Неділя, 21 січня 2018
• Фото принца Гаррі та Меган Маркл розкритикували за… надмірну сексуальність • Справжній запорожець! Після семи доньок у сім’ї народився семикілограмовий син-богатир • Профілактика за Лобановським • Соціальну працівницю із Сапанова спіткала біда • У Варшаві пропала заробітчанка із Кременеччини • Вчителька облилась соляркою і спалила себе живцем… • Замерз тернопільський митець Валерій Сеньків • Трагедія на Святвечір: автомобіль збив 23-річну Мар’яну Якимчук (деталі) • Загадкова смерть 24-річної Марії Коцар із Саранчуків (деталі) • У Тернополі буде ІІІ Віденський бал • Під вінець – до Піднебесної • У Тернополі відбудеться допрем’єрний показ фільму про Василя Сліпака • Наколядували на рекорд! • Іван Марчук: «Ми навіть не уявляємо, в якому болоті сидимо…» • Помер рок-музикант Шон Карр • 2017-ий став роком масштабного оновлення дорожньої інфраструктури Тернопільщини • «Картка тернополянина»: долаємо «проблеми росту» • Приватні перевізники хотіли «шантажнути» тернополян. Затія провалилася • Фінансова геніальність: Яценюк і Аваков заробили мільйони на неприбутковому бізнесі • 2017-ий у Верховній Раді: як працювали тернопільські нардепи?
Якщо вам дали гарбуза, то… начиніть його!

Опубліковано: 29 Жовтня о 12:00197



Цей овоч чудово поєднується з іншими овочами, так і з м'ясом, куркою, злаками і кисломолочними продуктами.


Гарбуз, фарширований м’ясом

Середній гарбуз, 1 кг свинячої шинки, 2-3 цибулини, 4-5 зубців часнику, 1 скл. сметани, сіль, перець, духмяний перець горошком, лавровий лист, борошно, олія.

З гарбуза зрізати «кришечку» і вичистити середину від насіння та волокон. М’ясо нарізати на невеличкі шматочки, відбити, посолити, поперчити і залишити на кілька хвилин, щоб увібрало приправи. Присипати борошном і смажити на великому вогні, щоб зарум’янилось. Скласти у каструльку, додати цибулю, порізану кільцями, перець горошком, лавровий листочок, трішки води та олії, що залишилася після смаження м’яса. Довести до напівготовності, залити сметаною і тушкувати, щоб стало м’яким. Вилити все у гарбуз, додати часник, пропущений через часникодавку. Перемішати, накрити гарбузовою «кришкою» і поставити у духовку на середній вогонь. Запікати, поки гарбуз не «зів’яне». За цей час м’якоть просочиться м’ясною підливою і матиме добрий смак. До начинки можна також додати печериці: коли м’ясо тушкується, порізати їх великими шматками і вкинути у каструлю.


Смажені пляцочки з гарбуза

Половинка невеликого гарбуза, 1 яйце, борошно,
1 велика цибулина, 3-4 зубці часнику, перець, кмин, олія для смаження.

Гарбуз помити і потерти на дрібній тертці. Додати яйце, сіль, перець, кмин і борошно. Цибулю дрібно порізати, часник пропустити через часникодавку. Тісто має бути консистенції густої сметани. У тісто можна також потерти 2-3 невеличкі картоплини, буде ліпше триматися разом. Ложкою викладати на сковорідку та смажити з обох боків. Подавати із сметаною чи кефіром.


Гарбузовий десертний хліб

1 скл. вареного гарбузового пюре, 4 ст. л. сметани, 1 яйце, 5 ст. л. цукру, 20 г дріжджів, 1 скл. манки, приблизно 3 з чверткою склянки пшеничного борошна, 2 ст. л. теплої води, 2 ч. л. солі, 6 ст. л. олії, третина склянки посічених волоських горіхів, 8-10 шт. кураги, 50 г родзинок, 6-7 шт. фініків.

Гарбуз зварити у невеликій кількості води. Воду злити, гарбуз потовкти на однорідну масу. Розмішати гарбузове пюре зі сметаною та яйцем, додавши олію та сіль. Потім додати борошно, манку, розтерті із цукром та водою дріжджі. Замісити тісто і поставити його в тепле місце на 45 хвилин. Далі додати горіхи і порізані сухофрукти й ще раз добре вимісити. Викласти у змащені жиром форми. Поставити в тепле місце на півгодини. Випікати годину при температурі 180 градусів.

 


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Якщо раніше фотографії майбутнього подружжя викликали у громадськості захоплення, то цього разу в соцмережах королівські знімки розкритикували...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


У святкові дні в Запорізькій області народилося немовля вагою понад 7 кілограмів. Хлопчик, удвічі більший за середньостатистичного новонародженого, здивував навіть досвідчених лікарів...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Так уже традиційно в нас ведеться, що  у святкову пору проблема вживання  міцних напоїв (і зловживання ними) набуває особливої актуальності та гостроти...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Перед Новим роком раптово занедужала 43-річна Тетяна Ковтонюк із села Сапанів Кременецького району...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Уже місяць рідні розшукують 43-річну Олену Татаріну з села Білокриниця, що у Кременецькому районі Тернопільської області...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
21 Січня
20 Січня
19 Січня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео