Понеділок, 17 червня 2024
• Народному хору «Заграва» із Тернополя – 35 років • Замість весілля – похорон. Наречена захисника з Тернополя одягнула білу сукню… • Аварія у Тернополі: автобус врізався в стовп • Волонтери з Бережан зібрали 2,5 тонни макулатури задля донатів • 34 тисячі гривень видурили у пенсіонерки з Тернопільщини • “Пишаємось нашим татом!” Донька захисника з Тернопільщини зворушила привітанням • Шантажували подружжя і вимагали 4 тисячі доларів • “Тонко відчував своїх моделей”. Передчасно обірвалось життя відомого фотографа з Тернополя • “Пришвидшував” виготовлення паспортів: судитимуть чоловіка із Чорткова • Картину Івана Марчука продали за 300 тисяч доларів • Затримали тернополянина, який продав… гранату • Мер із Тернопільщини зустрівся в Німеччині із Зеленським і Шольцом • У заповіднику на Тернопільщині виявили рідкісну орхідею • Лавандова клумба – біля Степана Бандери у Тернополі • Тернополянин Ілля Маршалок – бронзовий призер чемпіонату України з боротьби самбо • Діти захисників із Тернопільщини вирушили в літній табір у Нирків • Вбивство у Почаєві: дружина не прокинулась після побиття чоловіком… • Після зливи міст у Струсові… поплив. Яка причина? • Родинне дерево – на пів стіни! На Тернопільщині привітали 100-річну ювілярку • «Тиждень донорства крові»: тернополян запрошують здати кров для захисників
Олександр Соловйов: «Партія «РОЗУМНА СИЛА» – справа мого життя»

Опубліковано: 13 Вересня о 13:00 399


Як батько трьох дітей, який переживає за їхнє майбутнє, я не можу відсторонено лише спостерігати за тим, як вбивають нашу країну.


Створення політичної партії «РОЗУМНА СИЛА» для її лідера Олександра Соловйова два роки тому стало справою життя. Він запевняє: задоволений, що займається політикою, щасливий, що живе в Україні, і не збирається звідси виїжджати. Але не відчуває себе вільною людиною. Бо людям сьогодні жити в Україні – небезпечно, працювати – ніде, лікуватися – надто дорого, і цей перелік можна продовжувати.
– Я можу з усією відповідальністю заявити, що партія «РОЗУМНА СИЛА» – це моє життя. Бо за ці два роки я зустрівся з тисячами людей, побачив проблеми, які їх турбують, і я знаю, що можу створити сильну команду молодих професіоналів, які ці проблеми зможуть вирішити, – каже Олександр Соловйов.
Своїм баченням розвитку молодої політичної сили і стратегією змін в країні він поділився з редакторами регіональних ЗМІ на засідання медіа-клубу «На власний погляд», що відбувся в Українському журналістському фонді у Києві.

Кому потрібні такі «реформи»? 

Олександр Соловйов 20 років віддав роботі в правоохоронних органах. Але вирішив залишити службу за власним бажанням, коли відчув, що люди, які прийшли до влади, замість відновлення країни заганяють її у ще більшу прірву.

– Варто лише подивитися на так звані «реформи», що відбуваються. От провели реформу силових структур. Але на вулицю сьогодні аж страшно виходити! Провели  нібито реформу охорони здоров’я. Але медицина стала ще більш недоступною для людей. Що робить держава? Вона залишає своїх громадян сам на сам зі страшними хворобами, хоча, я переконаний, що лікування певних важких захворювань повинно бути безкоштовним, – зауважив Олександр Соловйов.

«Відзначилися» горе-реформатори і в системі освіти. Адже мало задекларувати зміни, потрібно, щоб вони були ефективними. Щоб, закінчивши школу чи вищий навчальний заклад, молодь могла реалізувати себе в житті.

– Можу навести приклад із власного життя, — зазначив політик. — Моя мама працювала педагогом у інтернаті, і я як дитина викладача там навчався. Тому знаю про це «зсередини». Раніше діти виходили з інтернатів і вже мали якийсь фах. Тепер цього немає — вони не отримують професії і не знають, як їм влаштуватися в житті, по суті, залишаються просто на вулиці. Чому ніхто не дбає про таких дітей? Втім, навіть випускники «звичайних» навчальних закладів не можуть знайти себе і реалізувати в цій країні. Майже вся талановита молодь виїжджає сьогодні за кордон у пошуках нових можливостей. І якщо цей процес не зупинити, важко уявити, які будуть наслідки. Тому основне завдання нашої партії «Розумна сила» — згуртувати максимум розумних людей і вирости в потужну молоду політичну силу.

На переконання молодого політика, справжній патріотизм – це не гучні слова і вишиванки, а реальні справи, реальна допомога конкретним закладам, родинам, дітям. З цією метою при партії працює однойменний Благодійний фонд «РОЗУМНА СИЛА», який проводить численні заходи для дітей-сиріт, переселенців, малозабезпечених, турбується про них.

— І коли ми влаштовуємо для них заходи, даруємо подарунки і свою увагу, бачимо їхні усмішки, відчуваємо щиру вдячність, то стає зрозуміло, що це набагато важливіше за всякі патріотичні декларації. Для мене суть патріотизму – у добрі, – наголосив  Олександр Соловйов.

Як побороти корупцію і закінчити війну?

Як до колишнього працівника податкової міліції і високопосадовця в МВС України чимало запитань журналістів, природно, стосувалися теми боротьби з корупцією і контрабандою. На це лідер «РОЗУМНОЇ СИЛИ» зауважив, що головний крок до подолання цих явищ – боротьба не так з корупціонерами і контрабандистами, як із джерелами і тією системою, яка робить такі схеми можливими. Як приклад він навів модель, яку запровадив Лукашенко у Білорусі.

– Треба розбиратися з «вогнищами» корупції. Те, що в нас офіційно вважається незаконним, прекрасно існує, але за іншими, нелегальними схемами, — підкреслив політик. — Чому існують корупція і контрабанда? Бо не діє правоохоронна система, вона сьогодні нереформована, як і суди, змінили лише фасадну вивіску. Бо дуже бідний, низький рівень життя, що створює сприятливий грунт для різних зловживань. Бо є непосильне податкове навантаження на малий і середній бізнес. Наша партія переконана, і ми це у першу чергу зробимо, як тільки прийдемо до влади, що потрібно негайно реформувати податкову систему в бік кардинального спрощення і зменшення податків, у тому числі ПДВ, давати пільги інвесторам, які створюватимуть робочі місця, особливо у так званих депресивних регіонах, модернізувати всю інфраструктуру країни. Чи можливо це? Переконаний, що так.

Ще не так давно, у 2015-ому році, в чині полковника міліції я працював заступником начальника управління — начальником відділу департаменту захисту економіки МВС України, але звільнився за власним бажанням, бо не бачив можливостей чесно і ефективно працювати. Вирішив піти у політику, створити нову політичну партію однодумців і змінити існуючу політичну систему в країні. І хоча ніколи раніше не уявляв себе в ролі політика, зрозумів і усвідомив: іншого способу допомогти своїй країні не залишилося. Як батько трьох дітей, який переживає за їхнє майбутнє, я не можу відсторонено лише спостерігати за тим, як вбивають нашу країну. Разом з однодумцями я готовий взяти на себе відповідальність за відродження Батьківщини, а для цього насамперед потрібно, аби настав мир. У сучасних реаліях, переконаний, його можна досягнути тільки шляхом переговорів. Якщо ціна питання – життя людини, то треба домовлятися хоч і з чортом. На жаль, іншого шляху немає, – резюмував Олександр Соловйов.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Цими вихідними народний аматорський хор національно-патріотичної пісні «Заграва» Палацу культури «Березіль» ім. Леся Курбаса відзначив свій 35-річний ювілей благодійним концертом «Герої не вмирають, вони в серцях живуть» ...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:09


Ольга Ганношина була нареченою бійця 24-ї окремої механізованої бригади Віталія Малюка...


Рубрика: , , Опубліковано: о 11:49


16 червня на вулиці Текстильнiй у Тернополі сталася аварія з травмованими...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:14


Волонтери ГО “Вплив мрій” із Бережан провели акцію зі збору макулатури, щоб виручити кошти на потреби ЗСУ. Зібрали 2,5 тонни, отримали понад 12 тисяч гривень...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 9:52


Мешканка Чортківського району довірилася аферисту і перерахувала на його карту понад 34 тисячі гривень...


Рубрика: , , Опубліковано: о 23:31



Теми дня
17 Червня
16 Червня
14 Червня
13 Червня