Субота, 13 грудня 2025
• Під завалами загинула працівниця видавництва “Богдан” Ірина Чорненька • Чоловік на фронті, а дружина з сином рятувались від ракети в Тернополі • Від ракетного удару загинула працівниця Тернопільської ОВА • Страшні наслідки російської атаки на Тернопіль: 33 загиблих, 6 зниклих безвісти • Віталій і синочок Давидко загинули через російську атаку на Тернопіль • Росія вдарила по двох житлових будинках у Тернополі • Школярка з Тернополя стала лауреаткою премії імені Павла Тичини • Нападав на людей і грабував, а потім втік в Іспанію: судитимуть тернополянина • У ресторані “Пролісок” невідомі побили скло і пошкодили майно • Лялька-мотанка має глибоке коріння в українській культурі • На Шумщині виділили город у… зоологічному заказнику «Людвище» • Сила не має статі: тернопільська нацгвардійка розповіла про власний шлях у війську • Які громади на Тернопільщині найбільше допомагають захисникам? • У Кременці чоловік мало не загинув через удар дерев’яною балкою • Чорнобривці — на чай для захисників • Кардинал із Тернополя з українцями в Австралії здійняли гігантський прапор України • Олександр Вовкотеча із Підволочиська очолив Службу військового капеланства ЗСУ • У Бережанах пенсіонер вчадів через замикання настільної лампи • Священник із Вишнівецької громади розробив мобільний додаток для покаяння • Тернопільська «Посмішка» — серед найкращих на всеукраїнському фестивалі мистецтв
Хай ваш піст буде смачним! Рибне меню від Наталі Присіч

Опубліковано: 4 Березня о 18:07 155


— Сама не знаю, ким насправді я є: чи співачкою, яка має трьох дітей, чи мамою трьох дітей, яка співає… — усміхається солістка Тернопільської обласної філармонії Наталя Присіч.


Її найстарша донечка Ярина цього року закінчує 11-ий клас, Давидко навчається у третьому класі, а Лука — першокласник. Дуже часто пані Наталя тішить своїх діточок чимось смачненьким — експериментувати на кухні їй надзвичайно подобається. Запитаєте, як вдається солістці філармонії не лише збирати повні зали, а ще й вдома встигати наварити-напекти? Усе, що робить Наталя, вона робить з любов’ю: чи розучує нову арію, чи чаклує над черговим смаколиком для рідних. Здавалося б, секрет простий і добре всім відомий, та водночас такий складний видається на практиці для більшості з нас… Бо любов — не тільки у свята і не тільки, коли гарний настрій, вона не має відпусток і відпочинку, любов — це щоденна, щосекундна, постійна духовна праця над собою. І коли, як не тепер, у час Великого посту, нам не підсилити цю працю і не потурбуватися про свою душу?

Але й не забувати про тіло, яке теж потребує поживи.

Пісне меню також буває смачним! Аби переконатися у цьому, спробуйте приготувати страви з риби, рецептами яких з читачами «НОВОЇ…» люб’язно ділиться Наталя Присіч.


Юшка «П’ять в одному»

5 невеликих свіжих коропів або карасів, 5 малих морквин, 5 середніх картоплин, 5 середніх цибулин, 5 горошин чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю, сіль, гілочка любистку.

Очищені цілі картоплю, моркву та цибулю покласти в окріп і варити 15 хвилин. Рибу очистити від луски, вийняти нутрощі, вибрати зябра, хвости і плавники залишити. Покласти рибу в юшку з овочами, довести до кипіння і на маленькому вогні варити лише 10 хвилин. Наприкінці варіння посолити і додати любисток та перці горошком.


Риба, запечена у фользі, з цитриною та зелениною

1 кг риби, цитрина (лимон), петрушка, цибуля, помідор, чорний перець, сіль.

Рибу, найкраще скумбрію, почистити, помити і випатрати. Відрізати голову та плавники. Посолити, посипати сіллю та перцем і залишити на годину. Тоді в кожну рибину вкласти кілька плястерок цитрини, посічену петрушку. Деко застелити фольгою, змастити її маслом і викласти рибу. Запікати у нагрітій духовці 30-40 хвилин.


Пиріг з рибою у мультиварці

400 г листкового замороженого тіста, 250 г консервованої сайри, 150 г картоплі, 1 варене яйце, 50 г зеленої цибулі, 1-2 ст. л. вершкового масла, спеції, сіль.

Рибу розім’яти виделкою. Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Яйце натерти на тертці з великими вічками. Цибулю посікти. В окрему посудину викласти рибу, цибулю та яйце, добре вимішати.

Якщо маєте можливість, начинку також можна зробити із відвареної червоної риби.

Тісто розділити на дві частини і розкачати на палянички завтовшки 1 см. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і викласти одну паляничку. Зверху рівномірно розподілити рибну начинку, потім викласти кружальця картоплі, посолити і посипати спеціями. Накрити начинку другою паляничкою, защепити краї і зробити кілька проколів виделкою. Закрити кришку. Встановити програму «Випічка», час приготування 1 година 10 хвилин. Натиснути кнопку «Старт». За 30 хвилин до закінчення програми відкрити кришку і акуратно перевернути пиріг. Закрити кришку. Готувати до закінчення програми.

Мамині страви — найсмачніші!

Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

Внаслідок жахливого ракетного удару по Тернополю 19 листопада, загинула працівниця видавництва "Богдан" Ірина Чорненька...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:22


Трагічний ранок 19 листопада назавжди змінив життя родини Геляс у Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:11


Галина Мацьків загинула під завалами зруйнованого російською ракетою будинку в Тернополі...


Рубрика: , , Опубліковано: о 9:00


22 листопада о 18:00 у Тернополі завершили пошуково-рятувальні роботи після масованого російського удару...


Рубрика: , , Опубліковано: о 20:16


Внаслідок ракетної атаки ворога на Тернопіль 19 листопада трагічно загинули Віталій Долиняк та його маленький син Давидко...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:52


Найпопулярніше цього тижня

Теми дня
23 Листопада
22 Листопада
19 Листопада
10 Листопада
24 Жовтня