Субота, 29 лютого 2020
• Йожефу Сабо – 80! • З 1 березня в Тернополі можна зареєструвати дитину у школу через електронну чергу • 14-річна матуся з Тернопільщини залишилася сама з дитиною… • Як тернополяни весну зустрічатимуть: з концертом, майстер-класами і навіть квестом! • Настя Бачинська здобула «бронзу» на Кубку світу • Холод рекорду не завада • «Простіть!» – благала дружина водія на похороні…» • Українська команда здобула золото на чемпіонаті Європи з біатлону в Білорусі • У Тернополі відбувся міжнародний турнір із футзалу пам’яті полковника СБУ Руслана Муляра • «Уханьська евакуація» – свідчення повної професійної непридатності центральної влади • Породілля з Борщова звинувачує лікарів у смерті дитини • «Євробачення’2020»: український «соловей» на роттердамській сцені • Підозрюваних у підпалі автомобіля Романа Довбенка перевірили на поліграфі • Олена Підгрушна виграла для України єдину медаль • «Happy Birthday, Mr. President!» • У Збаражі отруїлися 25 студентів • Фатальна аварія через ожеледицю • Відомі тернополянки — у сукнях від Роксолани • Ф’юрі знову король! • В очікуванні пандемії коронавірусу: головне – виграти час
Заливне з індички від Євгена Клопотенка

Опубліковано: 21 Січня о 18:00 52


Холодець або заливне – ще одна святкова зимова страва, що не поступається за популярністю салату «Олів’є».


Принципова різниця заливного і холодцю в тому, що в холодець желатин не додають – він застигає завдяки желатину з кісток. А заливне готують із використанням желатину, і саме цей варіант мені подобається більше. Чому? Готується значно швидше, а на смак нічим не гірший. Пропоную приготувати дуже просте заливне з індички із зеленим горошком.

400-500 г філе індички, 1 морквина, 100 г зеленого замороженого горошку, 15 г желатину, 3 горошини духмяного перцю, 2 лаврових листочки, сіль за смаком.
Філе індички очистити від плівок і відварити в 1 л води протягом 25 хвилин, додаючи запашний перець, моркву, лавровий лист і сіль. Желатин залити невеликою кількістю води (близько 50 мл), щоб він набряк. Готову індичку охолодити, розібрати на волокна руками і викласти у форму для заливного. Моркву порізати кружальцями. Додати у форму з індичкою порізану моркву і заморожений зелений горошок. Бульйон від варіння (близько 500-600 мл) процідити через дрібне сито, підігріти, якщо він охолов, і розпустити в ньому желатин, добре перемішати. Вилити бульйон у форму для заливного. Поставити у холодильник мінімум на 4 години для застигання.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

У видатного українського футболіста та тренера день народження один раз на чотири роки – 29 лютого...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Днями керівник благодійного фонду «Я — майбутнє України» Марта Левченко з Чернівців написала у Фейсбуці вражаючу історію однієї своєї підопічної
...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Звісно ж, її усі чекають… А тернополяни ще й гарячу зустріч влаштують!...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Юна тернополянка Анастасія Бачинська торує собі шлях до олімпійської ліцензії...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00



Теми дня
28 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео