Субота, 27 липня 2024
• “Її пісні були наповнені теплом і ніжністю, так само, як і її душа”. Обірвалось життя співачки Ірини Музики • Затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон • Прапор передали синові. Шумщина попрощалась із Героєм Миколою Пичулюком • Митрополит Епіфаній закладе капсулу під меморіальний комплекс у Лішні • У службовців ТЦК Тернопільщини вилучили 1,8 млн грн, 82000 євро і 96000 доларів • Викрав у знайомого банківську картку і зняв 40 тисяч гривень кредиту • Із серпня у Тернополі подорожчає проїзд у громадському транспорті • На Монастирищині два брати відкопали на городі дзвін XIIX століття • У Збручі на Тернопільщині масово загинула риба • За сприяння в складанні іспиту з водіння взяв 12 тисяч гривень • У готелі в Тернополі військовий застрелив прикордонника • Мамині вишиванки передала до музею в Залізцях • Надії було лише 24. Обірвалось життя поліцейської з Тернопільщини • Олександра Криницького призначили представником уповноваженого з прав людини в Тернопільській області • 20 тисяч кал – на городі у Василя Романчака із Теребовлянщини • Землю накрила магнітна буря червоного рівня • У рідному селі Романа Купчинського на Зборівщині відновлюють музей • У Великій Березовиці вшанують загиблих Героїв • Вбивство Ірини Фаріон: деталі замаху та версії слідства • Працівниця “Тернопільводоканалу” творить дивовижні речі з бісеру
Сергій Надал: «Підприємці – це основа розвитку громади. А багаті громади – багата Україна»

Автор: Опубліковано: 7 Вересня о 10:00 64


На підтвердження своїх слів міський голова нагадав, що близько половини коштів, або 1,2 млрд. грн., що їх витрачає Тернопіль, — це податкові збори та інші відрахування від підприємців.


Від сумлінних підприємців залежить розвиток Тернополя, а спільна робота самоврядування, громади і підприємців — це найкращий шлях до добробуту України. Так вважає міський голова Тернополя Сергій Надал, який розповів про справжній симбіоз між мерією, підприємцями і громадою Тернополя.

Працювати для громади

Напередодні Дня підприємця, який щорічно відзначають у першу неділю вересня, міський голова Тернополя Сергій Надал привітав представників бізнесу і нагородив кращих місцевих підприємців та платників податків. Подяками міського голови, а також цінними подарунками було відзначено понад 30 соціально відповідальних підприємців Тернополя. Міський голова пояснив таку увагу до підприємців їхнім внеском у розвиток Тернополя.

«Хочу відзначити важливу роль підприємця у громадському житті міста. Завдяки роботі цих активних людей місто забезпечується усіма необхідними товарами і послугами, реалізовуються проекти з облаштування громадських місць відпочинку, створюються робочі місця і наповнюється бюджет міста, з якого фінансується розвиток громади. Тому місцеве самоврядування особливо зацікавлене у розвитку підприємництва, бо підприємці — це основа фінансової самодостатності громади», — зазначив Сергій Надал.

На підтвердження своїх слів міський голова нагадав, що близько половини коштів, або 1,2 млрд. грн., що їх витрачає Тернопіль, — це податкові збори та інші відрахування від підприємців. «Ці кошти дозволяють нам виживати навіть в умовах, коли не виконуються державні програми з фінансування освіти та медицини, інших важливих сфер. Без підприємців громада просто не мала б змоги розвиватися», — наголосив Сергій Надал.

Разом робити кращим життя

Очільник Тернополя підкреслив, що підприємці і у давні, і в теперішні часи є рушіями позитивних змін.

«Митрополит Андрей Шептицький говорив, що справжня економіка передбачає турботу про дім, до якого, безперечно, належить і громада. Він закликав віддавати щонайменше 10 відсодків прибутку на корисні справи для громади, для вразливих верств, бо вважав, що підприємець і громада взаємозалежні, — зазначив Сергій Надал. — Суспільство, купуючи товари і послуги, дає змогу підприємцю стати заможним, а підприємець допомагає розвивати громаду. Прикладом того, що у ті часи підприємці добре розуміли свою роль, є особа Романа Шухевича. Він був успішним бізнесменом і багато вкладав не лише у благодійні проекти, а й фінансував справу української незалежності. Подібним чином поводять себе і сучасні підприємці, коли інвестують у покращання зовнішнього вигляду міста, створення сучасної медицини, вшанування пам’яті героїв. Вони роблять це не задля особистої слави, а тому що прагнуть для свого дому, тобто для своєї громади, кращого життя. Одним із спільних проектів підприємців і громади цього року було відкриття пам’ятника Головному отаману УНР Симону Петлюрі. А ще є десятки і сотні дрібніших справ, як-от облаштування скверів, майданчиків, зон відпочинку, які не такі помітні. Але саме такі невеликі проекти роблять життя всіх тернополян кращим.»

Здійснювати позитивні зміни

Міський голова наголосив, що саме з цієї причини самоврядування робить усе можливе, щоб у Тернополі підприємцям було комфортно.

«Завдяки співпраці місцевого самоврядування, бізнесу та громади протягом останніх років у місті запроваджено автоматичне продовження угод оренди комунальної власності та землі для сумлінного і чесного бізнесу, зменшено ставку орендної плати за землю, встановлено одну з найнижчих ставок податку на нежитлову нерухомість, а також прийнято рішення про відкриття у Тернополі першого індустріального парку, що дасть стимул для ще більшого розвитку місцевого підприємництва. Усе це — кроки з боку громади, які ми робимо для бізнесу. Натомість отримуємо збільшення кількості робочих місць, зростання доходів населення, загальне покращання комфорту у нашому місті. Саме спільна робота громади, підприємців і місцевого самоврядування — це шлях до заможної і сильної України», — наголосив Сергій Надал.

Варто зазначити, що Тернопіль в останні роки впевнено потрапляє до найбільш іннноваційних та комфортних громад, що активно розвиваються. Зокрема, цього року Тернопіль потрапив до п’ятірки найкомфортніших міст для проживання за результатом IV-го Всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилось соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI) і було профінансоване Урядом Канади. Дане опитування визначало задоволеність від отримання послуг містянами у 22-ох різних сферах життєдіяльності. А ще Тернопіль — серед лідерів в Україні в різних рейтингах щодо залучення інвестицій і розвитку підприємництва.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Нещодавно опубліковане

26 липня померла вокалістки відомого тернопільського гурту «Фіра» Ірина Музика...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:10


У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві мовознавиці й ексдепутатки Ірини Фаріон, повідомив президент Володимир Зеленський із посиланням на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:40


24 липня Шумська громада провела в останню путь 51-річного захисника Миколу Пичулюка, який загинув 17 липня поблизу селища Нью-Йорк на Донеччині...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:00


24 липня 2024 року предстоятель Православної Церкви України блаженнійший Митрополит Епіфаній прибув із візитом на Тернопільщину...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:16


Службовцям ТЦК із Тернопільщини, які за гроші «вирішували питання» для військовозобов’язаних, оголосили підозру...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:42



Теми дня
26 Липня
25 Липня
24 Липня
23 Липня