Субота, 20 серпня 2022
• Старий парк стане сучасною локацією • «Алея зірок» поповниться зіркою «Захисникам та захисницям України» • «Тернопільська озеряна’2022»: приєднуйтесь до бігу! • Завершують облаштування укриття в школі-ліцеї №6 ім. Н. Яремчука • «Наша молодь – патріотична, вільна, цілеспрямована» • Рибалили, щоб задонатити ЗСУ • Паляниця на Спаса • 400 комплектів форми – для захисників із Тернопільщини • Де у Тернополі передати пакунок військовому? • Наступна зима буде найскладнішою за всі роки незалежності України • Розмалюйте Тернопіль своїми кольорами! • Усе, що треба знати про облаштування укриттів у багатоквартирних будинках Тернополя • «Пам’ятаю, як у Тернополі радянська влада підірвала костел…» • Незряча переселенка мріє побачити своє дитя • Їхали провідати батька у лікарні… • «Від кожного з нас залежить перемога України» • В якому стані укриття в багатоповерхівках Тернополя • Колаборантка із Почаєва підтримувала дії росії • Чому мер Підгайців часто їздить за кордон? • Міст через річку Серет ремонтують за американською технологією
З ним ви полюбите осінь!

Опубліковано: 31 Жовтня о 8:00 2


Гарбузових вихідних у родинному колі.


Гарбузовий крем-суп з куркою
350 г очищеного гарбуза, 300 г курячого філе, 2-3 невеликі картоплини, 1 цибулина-порей, 1 морквина, 1 зубчик часнику,
50 г вершкового масла, 25 г твердого сиру, сіль, перець за смаком, свіжа зелень,
1 ст. л. лимонного соку,
2 скибочки білого хліба, сметана (для подачі, за бажанням), 1 л води.
Куряче філе вимити і нарізати шматочками. Викласти його в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну і варити 25-30 хвилин. Картоплю, моркву і гарбуз очистити, нарізати кубиками. Цибулю нарізати кільцями (за бажанням можна використовувати не тільки білу частину).
Вершкове масло розтопити на сковороді, обсмажити цибулю впродовж 3 хвилин. Додати моркву, смажити ще 5 хвилин. Забрати овочі зі сковороди. Білий хліб нарізати шматочками і злегка обсмажити без масла.
Бульйон процідити, а потім повернути назад у каструлю. Додати гарбуз і картоплю, посолити, варити 10 хвилин. Покласти в каструлю моркву і цибулю, варити до м’якості картоплі.
Перебити масу блендером, твердий сир натерти на тертці, часник подрібнити і додати все це в суп. Поперчити, вичавити сік лимона (1 ст. л). Помішуючи, варити суп ще 5 хвилин. Подавати гарбузовий суп з куркою, додавши грінки і посипавши подрібненою зеленню. За бажанням можна додавати сметану.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Днями завершила роботу конкурсна комісія з вибору кращої концепції реконструкції Старого парку в Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


28 серпня з нагоди відзначення Дня міста тернопільська «Алея зірок», що на вулиці вул. Петра Конашевича-Сагайдачного, традиційно поповниться новою зіркою...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:20


З нагоди Дня фізичної культури і спорту в суботу, 10 вересня, відбудуться XXVІ легкоатлетичні змагання з бігу «Тернопільська озеряна’2022»...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 8:04


У Тернополі триває активна підготовка закладів освіти до нового навчального року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:30


В Українському домі відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня молоді...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:09



Теми дня
20 Серпня
19 Серпня
18 Серпня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео