З дитинства в пам’яті смачна картина: маленька бабусина кухня, з якої долинає запаморочливий запах свіжоспеченого пирога з малиною, кожен шматочок якого просто танув у роті, змушуючи тягнутися до тарілки з випічкою знову й знову…
Ми виросли, а рецепт бабусиного пирога не втрачає актуальності. Та й сезон малини знову настав! Отож, рецепт номера — бабусин пиріг з малиною.
Для тіста:
малина — 200 г;
цукор — 200 г;
яйця — 3 шт.;
борошно — 1 скл.;
сода — 1 чайна ложка.
Для начинки:
малина — 200 г;
цукор — 200 г.
Візьміть всю малину (400 г) і ретельно подрібніть її блендером. Яйця потрібно добре збити з цукром міксером, потім додати до отриманої маси все борошно і соду, ще раз перемішати. Вилити туди половину маси малини, після чого все перенести на заздалегідь змащену форму і поставити в добре розігріту духовку на півгодини.
Дістаньте готовий пиріг з малиною і розріжте його вздовж на коржі, які слід промастити малиновою начинкою, що залишилася. Зверху цей апетитний кулінарний шедевр можна прикрасити свіжими ягідками.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: пиріг, рецепт номера, рецепти