Неділя, 19 листопада 2017
• Андрій Шевченко: «Ніколи не замислювався про долю Філімонова після мого гола у ворота збірної Росії. Це його особисте…» • У Тернополі встановили додаткове освітлення на 50-ти пішохідних переходах • Квіти на узбіччі доріг • Кіно, яке змушує думати… • «Ходить гарбуз»… по Тернополю! • Оголошено переможців «Громадського бюджету Тернополя’2018» • Консультує міністр юстиції Павло Петренко. Як отримати землю учаснику АТО? • Сергій Надал: «Тернопільські пенсіонери повинні завжди відчувати турботу та соціальну підтримку міста» • Виповнюється 100 років відновлення УАПЦ • Шушен — Мекка передсезонного біатлону • Медреформа по-тернопільськи: з електронною базою і без раптових рішень • «Ми не мали їхати з цим таксистом…» • Вшануймо пам’ять про українських Героїв! • Наталю досі не поховали… • У Києві визнали, що загальноукраїнською альтернативою дорогому газу є дешева та екологічно чиста енергія • Андрій Лучанко: «Я не прагну слави будь-якою ціною…» • Не треба і війни… За цей рік на дорогах Тернопільщини в аваріях загинуло 64 людини • Завдяки програмі термомодернізації тернополяни можуть не боятися зими і «тарифних сюрпризів» від центру • У кожній намистині — відблиск душі! • Дубай у… вишиванках!  
Якщо вам дали гарбуза, то… начиніть його!

Опубліковано: 29 Жовтня о 12:0040



Цей овоч чудово поєднується з іншими овочами, так і з м'ясом, куркою, злаками і кисломолочними продуктами.


Гарбуз, фарширований м’ясом

Середній гарбуз, 1 кг свинячої шинки, 2-3 цибулини, 4-5 зубців часнику, 1 скл. сметани, сіль, перець, духмяний перець горошком, лавровий лист, борошно, олія.

З гарбуза зрізати «кришечку» і вичистити середину від насіння та волокон. М’ясо нарізати на невеличкі шматочки, відбити, посолити, поперчити і залишити на кілька хвилин, щоб увібрало приправи. Присипати борошном і смажити на великому вогні, щоб зарум’янилось. Скласти у каструльку, додати цибулю, порізану кільцями, перець горошком, лавровий листочок, трішки води та олії, що залишилася після смаження м’яса. Довести до напівготовності, залити сметаною і тушкувати, щоб стало м’яким. Вилити все у гарбуз, додати часник, пропущений через часникодавку. Перемішати, накрити гарбузовою «кришкою» і поставити у духовку на середній вогонь. Запікати, поки гарбуз не «зів’яне». За цей час м’якоть просочиться м’ясною підливою і матиме добрий смак. До начинки можна також додати печериці: коли м’ясо тушкується, порізати їх великими шматками і вкинути у каструлю.


Смажені пляцочки з гарбуза

Половинка невеликого гарбуза, 1 яйце, борошно,
1 велика цибулина, 3-4 зубці часнику, перець, кмин, олія для смаження.

Гарбуз помити і потерти на дрібній тертці. Додати яйце, сіль, перець, кмин і борошно. Цибулю дрібно порізати, часник пропустити через часникодавку. Тісто має бути консистенції густої сметани. У тісто можна також потерти 2-3 невеличкі картоплини, буде ліпше триматися разом. Ложкою викладати на сковорідку та смажити з обох боків. Подавати із сметаною чи кефіром.


Гарбузовий десертний хліб

1 скл. вареного гарбузового пюре, 4 ст. л. сметани, 1 яйце, 5 ст. л. цукру, 20 г дріжджів, 1 скл. манки, приблизно 3 з чверткою склянки пшеничного борошна, 2 ст. л. теплої води, 2 ч. л. солі, 6 ст. л. олії, третина склянки посічених волоських горіхів, 8-10 шт. кураги, 50 г родзинок, 6-7 шт. фініків.

Гарбуз зварити у невеликій кількості води. Воду злити, гарбуз потовкти на однорідну масу. Розмішати гарбузове пюре зі сметаною та яйцем, додавши олію та сіль. Потім додати борошно, манку, розтерті із цукром та водою дріжджі. Замісити тісто і поставити його в тепле місце на 45 хвилин. Далі додати горіхи і порізані сухофрукти й ще раз добре вимісити. Викласти у змащені жиром форми. Поставити в тепле місце на півгодини. Випікати годину при температурі 180 градусів.

 


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Днями інтернет-портал football24.ua взяв детальне інтерв’ю у нового старого тренера, фрагменти якого ми пропонуємо нині до вашої уваги...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Триває також облаштування додаткового освітлення пішохідних переходів сигнальними ліхтарями в рамках проекту «Громадського бюджету 2017»...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


Ми живемо у час якогось божевільного парадоксу. Нині, коли все продається, а отже, має свою ціну, ціна начебто найдорожчої у світі речі – людського життя — впала до страхітливо низької позначки...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 12:00


«Стрімголов» – повнометражний режисерський дебют Марини Степанської. У стрічці немає героїв, це історія, в якій головні – «негерої», каже режисер...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:00


Після вистави усіх гостей свята запросили на "гарбузовий" благодійний ярмарок...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00



Теми дня
19 Листопада
18 Листопада
17 Листопада
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео