П’ятниця, 22 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Пляцок «Горіхова кора»

Опубліковано: 25 Вересня о 18:00 1920


Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи.


Бісквіт з какао: 2 яйця, третина склянки цукру, третина склянки борошна, 2 ст. л. какао, 1 ч. л. порошку для випічки, 1 ст. л. олії.
Горіховий бісквіт: 3 жовтки, 5 білків, щіпка солі, 0,75 скл. цукру, 2 ст. л. борошна,1 ч. л. порошку для випічки, 150 г волоських горіхів, 50 г кокосової стружки, 50 г родзинок.
Персиковий прошарок: 480 г консервованих персиків (1 банка), 2 ст. л. цукрової пудри, 3 ч. л. желатину, 3 ст. л. холодної води.
Крем: 2 скл. сиропу з персиків, 0,25 скл. цукру, 2 жовтки, 2 пакетики ванільного або вершкового пудингу, 200 г вершкового масла.
Шоколадний крем для прикраси: 100 г гіркого шоколаду, 1,5 скл. вершків 30%, 1 ч. л. желатину, 1 ст. л. води, смажені волоські горіхи.

Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. Просіяти борошно з какао і порошком для випічки. Відділити жовток від білків. Збити білки до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки та олію. Сухі інгредієнти вмішати лопаткою. Вилити у форму діаметром 20 см. Дно форми вистелити папером, боки форми нічим не змащувати. Випікати при 160 ° С протягом 30 хв. Охолодити. Розрізати на 2 коржі. Просочити їх міцним чаєм.
Для горіхових коржів відділити жовток від білків. Збити білки з сіллю до жостких піків, частинами додаючи цукор. Акуратно ввести збиті жовтки. Борошно змішати з горіхами, стружкою та родзинками. Сухі інгредієнти вмішати у яєчну масу лопаткою. Масу розділити навпіл і влити у дві форми, вистелені пергаментним папером на дні. Випікати при 160 С 30 хвилин. Коли охолонуть, розрізати кожен з коржів надвоє. Просочити чаєм.
Персиковий мус. Желатин розчинити у воді. З персиків злити сироп та збити їх блендером з пудрою, змішати з желатином. У форму, вистелену харчовою плівкою, викласти горіховий бісквіт, вилити на нього трішки застиглого персикового прошарку, накрити другим горіховим коржем та покласти в холодильник.
Крем. Злити сироп з персиків і долити водою, щоб було дві склянки рідини. Одну склянку сиропу з цукром поставити на вогонь, у другій розчинити пудинг. Змішати пудинг і киплячий сироп та зварити крем, постійно помішуючи. Збити масло та додати в нього пудинг. Крем розділити на чотири рівні частини.
Шоколадний крем. Желатин залити водою і хай постоїть приблизно 10 хвилин. Половину склянки вершків розігріти до 60 С і розчинити в них натертий шоколад. Додати желатин. Склянку вершків збити і додати до них охолоджену шоколадну суміш. Горіхи посікти.
Зібрати пляцок: горіховий корж-крем-шоколадний корж-крем-горіхові коржі з персиком-крем-шоколадний корж-крем-горіховий корж. Прикрасити шоколадним кремом, посипати посіченими горіхами та викласти часточки консервованих персиків.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки:

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада