вами молимося за мир, за Україну. І я переконаний: Господь почує нашу молитву» • Руслан Друк та Уляна Джигринюк: «З глини можна зробити все!» • Щоб райський відпочинок не обернувся… пекельними випробуваннями • Скільки коштують труси у брендового Ляшка? • Омріяний мотоцикл став фатальним… • Некрасива, зате розумна… • Джолі витягне «брудний щоденник» • У тебе завжди є я • Шварц потрапить до Книги рекордів Гіннеса.. • Тернопільщина отримає новий транш на соціально-економічний розвиток територій • У Тернополі — великий жіночий футбол! • Степан Барна: «Тернопілля вийшло на провідні позиції в Україні за рейтингом інвестиційної привабливості, тепер головна проблема — бажання людей працювати»
Якщо вам дали гарбуза, то… начиніть його!

Опубліковано: 29 Жовтня о 12:00 200


Цей овоч чудово поєднується з іншими овочами, так і з м'ясом, куркою, злаками і кисломолочними продуктами.


Гарбуз, фарширований м’ясом

Середній гарбуз, 1 кг свинячої шинки, 2-3 цибулини, 4-5 зубців часнику, 1 скл. сметани, сіль, перець, духмяний перець горошком, лавровий лист, борошно, олія.

З гарбуза зрізати «кришечку» і вичистити середину від насіння та волокон. М’ясо нарізати на невеличкі шматочки, відбити, посолити, поперчити і залишити на кілька хвилин, щоб увібрало приправи. Присипати борошном і смажити на великому вогні, щоб зарум’янилось. Скласти у каструльку, додати цибулю, порізану кільцями, перець горошком, лавровий листочок, трішки води та олії, що залишилася після смаження м’яса. Довести до напівготовності, залити сметаною і тушкувати, щоб стало м’яким. Вилити все у гарбуз, додати часник, пропущений через часникодавку. Перемішати, накрити гарбузовою «кришкою» і поставити у духовку на середній вогонь. Запікати, поки гарбуз не «зів’яне». За цей час м’якоть просочиться м’ясною підливою і матиме добрий смак. До начинки можна також додати печериці: коли м’ясо тушкується, порізати їх великими шматками і вкинути у каструлю.


Смажені пляцочки з гарбуза

Половинка невеликого гарбуза, 1 яйце, борошно,
1 велика цибулина, 3-4 зубці часнику, перець, кмин, олія для смаження.

Гарбуз помити і потерти на дрібній тертці. Додати яйце, сіль, перець, кмин і борошно. Цибулю дрібно порізати, часник пропустити через часникодавку. Тісто має бути консистенції густої сметани. У тісто можна також потерти 2-3 невеличкі картоплини, буде ліпше триматися разом. Ложкою викладати на сковорідку та смажити з обох боків. Подавати із сметаною чи кефіром.


Гарбузовий десертний хліб

1 скл. вареного гарбузового пюре, 4 ст. л. сметани, 1 яйце, 5 ст. л. цукру, 20 г дріжджів, 1 скл. манки, приблизно 3 з чверткою склянки пшеничного борошна, 2 ст. л. теплої води, 2 ч. л. солі, 6 ст. л. олії, третина склянки посічених волоських горіхів, 8-10 шт. кураги, 50 г родзинок, 6-7 шт. фініків.

Гарбуз зварити у невеликій кількості води. Воду злити, гарбуз потовкти на однорідну масу. Розмішати гарбузове пюре зі сметаною та яйцем, додавши олію та сіль. Потім додати борошно, манку, розтерті із цукром та водою дріжджі. Замісити тісто і поставити його в тепле місце на 45 хвилин. Далі додати горіхи і порізані сухофрукти й ще раз добре вимісити. Викласти у змащені жиром форми. Поставити в тепле місце на півгодини. Випікати годину при температурі 180 градусів.

 


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Міський голова Тернополя відзначив також дух єдності, який спостерігається під час прощі до Зарваниці, і висловив сподівання, що така ж єдність буде панувати у спільних справах на благо громад і України
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00


Затриманий у залі суду ховав обличчя від присутніх...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:08


Завдяки котельням на альтернативному паливі Тернопіль буде поступово відмовлятися від дорогого російського газу і переходити на дешеві українські енергоджерела...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:00


За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, під час ремонту вказаної ділянки громадський транспорт курсуватиме без змін...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Свій єдиний гол гравець «Ниви» Пікуль забив вже під час пенальті, а суперникам вдалося це зробити значно швидше ...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00



Теми дня
20 Липня
19 Липня
18 Липня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео