– Брауні можна випікати і для святкового столу, і як буденну страву, наприклад, щоб взяти на роботу до чаю. Класичний рецепт шоколадного брауні я вирішив доповнити ароматною цедрою апельсина і хрустким горіховим праліне. Вийшло ідеально! Додайте і ви шоколадний брауні з апельсиновою цедрою до свого кулінарного записника». І тіште свої коханих – увагою і солоденьким – не тільки у спеціально відведений для цього день.
На 4 порції: 150 г темного шоколаду, 50 г борошна,
100 г цукру, 10 г какао, цедра одного апельсина, 80 г вершкового масла, 5 г розпушувача для тіста, 3 яйця.
Для праліне: 30 г цукру, 100 г ядер волоських горіхів.
Розігріти духовку до 180 градусів. У невеликій мисці розтопити шоколад (150 г) і масло (80 г) на водяній бані. Перемішати до отримання однорідної консистенції. Відставити набік і дати охолонути.
У глибокій ємності збити яйця (3 шт.) з цукром (100 г), поки маса не стане щільною і однорідною. Борошно (50 г) просіяти і змішати з розпушувачем (5 г) та порошком какао (10 г). Змішати з розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси. Ввести шоколадну суміш у яєчну і акуратно перемішати до отримання однорідної консистенції. Додати цедру апельсина і ще раз перемішати. Форму для запікання застелити фольгою, змастити її вершковим маслом і влити тісто. Випікати в духовці протягом 30-35 хвилин, поки поверхня не візьметься скоринкою і не почне тріскатися. Дістати з духовки і дати повністю охолонути, не виймаючи з форми. Приготувати горіхове праліне. Горіхи (100 г) трохи подрібнити (можна просто пройтися по них дерев’яною качалкою), викласти на пательню і підсмажити впродовж 5 хвилин на невеликому вогні. Стежте, щоб не пригоріли. Додати цукор і почекати, поки він не перетвориться на карамель. Постійно помішувати. Як тільки цукор розтане, викласти суміш на шматок пергаменту, накрити його другим шматком пергаменту і злегка розкачати качалкою – має вийти млинець. Дати охолонути і покришити. Подавайте брауні разом із горіховим праліне.
Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: рецепт номера