Культури вже встигли потішити аграріїв першими показниками. Отримати гарну врожайність вдалося завдяки якісно проведеним технологічним операціям, зазначають у «Контінентал».
«Гречка, валовий збір якої становить майже 2 тис. т, повністю виправдала усі наші сподівання щодо продуктивності та врожайності, — каже операційний директор “Контінентал” Віталій Ставнічук. — З одного гектара намолочували в чистому вигляді 1,8 т. Враховуючи важливість цієї культури для населення та ситуацію в країні, наступного року ми не тільки залишаємо гречку у структурі наших посівів, а й плануємо збільшити відведені під неї площі до 4 тис. га».
За словами керівника кластера «Картопля» Компанії «Контінентал» Ореста Кравчука, вищими за планові є також показники картоплі. Значно перевершили очікування насіннєві і крохмальні сорти, залікова врожайність яких становить 36,3 та 41,2 т/га відповідно. Чипсові сорти, серед яких Леді Клер та Піроль, дали 31 т/га, а столові — Рів’єра, Коломба, Мелоді — 39,6 т/га. Також «Контінентал» вирощує сорт Фонтане, який є універсальним та використовується як чипсовий, столовий або ж крохмальний.
«Традиційно ми вирощуємо культуру на Львівщині та Тернопільщині. Наші попередні побоювання щодо заморозків не справдилися. Незважаючи на триваліший період збирання культури, цього сезону нам вдалося зберегти максимально якісні показники кожної картоплини. Загалом цей рік вважаємо достатньо продуктивним для картопляників. Українським аграріям вдалося виростити хороший урожай, тому турбуватися про дефіцит картоплі внутрішньому споживачеві немає причин», — наголосив Орест Кравчук.
Врожайність цукрового буряку, який Компанія ввела у сівозміну цього року, також відповідає плановій — 60 т/га. Зібрані коренеплоди одразу везуть на цукрові заводи на Тернопільщині. В Компанії зазначають, що вивозять урожай із полів, дотримуючись усіх встановлених норм. Коли дорожнє покриття забруднене, «Контінентал» одразу залучає техніку для очищення дороги.
Також у «Контінентал Фармерз Груп» завершили обмолот сої і соняшнику. На полях триває збір кукурудзи, його планують закінчити до кінця місяця. Паралельно аграрії здійснюють обробіток ґрунту під ярі культури для наступного сезону.
Джерело: НОВА Тернопільська газета