Він не тільки дуже смачний, а й ще надзвичайно красивий. Навіть якщо ви не прикрашатимете свій кулінарний шедевр, а просто оформите його вершками, все одно буде дуже гарно.
Бісквіт: 140 г вершкового масла, 200 г чорного шоколаду, 8 яєць, 500 г цукру, 120 г какао-порошку, 200 г борошна, 2 ч. л. розпушувача для тіста.
Ганаш (крем для прикрашання): 400 г вершків 33-36%, 150 г чорного шоколаду.
Начинка: 400 г вишень, 200 мл води, 100 мл кіршвассеру (вишневого бренді або настоянки), 200 г цукру, 1 ч. л. кориці.
Крем: 400 мл вершків 33-36%, 4 ч. л. цукрової пудри.
Декор: 100 г шоколаду.
Спекти почергово два бісквітних коржі — тобто замішати тісто для двох бісквітів окремо. Для цього потрібно брати половину інгредієнтів. Спочатку яйця збити з цукром в щільну масу, паралельно розтопити на паровій бані шоколад разом з вершковим маслом. До розтопленого шоколаду додати яєчну суміш і перемішати. Просіяти в тісто сухі інгредієнти і ретельно перемішати. Випікати бісквіти по 40 хвилин при температурі 180 ° С.
Для ганаша натерти на тертці шоколад, паралельно довівши вершки до кипіння. Залити шоколад вершками і перемішати.
Для вишневої начинки з’єднати цукор з водою і довести до кипіння. Зняти з вогню і додати кіршвассер. Залити вишні сиропом і додати корицю. Затягнути начинку та ганаш харчовою плівкою і поставити у холодильник на 5-8 годин. Процідити вишні, а рідину залишити — вона буде просоченням для торта.
Кожен бісквіт розрізати на два коржі, а ганаш збити до міцних піків. Для крему збити вершки з цукровою пудрою. Кожен корж просочити вишневим сиропом, зробити «кільця» з ганаша і викласти вишні. Накрити все другим коржем. Верх і краї змастити вершками.
Прикрасити торт можна по-різному. Можна розтопити шоколад і зробити патьоки по краях, а можна зробити візерунки за допомогою залишків крему та кондитерського мішка. Але зверху обов’язково викласти вишеньки! Готовий торт краще поставити в холодильник на ніч.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера, торт