Зимовий імбирний напій:
Інгредієнти:
Апельсин – 4 плоди
Корінь імбиру – 1 зріз
Мед – 2 чайні ложки
Окріп – 200 мл
Приготування:
1. Вичавити сік з апельсинів, додати очищений і порізаний кубиками імбир, залити окропом і дати трошки охолонути.
2. Після охолодження додати мед за смаком.
Імбирний напій з прянощами
Інгредієнти:
Корінь імбиру – 4 чайні ложки
Мед – 8 чайні ложки
Сік одного апельсина
Сік одного лимона
Кориця – 1 паличка
Аніс – 1 зірочка
Окріп – 700 мл
Приготування:
1. Корінь імбиру потерти на тертці, змішати з соком апельсина і лимона, додати корицю, аніс і залити окропом.
2. Після охолодження додати мед.
3. Настояний напій пити протягом дня.
Імбирний напій з апельсином
Інгредієнти:
Окріп – 1 л
Імбир – 4 см
Апельсин – 1\2 штуки
М’ята – 1 пучок
Мед – 2 ст. ложки
Кориця – 1/3 ст. ложки
1. У каструлю з водою кидаємо очищений і дрібно нарізаний імбир, порізаний частинами апельсин і м’яту, додаємо корицю.
2. Доводимо до киплячого стану і відставляємо на 10 хвилин. Додаємо мед.
3. Пити протягом дня по склянці, не більше 3 склянок на день.
Даний напій можна використовувати в гарячому вигляді як зігрівальний (для зими) і в охолодженому вигляді влітку. Смак цього напою стає ідеальним на другий день.
Імбирний напій від застуди
Інгредієнти:
Свіжий імбир – 1-2 зрізу (0.5 см)
Вода – ¾ склянки
Молоко – ¼ склянки
Мед – 1 чайна ложка
Приготування:
1. У каструлю вливаємо воду, кидаємо імбир і кип’ятимо протягом 2 хв під кришкою.
2. Вливаємо молоко і нехай все закипить.
3. Знімаємо з плити та виливаємо в чашку. Нехай трохи охолоне і додаємо мед.
Цей рецепт хороший для полегшення симптомів застуди та як антисептичний засіб.
Імбирний відвар
Інгредієнти:
Імбир – 15 г
Вода – 300 мл
Чай чорний – щіпку
Мед – 1 столова ложка
Приготування:
1. Залити імбир окропом і прокип’ятити пару хвилин.
2. Потім прибираємо з вогню, додаємо дрібку чорного чаю і чекаємо пару хвилин поки завариться.
3. Потім відвар проціджуємо і кладемо лимон і мед за своїм смаком.
4. Відвар готовий. Він хороший при лікуванні застуди та ще прекрасний як вітамінний напій.
Імбирний напій за східним рецептом
Інгредієнти:
Свіжий тертий імбир – 130 г
Кориця – 2 палички або мелена (1 чайна ложка)
Чорний перець – 6 горошин
Гвоздика – 4 штучки
Мускатний горіх цілий – ½ штуки
Вода – 270 г
Цукор – 300 г
Мед – 2 ст. ложки
Сік лимона – ½ ложки
Приготування:
1. Імбир заливаємо водою. Додаємо цукор, перець, корицю, мускатний горіх, гвоздику і кип’ятимо хвилин 20, поки імбир не стане м’яким.
2. Потім охолоджуємо і додаємо лимон і мед.
3. Всі разом доводимо до кипіння. Знімаємо напій з плити та проціджуємо. У підсумку маємо отримати близько 400 мл сиропу. Його можна використовувати як добавку до чаю.
Гострий чай з імбиром і лимонною травою
Інгредієнти 1 порція:
Імбир – 100 г
Лимони – 2 штуки
Лимонна трава – 2 столові ложки
Приготування:
1. Змішати сік двох лимонів і літр води. Кинути туди ж тертий імбир і суху лимонну траву.
2. Поставити на повільний вогонь і варити десять хвилин. Зняти з вогню і дати настоятися хвилин десять-п’ятнадцять.
3. Процідити та подавати до столу в маленьких чашках трохи теплим, видавивши в чашку, якщо хочеться свіжості, трохи соку лайма чи лимона.
Імбирний напій
Інгредієнти (1 порція):
Лимони – 1 штука
Свіжий імбир – 1 штука
Мед – 1 ст. ложка
Аніс – за смаком
Окріп – 1 стакан
Приготування:
1. Нарізати зі свіжого імбирного кореня 10 тоненьких часточок. Покласти в велику склянку, додати 1 часточку свіжого лимона. Так само можна додати, аніс або корицю за смаком. Залити окропом і накрити, почекати приблизно 10-15 хвилин.
2. Після цього додати мед за смаком (відразу мед краще не додавати, тому що він втрачає всі корисні властивості при температурі вище 60 градусів). Можна використовувати кухоль з кришкою або термос.
Індійський чай масала
Інгредієнти (2 порції):
Молоко – 2 склянки
Вода – 1 склянка
Кардамон – 10 штук
Аніс – 2 штуки
Корінь імбиру – 15 г
Гвоздика – 10 штук
Чорний перець горошком – 10 штук
Чорний запашний перець – 10 штук
Мигдаль – 5 штук
Чай ассам – 2 чайні ложки
Ваніль – за смаком
Мускатний горіх – за смаком
Тростинний цукор – за смаком
Кориця – 1 штука
Приготування:
1. Воду змішати з молоком. На повільному вогні довести до кипіння.
2. Тим часом, на сковороді без масла обсмажити корицю, розчавлену гвоздику, аніс, перець, шматочок кореня імбиру, мигдаль, кардамон (якщо він в стручках, то потрібно відкрити їх і вийняти насіння, якщо мелений, то додати в напій наприкінці).
3. Опустити всі прянощі в молоко, не знімаючи з вогню, і, помішуючи, варити 3-5 хвилин.
4. Додати за смаком цукор, ваніль, мускатний горіх, кардамон (якщо він мелений).
5. Засипати чай і варити ще 5 хвилин.
6. Зняти з вогню, дати настоятися кілька хвилин.
7. Подавати гарячим.
Імбирний напій для зміцнення імунітету
Інгредієнти (1,5 – 2 л):
Свіжий імбир – 1-2 бульби в залежності від розміру імбиру і кількості напою який ви хочете отримати в результаті
Лимон – 1,5-2 штуки (так само як і в імбирі в залежності від розміру)
Мед – 2 ст. ложки
Приготування:
1. Тонко знімаємо шкірку з імбиру і натираємо його на дрібній тертці або за допомогою блендера, і всю цю кашу разом з соком переміщаємо в місткість де буде знаходитися наш напій.
2. З лимона вичавлюємо гарненько і так само цей сік з м’ягкотью виливаємо в графин до імбиру.
3. У цю суміш додаємо мед! Якщо мед рідкий, то всю кашу можна залити водою кімнатної температури (не холодною). Якщо ж мед твердий, то заливаємо теплою водою, що б мед міг швидко і добре розчинитися (не заливайте напій гарячою водою або окропом, інакше всі корисні речовини та вітаміни втратяться).
4. Заливаємо всю цю суміш водою і добре розмішуємо. Дайте напою настоятися півгодини.
5. Коли напій настоявся, він готовий. Зберігати краще в холодильнику.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепти