Понеділок, 15 квітня 2024
• Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур • За ніч обікрав чотири магазини в Ланівцях • Народила донечку вдома. Медики допомогли породіллі з Теребовлянщини • У Тернополі з новою програмою виступить CHEEV • Хотів “приземлити”. Пригрозив односельчанину, який відмовився донатити на безпілотник • У Києві прощаються з Сергієм Коновалом і Тарасом Петришиним з Тернопільщини • Четверо бандюків із Тернополя вимагали в чоловіка 8 тисяч доларів “боргу” • Купував “Mavic” у… шахрая. Тернополянин втратив 60 тисяч гривень • Вистава для підтримки ЗСУ. В Шумську відновив роботу аматорський театр • Колишній директор кінотеатру з Бучача передав власне авто захисникам • “Стали на захист України разом і покинули нас разом”. На війні загинули два побратими із Тернополя • “Обливається кров’ю серце…” На Донеччині загинув захисник із Тернопільщини
Буряк – не тільки борщ!

Опубліковано: 29 Листопада о 9:00 33


Ще 2,5 тисячі років тому давньогрецький лікар Гіппократ включив цей овоч у список лікарських рослин. Вже в ті далекі часи квашеним червоним буряком успішно лікували інфекційні захворювання, лихоманку, запалення шкіри і багато інших захворювань..


Користь буряка для здоров’я:
* Має протизапальні властивості.
* Допомагає знизити високий кров’яний тиск.
* Сприяє виведенню токсинів.
* Зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
* Допомагає в профілактиці раку.
* Високий вміст клітковини поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту.
* Через те, що буряк містить залізо, він допомагає боротися з анемією і слабкістю.
Тож страви з буряком ідеально підходять для відновлення після хвороби!
Найчастіше ми готуємо з буряком борщ, втім, не варто забувати й про інші страви. До буряка можна додати і м’ясні інгредієнти, й інші овочі, горішки, оселедець, мариновані гриби, сир, часник для аромату, квасолю і горох!.. Словом – експериментуйте на здоров’я.
Крем-суп з червоним буряком
3 відварені червоні буряки середнього розміру, 4 картоплини середнього розміру, 400 мл курячого бульйону або води, 1 велике яблуко, 1 невелика червона цибулина, 2 зубчики часнику, 100 г плавленого сиру або тертого твердого сиру, 2 столові ложки вершкового масла, сіль, чорний перець, інші приправи за смаком, 2-3 гілочки петрушки, сметана.
Буряк відварити заздалегідь, охолодити. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Залити картоплю водою або бульйоном та відварити до готовності. Цибулю і часник подрібнити та підсмажити на вершковому маслі у великій сковороді.
Яблуко нарізати кубиками. Буряк очистити і нарізати часточками. Викласти буряк і яблуко в сковороду, протушкувати під кришкою не більше 10 хвилин. Потім викласти все в каструлю з бульйоном і довести до кипіння. Посолити і поперчити. Зняти каструлю з вогню.
Готовий суп подрібнити блендером. Додати плавлений сирок, знову увімкнути блендер. Поставити каструлю з супом на вогонь і добре нагріти, але не доводити до кипіння. Гарячий суп розлити у тарілки, додати сметану і прикрасити листям петрушки.
Вінегрет з бринзою і яйцями
1 великий буряк, 1 морквина, 2 картоплини, 4 варені яйця, 1 ріпчаста цибулина, 150 г бринзи (або іншого сиру на ваш смак), 2 мариновані огірки, 1 банка зеленого горошку, перець, сіль, олія або майонез за смаком. Відварити буряк, моркву і картоплю, дати трохи охолонути й нарізати дрібними кубиками. Такими ж кубиками нарізати огірки, сир, цибулю та яйця. Змішати всі інгредієнти, заправити спеціями і олією. Поставити в холодильник на дві години, щоб салат настоявся.
Салат з буряком, горіхами і чорносливом
3 відварені буряки середнього розміру, пів горнятка не дуже дрібно посічених волоських горіхів, 100 г грецького йогурту, 15 шт. чорносливу без кісточок, 2 зубчики часнику, сіль за смаком.
Буряк відварити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Додати посічені горіхи, порізаний чорнослив, подрібнений часник і добре перемішати. Посолити і заправити йогуртом.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Перевезення школярів до місця навчання — особливо актуальне питання для жителів віддалених населених пунктів...


Автор: Рубрика: , Опубліковано: о 14:44


Верховний головнокомандувач України Олександр Сирський заявив, що ситуація на східній лінії фронту "значно погіршилася", і українська армія щосили намагається зупинити багатосторонній наступ РФ, що посилюється...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:37


Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 1 вересня 2023 року...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:45


Тернопільський благодійний фонд "Карітас" спільно з родинами загиблих Героїв, волонтерами, внутрішньо-переміщеними особами та парафіями Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, які беруть участь у проєкті «Розвиток соціального служіння у громадах», висадили в нашому обласному центрі «Алею пам’яті»...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:17


Дитина раптово вибігла на дорогу і потрапила під колеса велосипедиста. Аварія трапилася у Тернополі 11 квітня близько 13:00...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:15



Теми дня
15 Квітня
13 Квітня
12 Квітня
11 Квітня
10 Квітня