Отож, авокадо:
можна їсти солодким і соленим;
у салатах: додайте щось солене, кисле, сіль, сік лимона;
містить клітковину + вітамін А – тому ваш кишечник скаже вам спасибі!
містить 9 амінокислот, а це означає, що в такому фрукті, як авокадо, теж є білок – і це чудово для кістково-м’язової системи та імунітету;
для краси шкіри, волосся, нігтів;
є потужним джерелом вітаміну Е, має антиоксидантну та онкопротекторну дію, сповільнює процеси старіння;
містить антиоксидантні фітохімічні речовини (зокрема, бета-ситостерол, глутатіон і лютеїн). Для захисту від різних захворювань, таких, як дегенерація макули та катаракти, запобігає окислювальному пошкодженню, що має здатність змінювати ДНК і призводить до мутацій клітин;
містить бром, що зменшує ризик раку простати;
містить олеїнову кислоту, мононенасичені жири, що покращують пам’ять і діяльність мозку;
містить важливі мікроелементи (магній, калій, залізо та мідь);
високий вміст калію корисний людям з деякими захворюваннями серця і позитивно впливає на нервову систему;
захищає від інсулінорезистентності та діабету;
висококалорійний продукт, за свою поживність він навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Його калорійність складає 160 ккал на 100 г продукту, переважно за рахунок високого вмісту мононенасичених жирних кислот.
Як використовувати:
як доповнення для ваших супів;
зробити десерти, пудинги, коктейлі та інші страви;
покласти його в салат;
поєднувати з різнокольоровими овочами або фруктами для посилення засвоєння;
як намазку на хліб;
можна робити морозиво;
покласти його на шкіру як натуральний зволожувач.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: корисне харчування, поради
