Як з’ясувалося небезпека набрати зайву вагу, а з нею – й інші захворювання, прихована не лише в калоріях, але і в частому харчуванні. А все тому, що часте і «дробне» харчування не дає змоги схуднути тим, хто відчайдушно потіє у спортзалах.
У відповідь на всяку їжу, особливо – на вуглеводи та білки, менше – жири, підшлункова залоза виділяє гормон інсулін. Він «доставляє» глюкозу до клітин печінки, м’язів і жирових клітин, де вона зберігається у вигляді глікогену. Дієтологи стверджують, що високий рівень інсуліну небезпечний тим, що з часом клітини стають нечутливими до нього й розвивається так звана інсулінорезистентність, яка веде до цукрового діабету другого типу. Тому, беручи чергове печево або цукерку, з обнадійливою думкою «одну можна», майте на увазі: їсте часто (5-6 разів у день) – накопичуєте цукор і жир; їсте рідко (2-3 рази в день) – спалюєте цукор і жир.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
